Je huis op orde seizoen 3 met deze deelnemers en Viktor Brand

Viktor Brand en zijn team zijn vanaf woensdag 6 maart weer wekelijks om 20.30 uur te zien op SBS6 met Je huis op orde seizoen 3. Een uurtje later kun je dan de aflevering terugkijken via Kijk.nl. Een must voor de liefhebbers van het programma Sort Your Life Out (zo heet het programma in de UK), dat ook in België op tv komt.

Je Huis op Orde

Viktor Brand en zijn team helpen gezinnen met het opruimen van hun huis. Het gezin krijgt de opdracht om afscheid te nemen van een groot deel van hun spullen. In voorgaande seizoenen bestond zijn team uit Eefje Sedee, Florian Nelemans en Quirine Molhuysen. Helaas zagen we Eefje Sedee en Florian Nelemans niet meer in de eerste aflevering van seizoen 3, dus we gaan er vanuit dat Viktor Brand nu alleen samenwerkt met Quirine Molhuyzen. Amanda van Dommele is er voor de styling.

Je Huis Op Orde kijken

Je Huis Op Orde is een remake van het BBC-programma Sort Your Life Out (lees hieronder er meer over, want dit programma is in België ook op tv). Het is een productie van IDTV. Het derde seizoen is vanaf woensdag 6 maart wekelijks om 20.30 uur te kijken op SBS6 en een uurtje later op Kijk.nl. Je Huis Op Orde seizoen 1 en seizoen 2 zijn ook nog terug te kijken op Kijk.nl. Als je gebruik maakt van een VPN Verbinding, die je op Nederland zet, kun je ook vanuit België of een ander land naar Kijk.nl kijken. 

Deelnemers Je Huis op Orde seizoen 3

Wie de deelnemers zijn aan Je Huis op Orde seizoen 3? We zetten ze de aankomende weken per aflevering op een rijtje. Zo starten we in Veldhoven bij John, Danielle en hun 11-jarige zoon Cas. Of wat denk je van de zusjes Roos en Lotus uit Heerhugowaard, die na de dood van hun vader alleen zijn achtergebleven in hun rommelige ouderlijk huis. Hieronder lees je alvast meer over deze deelnemers aan Je Huis op Orde.

Viktor brand leerden we recent beter kennen als gast in Chateau Meiland VIPS.

Geen energie door long-covid

Viktor en Quirine zijn in Veldhoven bij John, Danielle en hun 11-jarige zoon Cas. Cas schaamt zich enorm voor de troep in huis en heeft zijn ouders aangespoord om mee te doen. Danielle en John willen ook graag een opgeruimd huis, maar weten niet hoe ze dat aan moeten pakken. Danielle heeft long-covid en het ontbreekt haar aan energie om door te pakken. Daarnaast vindt ze het moeilijk om afscheid te nemen van spullen. John heeft daar minder moeite mee, maar durft niets weg te doen zonder dat met zijn vrouw te overleggen. Ze haalt namelijk nog wel eens iets uit de kliko wat John heeft erin heeft gegooid.

Zussen in huis vol rommel na dood vader

Viktor en Quirine zijn in Heerhugowaard bij de zusjes Roos en Lotus. Als hun vader 1,5 jaar geleden vrij plotseling overlijdt, staan zij er ineens alleen voor in hun ouderlijk huis. De spullen van hun vader staan nog overal en staan letterlijk tussen de zussen in. De rommel in huis zorgt voor ruzie en eindeloze discussies. Toch vinden Roos en Lotus het heel lastig om afscheid te nemen van zijn spullen en het huis meer eigen te maken.

Shiva, Edwin en zes kinderen

In Hoek van Holland ontmoeten Viktor en Quirine Shiva, Edwin en hun zes kinderen. Zoveel mensen in een en huis betekent ook heel veel spullen. Het gezin heeft een druk leven. Shiva heeft een foodtruck en Edwin zorgt voor de kinderen. Van opruimen komt het dan ook niet altijd. Omdat groter wonen geen optie is, moeten ze creatief omgaan met de ruimte die ze hebben en afscheid nemen van een groot deel van hun spullen. Dat gaat alleen niet zonder slag of stoot.

