Boer zkt Vrouw 2024 kandidaten: nieuwe seizoen nu op tv

Boer zkt Vrouw 2024 gaat op zondag 3 maart om 19.55 uur bij VTM en VTM GO van start. Zeven Vlaamse boeren – waaronder eentje in Zweden – gaan op zoek naar de liefde. Hier ontdek je alvast alles over de nieuwe Boer zoekt vrouw deelnemers: Michiel, Bert, Martijn, Sanne, Niels, Thomas en Robbe. Denk je nu: waar is Manuel Bayens? Dat klopt, die heeft nog voor de opnames zijn gestart een partner gevonden.

Update: VlaamsKijken auteur Patricia de Ryck werkt dit bericht weer wekelijks bij nu Boer zkt Vrouw 2024 vanaf 3 maart op VTM te kijken is.

20 jaar Boer zkt Vrouw

Na 20 jaar Boer zkt Vrouw heeft Dina Tersago als Cupido herself, nog meer dan genoeg pijlen af te schieten in de zoektocht naar de liefde. Michiel (27), Bert (28), Martijn (35), Sanne (33), Niels (32) en Thomas (30) gaan op zoek naar een partner in eigen land, en voor melkveeboer Robbe (29) zet Dina enkele single mannen op een vliegtuig naar zijn boerderij in Zweden. Over een vruchtbare bodem beschikken alle boeren, nu maar hopen dat de zaadjes van de liefde even mooi bloeien als de rest van de oogst. 

Boer zkt vrouw vanaf 3 maart 2024 op tv

Spannende groepsdates, flirterige één-op-één dates, een privé date van maar liefst 24 uur met één van de uitverkorenen en een romantische trip naar het buitenland. Ook in dit nieuwe seizoen van Boer zkt Vrouw zal volop gesnuffeld, geknuffeld én gekust worden. Meer dan ooit hebben de boeren het hart op de tong, want de inzet is hoog: de man of vrouw van hun leven vinden. Tijdens de zoektocht naar de liefde worden harten gebroken, andere gelijmd, en gaan nog andere in overdrive. Wie oogst pure liefde en wie moet het toch nog even stellen met de liefde van de koeien? De kijker ontdekt het vanaf zondag 3 maart 2024 om 19.55 uur bij VTM in een nieuw seizoen van het meest pure datingprogramma.

VTM / VTM Go in Nederland kijken, zodat je ook de seizoenen van Boer zoekt Vrouw België kunt kijken? Lees dan: Vlaamse tv: VRT MAX, GoPlay, VTM Go, Streamz kijken Nederland

Dina Tersago: spoiler alert

“Spoiler alert: Boer zkt Vrouw zou Boer zkt Vrouw niet zijn, moest ook dit seizoen niet enkele onverwachte wendingen beloven. Liefde komt nu eenmaal niet op bestelling, al heb ik toch een serieuze boodschappenlijst ingediend”, aldus Dina Tersago aan het begin van het seizoen.

Hieronder lees je meer over de oproepafleveringen waarin de boeren zijn voorgesteld. Scroll je helemaal door tot aan het eind van dit artikel, dan lees je meer over het nieuwe seizoen.

Biodynamische boer Manuel verliefd

Eind oktober 2023 werd bekend dat Manuel, de biodynamische landbouwer die in een volgend seizoen van Boer zkt Vrouw op zoek zou gaan naar een partner, ondertussen iemand heeft leren kennen waarmee hij een toekomst ziet. Enter Thomas Leplae uit Vleteren, die wél nog een handje hulp kan gebruiken! De 30-jarige melkvee- en aardappelboer wordt voorgesteld op vrijdag 27 oktober 2023 na The Voice Kids.

Boer zkt vrouw 2024

Dina Tersago doorkruist de komende maanden opnieuw heel Vlaanderen. Bestemmingen: de boerderijen van 6 nieuwe boeren. Missie: die toffe boeren aan een nóg toffer lief helpen. De eerste kandidaten zijn voorgesteld aan de kijkers op maandag 12 en maandag 19 juni. Dina Tersago presenteerde ons 5 nieuwe boeren en 1 boerin voor in twee oproepafleveringen, en daarna gaan Cupido’s lijnen open.

