Vlaamse tv-series vanuit Nederland volgen?

Vlaamse tv-series vanuit Nederland volgen? Jullie vragen je misschien af hoe ik dat doe. De publieke zenders (Eén en Canvas) kunnen we natuurlijk hier gewoon ontvangen. Maar bij de commerciële zenders is dat niet altijd even makkelijk.

In het verleden betekende het zoeken in de krochten van het internet. Op zoek naar een stream of een downloadlink. Nu is dat voor Nederlandse programma’s nooit zo’n probleem. We lijken hier werkelijk alles wat uitgezonden wordt ook meteen online met elkaar te delen. In Vlaanderen is dat wel anders. Dat betekende voor mij dus vaak wachten op de dvd.

Gelukkig zijn er nu meer mogelijkheden. Zo is het aan te raden om het zendschema van Fox in de gaten te houden. Series als Spitsbroers en De Bunker hebben ze vrij vlot na de Vlaamse lancering al in Nederland op de buis gebracht. Maar ook Cordon en alle seizoenen van Vermist kon je hier volgen. En zo zijn er meer Nederlandse zenders, die Vlaamse series uitzenden. Zo heeft de TROS (nu AVROTROS) natuurlijk in het verleden de Flikken-serie, maar ook Witse uitgezonden. Aspe en Code 37 waren dan weer bij RTL te zien. Netfilx is ook een mogelijkheid, maar het Vlaamse aanbod is daar echt nog heel beperkt. Videoland heeft juist een heel ruim aanbod. En ook via Ziggo zijn diverse films en series te bekijken.

De series van VTM zijn bijna tegelijkertijd met het uitzendmoment al te volgen. Dat doe ik via de VTM-app, die ik zowel op mijn iPhone als iPad heb geïnstalleerd. Inloggen doe je dan via je Facebook-account, zodat je geen problemen hebt met het ingeven van de postcode.

Lees ook het uitgebreide artikel: Vlaamse tv: VRT MAX, GoPlay, VTM Go, Streamz kijken Nederland

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

13 december 2015 /