Je Huis Op Orde seizoen 2 met Viktor Brand en deze deelnemers

Viktor Brand is vanaf dinsdag 18 juli 2023 wekelijks om 20.30 uur te zien op SBS6 met de herhaling Je Huis Op Orde seizoen 2. Ook zijn dreamteam van specialisten, bestaande uit Eefje Sedee, Florian Nelemans en Quirine Molhuysen, is weer van de partij. Ontdek hier alles over Je Huis op Orde seizoen 2 en de deelnemers.

Dit bericht over Je Huis Op Orde seizoen 2 verscheen op VlaamsKijken op 4 januari 2023 toen het seizoen van start ging; medio juli 2023 heeft het een update gekregen, omdat de reeks in de herhaling te kijken is deze zomer.

Je Huis Op Orde

In iedere aflevering van Je Huis Op Orde ruimen Viktor Brand, Eefje Sedee, Florian Nelemans en Quirine Molhuysen het huis van een gezin grondig op. Door de jaren heen en door allerlei verschillende omstandigheden hebben deze gezinnen ontzettend veel spullen verzameld. Achter deze enorme berg spullen, schuilt vaak een persoonlijk of emotioneel verhaal. Om overzicht en rust voor hen te creëren, worden alle spullen uit huis gehaald en uitgestald in een grote loods. Daar nemen de gezinnen afscheid van een groot deel van deze spullen. Waarna het team de overgebleven spullen geordend en efficiënt terug in het huis plaatst.

Deelnemers Je Huis Op Orde seizoen 2

In ons leven verzamelen we veel spullen. Soms is het moeilijk om hier afstand van te doen, zoals bijvoorbeeld voor Dick. Hij is jarenlang mantelzorger geweest voor zijn vrouw, maar heeft sinds haar overlijden niets meer veranderd in huis. Viktor Brand en zijn dreamteam van specialisten – Eefje Sedee, organizer, Florian Nelemans, ontwerper en meubelmaker, en Quirine Molhuysen, huishoudexpert – reizen in de eerste aflevering van Je Huis Op Orde daarom af naar Houten. Samen met Dicks dochters worden alle spullen uitgezocht, zodat er ruimte in het huis ontstaat en de kleinkinderen eindelijk eens kunnen komen logeren. 

Viktor Brand over deelnemers Je Huis Op Orde

Viktor Brand: “In Heemstede komen we bij Esther en Jacob thuis. Een paar maanden eerder is er bij Esther borstkanker geconstateerd. Tijdens de zware behandelingen is het voor het gezin vooral belangrijk om tijd met elkaar door te brengen. In een opgeruimd huis. Maar soms zorgt de rommel in huis ook voor spanningen binnen een gezin.”

Rommel zorgt voor spanningen

Zo komen we bij een gezin waarvan de twee oudste kinderen al het huis uit zijn, maar het huis alsnog bezaaid ligt met speelgoed. Ronald, de man des huizes, werkt namelijk vanuit huis als gastouder, maar dit zorgt voor frictie tussen hem en zijn vrouw Manon. Doordat we alle spullen uitstallen in onze loods van 2000m2 krijgen de gezinnen weer overzicht. Samen kijken we wat er echt nodig is, wat verkocht of gedoneerd kan worden en wat naar recycling kan. En uiteraard krijgen de kijkers ook dit seizoen weer volop praktische tips van het dreamteam”, aldus Viktor Brand.

Je Huis Op Orde kijken

Je Huis Op Orde is een remake van het BBC-programma Sort Your Life Out. Het is een productie van IDTV. Het tweede seizoen is vanaf woensdag 4 januari wekelijks om 20.30 uur te kijken op SBS6 en een uurtje later op Kijk.nl. Je Huis Op Orde seizoen 1 is ook nog terug te kijken op Kijk.nl. Als je gebruik maakt van een VPN Verbinding, die je op Nederland zet, kun je ook vanuit België of een ander land naar Kijk.nl kijken. 

Vrouw van Dick overleden

Aflevering 1: Dick uit Houten is jarenlang mantelzorger voor zijn vrouw geweest en sinds haar overlijden, vijf jaar geleden, is het huis onveranderd gebleven. De afgelopen jaren vluchtte Dick voor de enorme hoeveelheid spullen en het verdriet. Zijn twee dochters Lieneke en Marijke hebben hun vader opgegeven voor ‘Je Huis Op Orde’, omdat ze hem een opgeruimd huis gunnen waarin hij zich thuis voelt. Inmiddels vindt Dick het ook tijd om los te laten en misschien een nieuwe liefde in zijn leven. Daarnaast wil hij graag ruimte maken voor logeerpartijtjes van zijn kleinkinderen. Die waren tot dan toe onmogelijk vanwege een grote hoeveelheid opgestapelde spullen in de slaapkamers. Nu er ruimte is in Dicks hart gaan Viktor en zijn dreamteam ervoor zorgen dat die ruimte ook in zijn huis komt.