Boer zkt Vrouw Zweden 

En op het einde van de tweede oproepaflevering was er nog een verrassing. Er is namelijk ook nog een zevende boer dit seizoen. Boer zkt Vrouw gaat namelijk naar Zweden. Deze Vlaamse boer die in Zweden woont en werkt, is op maandag 26 juni door Dina Tersago voorgesteld. Het blijkt boer Robbe Ceelen (29) te zijn, die op zoek is naar een leuke man in Boer zkt Vrouw.

Wist je dat er jaren geleden een Boer Zkt Vrouw spel is uitgekomen? *

Boer zoekt vrouw VTM

Geen Blind Verliefd in het nieuwe seizoen van Boer zkt vrouw bij VTM. Deze keer krijgt Vlaanderen de nieuwe boeren al helemaal te zien in de oproepafleveringen. In de afleveringen van 12, 19 en 26 juni 2023 leren we de kandidaten van Boer zkt vrouw 2024 echt beter kennen. Dina Tersago vertelt er voor aanvang aan de show alvast meer over de kandidaten die ze in 2023 volgt voor Boer zkt vrouw 2024. Dat zijn Bert, Michiel, Martijn, Sanne, Niels en Manuel (die uiteindelijk wordt vervangen door boer Thomas). En dan hebben we natuurlijk nog Boer Robbe in Zweden, die een leuke man zoekt.

Boer zoekt vrouw kandidaten België (2024)

“Naast enkele melk- en vleesveeboeren, strikten we dit seizoen ook voor de eerste keer een biodynamische boer en een vlasboer. Ik vind het zo fijn om ondergedompeld te worden in twee compleet nieuwe werelden. Al zal ik waarschijnlijk niet veel tijd hebben om me te verdiepen in de gang van zaken op de boerderij: ik heb immers weer heel wat pijlen af te schieten, want die zijn nog lang niet op. Ik vind het prachtig om te zien hoe één briefje, mailtje of videoboodschap, de start kan zijn van een leven samen. Dat besef blijft me elke keer overdonderen”, aldus Dina Tersago over Boer zkt vrouw seizoen 15.

Kasteel Wimmertingen

Dina Tersago ontmoet de deelnemers aan het nieuwe seizoen van Boer zoekt vrouw bij VTM in het kasteel van Wimmertingen. Ze laat namelijk niets aan het toeval over en stoomt de vijf boeren en één boerin klaar voor hun liefdesavontuur. Daarnaast worden de BZV-boeren – zo zien we in aflevering 2 – verrast met een expositie van luchtfoto’s van hun boerderijen. Die zijn meteen goed voor enkele ontbijtbabbels, zodat de Vlaamse kijkers thuis goed weten waar ze zouden kunnen belanden, moesten ze zich inschrijven voor één van de boeren. Aan het eind van de aflevering op maandag 19 juni ontdekken we vervolgens dat er nog een mysterieuze boer in Zweden is, die meedoet aan Boer zoekt vrouw.

Boer zkt vrouw deelnemers

Om de boeren beter te leren kennen, heeft Dina kinderfoto’s en -filmpjes verzameld, en getuigenissen van vrienden en familie. En om hen van hun beste kant te laten zien – je staat overdag immers niet in je beste outfit op het erf – organiseert Dina een fotoshoot in glamoureuze kledij, uitgekozen door topstyliste Farah El Bastani. De worden daarbij onderhanden genomen door make-up Artist Gino Beeckman. In de eerste aflevering zien we hoe Michiel Dubucq, Bert Vermeersch en Martijn Kesters door het Boer zkt vrouw team onder handen worden genomen. Terwijl de presentatrice samen met drie van de boeren een gepaste outfit uitkiest in deze eerste oproepaflevering, neemt ze de tijd om uit te zoeken hoe zij in het leven staan, wat hun verlangens zijn en wat ze zoeken in de liefde.

BZV: Sanne, Manuel en Niels

In de tweede oproepaflevering is het de beurt aan Sanne Theeuwissen, Manuel Baeyens en Niels van Crombrugge. De Limburgse melkveeboerin Sanne Theeuwissen moet eerst enkele kleine complexen overwinnen om zich van haar meest glamoureuze kant te durven tonen. Met de hulp van Dina en haar stylingteam, lijken die echter in een mum van tijd de wereld uit geholpen en vallen de monden van de andere 5 boeren open.

