Gina & Chantal: Nieuwe reeks heeft een topcast

De opnames van de nieuwe VTM-reeks Gina & Chantal, met in de hoofdrollen boezemvriendinnen Tine Embrechts en Nathalie Meskens (die we natuurlijk allebei kennen uit TDSO), zijn sinds kort aan de gang. In de reeks speelt Tine Embrechts de rijke, ietwat naïeve Gina en Nathalie Meskens is haar cynische poetsvrouw Chantal. Samen worden ze meegesleurd in een mysterie dat heel hun villawijk in de ban houdt.

Gina & Chantal is nu op dvd verkrijgbaar.

Uitzenddatum Gina & Chantal

Update 31 juli 2019: de serie is vanaf 1 augustus 2019 te zien op VTM GO. Hier lees je er alles over.  Vanaf 2 september is deze reeks daarnaast ook te zien op VTM. De reeks telt 10 afleveringen van 48 minuten. Wat mij betreft is Gina & Chantal echt een aanrader.

 Gina & Chantal wordt gemaakt door Sylvester Productions, in samenwerking met de stad Lommel en de gemeenten Hechtel-Eksel en Overpelt. Ook de provincie Limburg is partner.

Verhaal Gina & Chantal

Het verhaal speelt zich af in een chique villawijk waar Gina profiteert van haar verworven rechten als vrouw van de welgestelde zakenman Mark. Het heeft er alle schijn naar dat ze hun leven perfect op orde hebben en Gina geniet samen met haar villawijk-vriendinnen Nicky en Eve met volle teugen van het leven. Chantal, de poetsvrouw van de wijk, heeft het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Ze heeft de nodige klappen in het leven gehad. In het zwart gaan poetsen, betekent voor haar dan ook bittere noodzaak. Wanneer er plots heel wat louche dingen gebeuren, staat de villawijk in rep en roer. Samen Chantal probeert Gina een groot mysterie te ontrafelen.

Cast Gina & Chantal

Gina en Chantal

Naast Nathalie Meskens en Tine Embrechts schitteren deze acteurs en actrices in de serie. 

Tania Kloek (De Zonen van Van As, Deadline 25/5, Aspe) is Eve, de roddelzieke, kleptomane vriendin van Gina. Ze profileert zichzelf als de perfecte en zeer stijlvolle huisvrouw met een groot minderwaardigheidscomplex. Daarnaast heeft ze ook een moeilijke relatie met haar dochter Axelle.

Nico Sturm
(Wat Als?, Patrouille Linkeroever, Cordon) is Patrick, de man van Eve en een zelfverklaard plastisch chirurg. Hij heeft weinig respect voor anderen, maar dat weet hij goed te verbergen met zijn charme.

Anna De Ceulaer (Coppers) is Axelle, de dochter van Patrick en Eve. De relatie met haar moeder is niet helemaal wat het moet zijn en dat is een understatement. Met haar vader daarentegen is alles koek en ei.

Joke De Bruyn (Cordon, Deadline 25/5, Crème de la Crème) is de egocentrische, niet al te intelligente en door uiterlijk gedreven Nicky.

Robbie Cleiren (Cordon, Coppers, Marsman) is Nicky’s man Michel. Hij is een harde werker met een goede inborst en hij heeft een eigen autogarage. Hij is misschien niet één van de knapste, maar is wel een gezellige goedzak. Michel is dol op zijn vrouw, maar hij is ook ziekelijk jaloers en dat zorgt soms voor de nodige problemen.

Mark, Filip Peeters (The Team, De Bunker, Salamander), is de man van Gina. Hij draagt een geheim uit het verleden met zich mee waar Gina geen weet van heeft. Sinds hij haar kent, heeft hij geprobeerd om dat allemaal achter zich te laten, maar een delete-knop voor jeugdzonden bestaat jammer genoeg niet.

Carl, Valentijn Dhaenens (Albert II, Code 37, Aspe), is de link met het duistere verleden van Mark. Hij is knap, heeft uitstraling en is vooral erg manipulatief.

Mourade Zeguendi (Plan Bart, Waste Land, F.C. De Kampioenen: Kampioen zijn blijft plezant) is Yvan, de stoere rechterhand van Carl, die alle vuile taakjes mag opknappen.

Jonas Van Geel (Patrouille Linkeroever, Wat Mannen Willen, Tegen de Sterren op) aka Henk is de love interest van Chantal. Hij zou graag een stap verder gaan in de relatie, maar Chantal stoot hem van zich af uit schrik om gekwetst te worden. Chantal weet echter wel dat ze altijd op Henk kan rekenen.

Frances Lefebure (Amigo’s, Spitsbroers, Tom & Harry) is verpleegster Jana, een mooie, vrolijke en kleurrijke verschijning.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

11 oktober 2016 /