Weduwe met jonge kinderen

Viktor en Quirine zijn in Hilversum bij Karin en haar twee kinderen. Karin belandt twee jaar geleden in een nachtmerrie; Haar man Maarten overlijdt, na een kort ziekbed, één maand voor de geboorte van dochter Maartje. Karin staat er ineens alleen voor en valt in een zwart gat. Opruimen is op dat moment haar laatste prioriteit. Het huis staat nog vol met de spullen van Maarten. Karin wil opnieuw beginnen en zijn spullen uitzoeken en opruimen. Dit valt haar alleen ontzettend zwaar.

Lui in Zwolle

In Zwolle zien we Viktor en Quirine bij Christel, Seferlino en hun kinderen. Hun huis ziet er op het eerste gezicht netjes uit, maar als je de kastdeuren opentrekt, vallen de spullen er letterlijk uit. Het gezin is voortdurend alles kwijt en er is geen overzicht. Christel is, naar eigen zeggen, lui en vindt het lastig om afscheid te nemen van haar rommel. Seferlino hecht minder aan spullen, maar helpt niet mee met opruimen. Ze snappen dat ze niet het goede voorbeeld geven aan hun kinderen en willen het graag beter en anders doen.

Troep in Nieuw-Vennep

Viktor en Quirine zijn in Nieuw-Vennep bij Louise, Casper en hun kinderen. Het gezin woont in heel ruim huis en er is genoeg ruimte om alle spullen op te bergen. Toch lukt dat niet en is het huis volledig dicht geslibd. Overal staan bigshoppers vol troep en de kasten puilen uit. Louise ziet door de spullen haar huis niet meer en koopt vaak dingen die ze al heeft omdat er geen overzicht is. Casper vindt het in de woonkamer zo ongezellig door de troep dat hij liever in zijn kantoor zit. De kinderen zijn inmiddels zo gewend aan de situatie dat ze deze normaal vinden. Tijd voor actie!

Zwangerschapsvergiftiging en 3,5e maand ziekenhuis

In Hengelo zijn Viktor en Quirine bij Dennis, Debora en dreumes Naomi. Als Debora zwanger is van Naomi krijgt ze een zwangerschapsvergiftiging waardoor ze 3,5 maand in het ziekenhuis ligt. Dennis, die gewend is dat Debora het huishouden doet, krijgt dan deze belangrijke taak op zijn bord. Dat gaat hem helaas een stuk minder goed af dan Debora en het huis is al snel een enorme troep. Als Naomi geboren is, gaat alle liefde en aandacht naar de baby en is er nog minder tijd voor opruimen. En met een baby komen er ook steeds meer spullen in het huis. Inmiddels is er een tweede kindje op komst. Door de rommel is daar alleen nog geen plek voor. Dennis en Debora weten niet waar ze moeten beginnen en hebben de hulp van Viktor en Quirine hard nodig.

Sort Your Life Out

Je Huis Op Orde is dus een remake van het Britse Sort Your Life Out. Wist je dat die in zowel België als Nederland ook op tv komt? SBS6 zendt ’s middags afleveringen uit en op VRT1 kun je in de middag ook kijken naar de Britse afleveringen. Kijk dus zeker even terug in de gids als je dit een leuk programma vindt om te volgen. Als je een VPN Verbinding gebruikt en die op Groot-Brittannië zet, dan kun je ook de BBC iPlayer kijken. Daar vind je vier seizoenen. Het vierde is momenteel in gang, dus ook hier heb je dan iedere week een nieuwe aflevering. Heb je nog BBC One op tv, dan kun je dus ook even in de gids kijken wanneer-ie wordt uitgezonden (en kun je dus kijken zonder VPN).

Foto: SBS6 / Foto: William Rutten (seizoen 1)

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

17 april 2024 /