Boer zkt Vrouw 2024 kandidaten: nu inschrijven voor boer Robbe Ceelen
Boer zkt Vrouw 2024 kandidaten: nu inschrijven voor boer Robbe Ceelen

Robbe Ceelen

In de derde – korte – oproepaflevering maken we kennis met Robbe Ceelen, de melkveeboer die in Zweden woont. Hij is op zoek naar een leuke man. Robbe Ceelen woont al meer dan tien jaar in Het Hoge Noorden en heeft milieutechniek gestudeerd. Robbe droomde echter al enkele jaren van zijn eigen melkveebedrijf en in mei 2022 viel zijn oog op een boerderij in Stångviken, vlak bij de grens met Noorwegen. Ondertussen zijn we één jaar verder en blijken Robbe en de boerderij inderdaad een match made in heaven. Nu die andere match nog. In het verleden heeft hij wel relaties gehad met Zweedse mannen, maar die konden hem niet geven wat hij zocht. Robbe Ceelen zoekt een gedreven man.

Manuel Bayens niet in Boer zkt Vrouw 2024

In de vierde – korte – oproepaflevering voor Boer zkt vrouw 2024 maken we kennis met Thomas Leplae; de vervanger van Manuel Bayens die inmiddels de liefde heeft gevonden. We gaan Manuel Bayens dus niet zien in Boer zkt Vrouw 2024. Over zijn vervanger lees je hieronder meer. Ook over Manuel staat het stukje er nog, voordat je toch nog meer over hem wilde weten of je afvroeg waar Manuel Bayens nu is in het nieuwe seizoen van Boer zoekt vrouw.

Thomas Leplae

De West-Vlaamse Thomas Leplae droomt van een warm nest, eentje zoals waarin hij zelf is opgegroeid. Hij is een echte levensgenieter: hij gaat graag eens goed eten met een lekker glas wijn erbij, en als hij niet op de boerderij aan het werk is, is hij op stap met vrienden. Een vrouw met een kinderwens is een must, want Thomas droomt van ‘enkele kleine patatjes’.

Boer zkt Vrouw 2024 kandidaten: nu inschrijven voor Thomas
Boer zkt Vrouw 2024 kandidaten: nu inschrijven voor Thomas

Gezien zijn grote vriendenkring en uitgebreide sociaal leven, komt de speelse, vlotte melkveeboer wel meisjes tegen, maar vaak krijgt een relatie niet echt een kans omdat Thomas zodanig veel piekert of die vrouw wel in het boerderijplaatje zal passen. Hij hoopt dat Boer zkt Vrouw die angst kan wegnemen, en meisjes op zijn pad kan brengen die voluit voor hem en de boerderij kiezen. Eén ding is immers duidelijk: Thomas is 100% klaar voor een relatie. Hij zoekt een meisje met pit en zin voor initiatief. Eentje die niet bang is om haar handen uit de mouwen te steken en bijvoorbeeld op termijn al eens wil helpen wanneer een koe moet bevallen. 

Binnenkort zal Thomas het ouderlijk huis voor hem alleen hebben want hij plant de boerderij over te nemen. Maar ‘alleen wonen in zo’n groot huis is best wel spannend. Het is altijd gezelliger om met twee thuis te komen.’ Mede daarom investeerde Thomas Leplae de voorbije jaren al sterk in automatisering van de boerderij. Nu nog een gezin, en zijn leven is compleet.

Manuel Baeyens, Sanne Theeuwissen en Niels Van Crombrugge zagen we in de tweede aflevering. Hier maak je uitgebreid kennis met deze deelnemers.