Bewust alleenstaande moeder Tessa

Aflevering 2: In Zandvoort woont Tessa, die bewust alleenstaande moeder is van haar drie kinderen Linde (9), Teun (5) en Morris (1). Ze wil het beste voor haar kinderen en dat vertaalt zich in een vrije opvoeding en een huis vol kinderspullen. Na uit het eerste seizoen van Je Huis op Orde de nodige inspiratie te hebben gehaald, heeft Tessa een verwoede poging gedaan haar huis beter geordend te krijgen. Ze heeft daarvoor een heleboel bakjes in huis gehaald, maar het lukt haar maar niet het huis opgeruimd te krijgen.

Door een moeilijke jeugd heeft Tessa moeite met het stellen van grenzen bij haar kinderen. Viktor weet bijvoorbeeld niet waar hij het zoeken moet als hij door haar vijfjarige zoon met een skippybal wordt gemept. Op speelse wijze en door middel van emotionele gesprekken tussen Tessa en Viktor, ontstaat niet alleen een totaal opgeruimd huis, maar ook een opgeruimd hoofd, waardoor Tessa en haar drie kinderen een nieuwe start kunnen maken.

Moeder voelt zich politieagent in eigen huis

Aflevering 3: Mbo-docent Marijke en tiny house-verkoper Jeroen wonen in Zwolle, samen met hun drie tienerzonen Wouter (15), Robbin (13), Benjamin (11) en hondenpup Myla. Hoewel Marijke op school dagelijks bezig is met het opvoeden van pubers, lijkt dit thuis bij haar eigen kinderen niet te lukken. Ze voelt zich een politieagente die dagelijks aan het mopperen is zonder enig succes. Ondertussen is het huis namelijk zo vol en rommelig dat zij vanuit haar kledingkast moet werken en haar man vanaf de speelgoedzolder. Kortom: het complete gezin is de wanhoop nabij. Marijke wil graag dolgraag een opgeruimd en gezellig gezinshuis; een mooie klus voor het dreamteam om mee aan de slag te gaan.

Kinderopvang aan huis

Aflevering 4: In Berkel en Rodenrijs wonen Manon en Ronald samen met hun twee kinderen Angelique (23) en Daniël (15). De twee dochters van Manon die niet meer thuis wonen, Esmeralda en Charlotte, hebben het gezin opgegeven. Ze zien de emoties hoog oplopen bij hun moeder en zijn bang dat de bom gaat barsten. Want in dit huis zorgt niet alleen het gezin voor een overvloed aan spullen, ook het werk van Ronald als gastouder zorgt voor een enorme overlast en frustratie bij Manon.

Juist wanneer Manon uit de luiers en het speelgoed is gegroeid, ligt het huis er vol mee. Ze heeft behoefte aan een net, opgeruimd en volwassen huis, maar Ronald wil ook zijn kinderopvang aan huis blijven runnen. Deze tegenstelling zorgt voor een enorme kloof tussen beide partners. Zo erg dat ze zelfs niet meer samen slapen. Viktor en zijn team gaan aan de slag om het gezin weer bij elkaar te brengen op een manier die recht doet aan hun beider wensen.

Gekregen spullen

Aflevering 5: In Delft wonen Mandy en Jack met hun drie kinderen Jaivey (9), Yessi (5) en Katey (2) in een flat. Hun woning staat bomvol spullen die Mandy voornamelijk van anderen krijgt. Ze kan moeilijk ‘nee’ zeggen als ze dingen krijgt, maar inmiddels staat het zo vol dat de rommel haar frustreert en zij er elke dag ruzie over maakt. De spullen staan letterlijk en figuurlijk tussen Mandy en haar gezin in. Viktor en zijn dreamteam gaan er alles aan doen om deze wig voorgoed te verwijderen.

