Misdaadreeks T. met Koen De Bouw

Koen De Bouw kruipt in de nieuwe serie Professor T. in de huid van Jasper Teerlinck, een eigenzinnige maar briljante professor criminologie die zich ontpopt tot meester-speurder bij de Federale Gerechtelijke Politie. Naast De Bouw zijn er hoofdrollen voor Ella Leyers, Herwig Ilegems, Bart Hollanders, Tanja Oostvogels, Goele Derick, Carry Goossens en een vaste bijrol voor Gene Bervoets.

Antwerpen

De verhalen van misdaadreeks T. spelen zich af in en rond het politiekantoor van de Federale Gerechtelijke Politie en de universiteit van Antwerpen. De makers kregen de medewerking van de stad Antwerpen en Universiteit Antwerpen.

Koen De Bouw

Jasper Teerlinck (Koen De Bouw), een briljante professor in de criminologie, is heel populair bij zijn studenten – zolang hij hen niet de huid vol scheldt tenminste. Door de rest van de wereld wordt hij iets minder geapprecieerd: professor T. is absoluut niet sociaal, zegt wat hij denkt en verdedigt het liefst meningen die ingaan tegen de publieke opinie. Dat hij een redelijk extreme vorm van smetvrees heeft, helpt ook niet echt.

Ella Leyers

Het leven van professor Teerlinck neemt een wending, als op een dag Annelies Donckers (Ella Leyers), een oud-studente, bij hem aanklopt. Donckers is al enkele jaren aan de slag als rechercheur bij de Federale Gerechtelijke Politie. Als studente koesterde Annelies een grote bewondering voor haar professor. Nu komt zij – samen met haar collega, gespeeld door Bart Hollanders – zijn advies vragen in een verkrachtingszaak.

Tanja Oostvogels

Er is nog een reden waarom het bezoek van inspecteur Donckers het leven van professor T. overhoop zal halen. Door zijn oud-studente komt hij immers weer in contact met Christina Flamant (Tanja Oostvogels), commissaris bij de Federale Gerechtelijke Politie. Christina was eens de grote liefde van Jasper Teerlinck, voor zij hem bedroog met een assistent in de Rechten. De samenwerking tussen T. en de politie blijkt een groot succes te zijn en dus voor herhaling vatbaar. Al jaagt T. met de regelmaat van een metronoom zijn medemens de gordijnen in, toch lost hij zelfs de meest ingewikkelde zaken op en dat op zijn eigen, speciale manier.

Productie

Misdaadreeks T. is een programma van Skyline Entertainment voor Eén. De reeks werd bedacht en geschreven door Paul Piedfort (Aspe, De Hel van Tanger). Verder bestaat het creatieve team uit regisseur Indra Siera (Oud België, Zone Stad) en producent Eric Wirix. De regie was ook in handen van Tim Mielants (Code 37, Cordon) en Gijs Polspoel (Red Sonja, Spitsbroers). De reeks werd mede mogelijk gemaakt dankzij de Belgische tax shelter maatregel, via Casa Kafka en Gardner and Domm.

Bekijk Professor T. op DVD. Heb je Videoland dan kun je de serie hier ook bewonderen, net als een groot aantal andere Vlaamse aanraders.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

4 september 2015 /