Boer zkt Vrouw 2024 kandidaten: nu inschrijven voor deelnemers als Sanne, Manuel en Niels
Boer zkt Vrouw 2024 kandidaten: nu inschrijven voor deelnemers als Sanne, Manuel en Niels

Sanne Theeuwissen

De 33-jarige Sanne Theeuwissen uit Bochelt is melkveeboerin. In elk vriendenboekje dat de jonge Sanne kreeg, schreef ze zelfverzekerd dat ze later boerin zou worden en zo geschiedde: in 2019 nam de enthousiaste Limburgse de helft van het familiebedrijf over en nu staat ze helemaal alleen in voor het verzorgen van de koeien. Ze neemt haar werk heel serieus, maar je zal haar niet snel zonder een grote glimlach zien. Door de automatisering kon de werkdruk omlaag, en dus is Sanne klaar voor de volgende stap: een leuke, lieve man leren kennen. Sanne Theeuwissen zoekt een man met ‘drive en een beetje pit.’ “Een vlotte man, waarmee ik in het beste geval ook kan samenwerken.”

Niels Van Crombrugge

De 32-jarige Niels Van Crombrugge heeft een vleesveehouderij in Gierle. Niels wist altijd al dat hij iets met dieren wilde doen, en liefst met koeien. Zo besloot hij op zijn achttiende een stuk grond te kopen en daar een stal op te zetten. Veertien jaar later heeft hij zijn eigen vleesveebedrijf met honderden koeien, doet hij mee aan prijskampen en heeft hij nog een heel stuk akkerbouw. Hij bouwde zijn eigen huis, inclusief 2 kinderkamers.

De zus van Niels Van Crombrugge omschrijft hem als ‘eerlijk, hardwerkend en met een hard van goud’. Hij zoekt een vrouw die sterk in haar schoenen staat en gelukkig is met zichzelf. Want zo zegt Niels Van Crombrugge: “Een gelukkige vrouw, is een gelukkige man.” Verder vertelt hij: “Ik krijg wel aandacht van vrouwen, maar ik wil meteen de ware vinden. Ik wou altijd al jong vader worden, dus heel veel tijd heb ik niet meer te verliezen.” Ze moet wel van honden houden, want daar knuffelt hij in ieder geval graag mee. In de eerste aflevering komt vleesveeboer Niels Van Crombrugge timide over. Is dit een gevalletje: stille wateren, diepe gronden?

Manuel Baeyens

Manuel Baeyens heeft zich teruggetrokken, omdat hij de liefde al heeft leren kennen.

De 35-jarige biodynamische groente- en vleesveeboer Manuel Baeyens uit Sint-Lievens-Esse is de meest mysterieuze kandidaat van Boer zkt vrouw 2024 wat mij betreft. Zo kwam hij net van een trance- en goa festival. Manuel Baeyens ken je van biodynamische boerderij De Kollebloem, die nog duurzamer te werk gaat dan andere boerderijen. In De Kollebloem is Manuel degene die instaat voor het zaaien en oogsten van de groenten en het kweken van de runderen.

Manuel Baeyens zoekt een vrouw met een vrolijke uitstraling, bezige bij met gevoel voor humor en die kan meeleven op het ritme van de natuur. De ‘zielenboer’ is volgens zijn collega’s toe aan een oprechte vrouw. Manuel zet regelmatig een stapje in de wereld en komt dan vaak sympathieke dames tegen, maar zelf durft hij de stap niet zetten. Omdat hij niet altijd de grootste babbelaar is, heeft iemand die hem uit zijn kot kan lokken een streepje voor. “En een vrouw die graag de beentjes los gooit, zou ideaal zijn. Op feestjes ben ik immers steevast de eerste die op de dansvloer staat!”

Hier lees je meer over de Boer zkt vrouw kandidaten, die voorgesteld zijn op maandag 12 juni 2023.

Boer zkt Vrouw 2024 kandidaten: inschrijven vanaf 12 juni 2023 - dit zijn de eerste deelnemers Bert, Michiel en Martijn
Boer zkt Vrouw 2024 kandidaten: inschrijven vanaf 12 juni 2023 – dit zijn de eerste deelnemers Bert, Michiel en Martijn

Michiel Dubucq

De 27-jarige Michiel Dubucq uit Geraardsbergen is melkveeboer. In het familiebedrijf hebben ze een 300-tal runderen. En of dat nog niet genoeg is, werkt hij ook nog als technieker bij een bedrijf dat fabrieksmachines installeert en ook het onderhoud doet. Michiel Dubucq werkt veel, maar geniet ook graag. Hij blijft niet graag ‘in de zetel’ zitten, dan kan na zijn pensioen nog genoeg. Michiel Dubucq zoekt dan ook een zelfstandige vrouw, die begrijpt dat hij geen 9 tot 5 job heeft en avontuurlijk is. Dat is deze deelnemer aan Boer zkt vrouw namelijk ook. Reizen is één van zijn passies; hij ging al solo backpacken naar India, El Salvador, Amerika en Nieuw-Zeeland. Dit zou zomaar eens een populaire boer van Boer zkt vrouw seizoen 15 kunnen worden.