Borstkanker & overvol huis

Aflevering 6: Ziekenhuisarts Esther en salesman Jacob wonen in Heemstede samen met hun kinderen Benjamin van dertien en Veerle van elf jaar oud. Een paar maanden geleden slaat bij de familie de schrik om het hart wanneer bij Esther borstkanker wordt geconstateerd. Het huis was al enorm vol, maar door gebrek aan energie, vanwege de heftige behandeling, lukt het Esther niet meer om op te ruimen. Juist in deze tijd waarin ze zo graag wil genieten van rust en leuke dingen doen met haar man en kinderen gaat dit haar erg aan het hart. Om goed te kunnen herstellen is een opgeruimd huis voor haar en het gezin een must. Viktor en zijn dreamteam pakken deze mooie klus dan ook met beide handen aan.

Woonboot in Je Huis op Orde

Aflevering 7: Carla woont met haar dochter Luna op een woonboot in Rotterdam. Haar oudste dochter Mitzi (22) woont op zichzelf. Zes jaar geleden overleed de man van Carla en dat heeft de band tussen Carla en haar dochters nog sterker gemaakt. Ze zijn creatief en houden van een gezellige chaos in huis, hun woonboot staat dan ook vol met mooie, kleurrijke spulletjes.

De grote hobby van Carla is spullen verkopen op rommelmarkten, maar inmiddels lijkt die hobby de overhand te nemen in de woonboot. Ook de kelder, die net zo groot is als de boot zelf, ligt dan ook afgeladen vol. Afscheid van al deze spullen nemen vindt Carla moeilijk. Zo moeilijk dat ze het Eefje en Viktor, tijdens het ontspullen in de loods zo goed als onmogelijk maakt. Het is dan ook nog maar de vraag of het ze lukt om van deze woonboot weer een gezellige, maar georganiseerde chaos te maken.

Chique huis is een bende

Aflevering 8: In Oegstgeest wonen Marlies en Jeroen samen met hun kinderen in een groot, statig huis. Tegen alle verwachtingen in is het in dit chique huis een grote bende. Marlies doet er alles aan, waaronder vakantiedagen opnemen, om een leuk opgeruimd huis te creëren voor haar gezin. Jeroen ziet de rommel daarentegen niet en heeft minder zorgen, wat bij Marlies voor frustratie en machteloosheid zorgt. In de loods komen Eefje en Viktor tot ontdekking dat zowel Jeroen als Marlies een beetje koopziek zijn. En dat niet zij, maar de kinderen bepalen hoe hun dag eruitziet: hectisch. Viktor en zijn dreamteam doen er alles aan om structuur en rust te creëren bij dit gezin en in hun huis, zodat iedereen kan ervaren hoe fijn rust, reinheid en regelmaat kan zijn.

Samengesteld gezin

Aflevering 9: In Papendrecht woont het samengestelde gezin van Monique en Jan Willem. Beiden hebben ze twee kinderen uit een vorige relatie, Joris (15), Phileine (11), Finn (15) en Sare (13). In twee jaar tijd hebben Jan Willem en Monique een huis gekocht, zijn ze getrouwd en hebben ze dochter Liva en zoon Sepp gekregen. Zo’n groot gezin zorgt voor veel spullen en vooral voor veel was in huis. Monique wil alles tot in de puntjes voor alle kinderen regelen, maar met zo’n groot huishouden lukt het haar niet om altijd alles op orde te hebben. Dat voelt voor haar als falen. Viktor en zijn dreamteam gaan dit gezin helpen om meer structuur en overzicht te realiseren met als doel een fijn thuis voor hun samengestelde gezin.

Treinhobbyist en kringloopfanaat

Aflevering 10: In Nieuw-Vennep wonen treinenhobbyist Marco en kringloopfanaat Ute met hun drie kinderen Jelte (6), Tjibbe (4) en Hiske (2). Terwijl het huis nog verbouwd moest worden, nam het stel al haar intrek. Naast de rommel van de verbouwing, blijken beide partners nog een hobby te hebben die voor veel spullen zorgt. Ute realiseert maandelijks de nodige instroom van tweedehands spullen door haar frequente bezoekjes aan de kringloopwinkel. Daarnaast ligt de woning overvol met modeltreinen, rails en alles wat bij de hobby van Marco komt kijken. Met als gevolg dat de twee jongste kinderen noodgedwongen een slaapkamer moeten delen, omdat vader de grootste kamer van het huis voor zijn hobby heeft opgeëist. Viktor en zijn dreamteam moeten van ver komen om voor een nieuwe en goede balans voor iedereen in dit voormalige hobby-huis te zorgen.

Foto: William Rutten

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

18 juli 2023 /