Bert Vermeersch

De 28-jarige vlasboer Bert Vermeersch uit Oeselgem is gelukkig als hij – wanneer het vlas in juni hoog staat – met zijn handen door het vlas glijdt. Maar er mist nog één ding. Zoals Bert Vermeersch het zelf zegt: “Je kunt wel gelukkig zijn van het vlas, maar we moeten nog gelukkig zijn van een vrouw.” Hij droomt van een vrouw, waarmee hij het thuis fijn heeft. Bert Vermeersch wil met zijn toekomstige vriendin gaan wandelen en lekker uiteten. Liefde gaat volgens hem namelijk door de maag. Al kan hij zelf niet koken… Bert Vermeersch vindt zijn deelname spannend. Hij hoeft niet zo nodig in de belangstelling te staan. Hij is ingeschreven door zijn beste vriend en zus.

Martijn Kesters

De 35-jarige Martijn Kesters uit Bree heeft zowel een melkveehouderij als akkerbouwbedrijf. Hij is inmiddels al de vierde generatie binnen het bedrijf en wil dit graag voortzetten met een vrouw. En als het hun gegeven is natuurlijk met een gezin; want hij heeft zeker een kinderwens. Martijn Kesters is op zoek naar de gouden combinatie van een vrouw die ook droomt van dit leven. Of zoals hij zelf zegt. Er moet ‘schwung in zitten; ze moet energie hebben en je moet met elkaar kunnen lachen en gekken’. “Een vrouw die een tetter heeft, trekt mij wel aan.” Martijn Kesters ligt graag tegen iemand een en mist een knuffel en een kus.

Boer zkt vrouw inschrijven

Deze twee oproepafleveringen kunnen niet alleen het leven van de zes nieuwe boeren veranderen, maar ook dat van de kijker(s) thuis. 12, 19 en 26 juni is voor singles misschien wel de start van een mooie liefde. En voor zij die al van straat zijn: de kick-off van een nieuw seizoen dat je achter de schermen laat meekijken hoe de liefde ontluikt op de nieuwe erven. En je kunt natuurlijk ook altijd anderen motiveren, zodat ze inschrijven op één van de deelnemers aan Boer zoekt vrouw 2024 in België. Dat kan via de website van VTM.

Wanneer begint Boer zoekt vrouw 2023

Waar we in België al naar Boer zkt vrouw 2023 konden kijken, kun je in Nederland in 2023 kijken naar het dertiende seizoen van Boer zoekt vrouw. Hier lees je alles over de deelnemers Boer zoekt vrouw 2023. Het dertiende seizoen van Boer zoekt vrouw in Nederland is deze keer een Europese editie.

Wanneer begint Boer zkt vrouw 2024 (België)

Dan ben je natuurlijk ook benieuwd wanneer je dit nieuwe seizoen van Boer zoekt vrouw op VTM in België kunt kijken. Ik verwacht dat dit dus Boer zkt Vrouw 2024 gaat worden. Vorig jaar zagen we namelijk de oproepaflevering ook in juni 2022 op tv en toen kon je het seizoen vanaf zondag 6 maart 2023 kijken. Met deze voorspelling zat ik goed het nieuwe seizoen van Boer zkt Vrouw kijk je vanaf zondag 3 maart 2024.

Boer zkt Vrouw 2024 kandidaten: inschrijven vanaf 12 juni 2023

Eerste aflevering nieuwe seizoen

In de eerste aflevering ontmoeten Niels (32), Robbe (29) en Sanne (33) hun afspraakjes voor een dag vol date plezier. De zenuwen staan gespannen want de inzet is hoog: op het einde van de dag kiezen de boeren immers al welke dates mogen blijven logeren op de boerderij, om te zaaien wat later hopelijk geoogst kan worden…

Niels ziet zijn vrouwen

Waarop de 32-jarige vleesveeboer Niels uit Gierle gaat letten als hij de vrouwen ziet? “Iemand die tegen een stootje kan, die kan lachen, spontaniteit en enthousiasme vind ik wel belangrijk. Ik heb nog nooit liefde op het eerste gezicht ervaren. Ik denk wel dat dat kàn, maar ik weet niet of dat gaat gebeuren vandaag”, lacht de boer wat zenuwachtig. Voor alles een eerste keer, toch? Niels neemt de vrouwen mee voor een rondleiding op het erf, maar hij is zelf niet echt een babbelaar. “Maar dat trekt mij net aan, dat mysterieuze, ik wil wel weten wat daarachter zit en wat Niels allemaal in zijn mars heeft”, klinkt het geïntrigeerd bij één van de kandidates. 

Knappe mannen voor Robbe

Van Gierle gaat het voor Dina Tersago richting Merchtem. De 29-jarige Robbe emigreerde 11 jaar geleden met zijn ouders naar Zweden. Hij leerde er de taal, studeerde er enkele jaren milieutechnieken en begon daarna te werken op een melkveeboerderij. Sinds 2022 runt Robbe zijn eigen melkveebedrijf in Föllinge, een klein dorpje in Zweden, vlak bij de grens met Noorwegen. Om niet meteen al Robbes dates in te vliegen naar het land van de 1000 meren, zocht en vond Dina een gezellige boerderij in Merchtem, om de mannen kennis te laten maken met de sympathieke en goedlachse boer die hun hart al een beetje sneller deed slaan. “Er zitten een paar knappe mannen tussen, daarvoor wil ik wel eens naar België komen”, lacht Robbe bij aankomst van zijn dates. Sommige mannen blijken zich aardig te hebben voorbereid: “Ik heb Zweedse zinnetjes geleerd voor hem, ik moet toch eens met iets uit de kast komen he. Klinkt raar, want ik ben al zoveel uit de kast gekomen”, vertelt één van de kandidaten grappend. De mannen hebben er duidelijk zin in.

Sanne is 8 jaar single

En in deze eerste aflevering, start ook de Bocholtse melkveeboerin Sanne (33) haar zoektocht naar de liefde. Sannes leven staat al jaar en dag in het teken van de koeien – haar melkveebedrijf groeide uit tot één van de grootste van de streek – maar het leven is meer dan werken alleen. En dus hoopt Sanne na 8 jaar single te zijn, een nieuw lief te vinden met een stevige portie pit en drive. Er vloeien echter al snel tranen bij de jonge boerin, die overmand wordt door emoties. 

Dates van Robbe

Welke drie heren boer Robbe heeft geselecteerd voor zijn date? Dat zijn:

 • Branko, 23 uit Emblem
 • Wesley, 34 uit Sint-Truiden
 • Joffrey, 25 uit Dilsen-Stokkem

De drie heren pakken hun koffers en nemen een vlucht naar Zweden. Eindbestemming? De melkveeboerderij van Robbe, in Föllinge.

Dates van Niels

Ook de dates van Niels gaan meteen mee naar zijn huis. Zij mochten meteen hun intrek nemen in de gloednieuwe woning van Niels, die hij zelf bouwde. Zijn huis mist duidelijk nog een vrouwelijke touch, maar de komende week meningen en handen genoeg om er iets gezelligs van te maken. Welke vrouwen Niels koos in Boer zkt Vrouw 2024? Dit zijn zijn dates:

 • Lisa, 27 uit Sint-Michiels
 • Astrid, 26 uit Sinaai
 • Sylvie, 26 uit Olen

Boer zkt Vrouw 2024 aflevering 2

Wat we alvast weten over de tweede aflevering van deze nieuwe reeks?We zien hoe het de heren in de Zweedse bossen afgaat. En hoe Niels het doet met drie dames in huis. Daarnaast mogen we Sanne niet vergeten. De 30-jarige Bocholtse melkveeboerin, probeert haar plaats te vinden tussen alle geïnteresseerde mannen. Geen evidentie voor de goedlachse jongedame, die al die aandacht niet gewoon is. 

Mannen van Sanne

Na 8 jaar zonder man en zonder daten, bleek de confrontatie met zo veel kandidaten overweldigend te zijn. “Ik heb net de eerste ontmoeting met de mannen achter de rug en ik heb even een klein paniekaanvalletje gehad van how shit, wat gaat hier nu gebeuren? Ik had niet verwacht dat dat zo’n grote impact zou hebben, al die mannen rond mij”, vertelt Sanne, die van haar melk is. Dina Tersago heeft een alpacawandeling geregeld om het ijs te breken. Maar net wanneer Sanne terug wat op haar gemak is, staan er twee extra mannen op haar te wachten die er ‘s ochtends nog niet bij konden zijn. Zij moeten quasi meteen een verpletterende indruk maken, want op het einde van de dag moet Sanne kiezen welke 3 mannen ze graag beter leert kennen tijdens een weekje op haar boerderij. 

Branko, Wesley en Joffrey bij boer Robbe

De boerderij van Robbe ligt 600 kilometer van Stockholm en de rit door de natuur doet Branko, Wesley en Joffrey meteen wegdromen. Ondertussen staat de boer te popelen om zijn 3 favorieten te verwelkomen. “Dat gaat iets geven, ineens 3 mannen op mijn erf. Ik vind het ongelooflijk dat zij in België alles even achterlaten en naar hier komen. Ik kan niet goed vatten dat dat voor mij is”, zegt Robbe. De melkveeboer heeft zich recent bezeerd tijdens het werk, en dus komt het goed uit dat er deze week 6 helpende handen zijn. Branko, Wesley en Joffrey maken meteen kennis met hun toekomstige BFF’s: Robbes koellega’s. 

Sylvie, Lisa en Astrid bij boer Niels

Ondertussen heeft vleesveeboer Niels (32) in Gierle voor de eerste keer drie vrouwen in huis, en dat is voor de verlegen boer toch even wennen. Niels is nog volop bezig met de afwerking van zijn woning en dat heeft zo zijn gevolgen: er zijn nog geen deuren, er is geen licht en ook nog geen spiegel. Niels ziet zijn dames graag puur natuur, maar Sylvie (36), Lisa (27) en Astrid (26) behelpen zich om er toch op hun best uit te zien voor hun boer. Daarna is het echter werkendag. Astrids eerste boerderij ervaring kan tellen: ze mag met de bulldozer rijden. Geen evidentie voor iemand die nog maar net haar voorlopig rijbewijs heeft.

Dates van Sanne

De Bocholtse boerin Sanne is al zo lang vrijgezel dat de aandacht van zo veel kandidaten tegelijk best overweldigend was. Cupido Dina Tersago regelde een alpacawandeling en tijdens die trip gleden de grootste zenuwen van Sanne af, met enkele leuke babbels tot gevolg. Bart en Tom, twee mannen die in de namiddag pas konden aansluiten, gooiden al hun charmes nog in de strijd maar het mocht niet meer baten: Sanne koos even later voor Boris, Robin en Jimmy.

 • Boris, 28 uit Peer
 • Robin, 32 uit Smetlede
 • Jimmy, 32 uit Borgloon

Boer zkt Vrouw 2024 aflevering 3

In de derde aflevering gaan we ontdekken hoe cupido zijn werk doet bij de boeren. Inmiddels hebben Niels, Robbe en Sanne hun keuze gemaakt. In de derde aflevering start ook het avontuur van melkveeboer Martijn (36), die ook direct een aantal dames mag uitnodigen om te blijven logeren op de boerderij. Voor Niels en Sanne staan er dan weer moeilijke keuzes op het programma. Zij mogen immers iemand uitnodigen voor een – misschien wel romantische – 24 uurs-date.

Boer Martijn en zijn vrouwen

Gedreven, lief en altijd goedgezind, dat is hoe je Martijn het best in 3 woorden kan omschrijven. De charmante boer is ondertussen meer dan een jaar vrijgezel en helemaal klaar om de liefde van zijn leven te vinden. “Ik heb er héél veel zin in. Waar ik op zal letten? Ik ben wel een beetje een benenman”, lacht de Breese boer. Martijn weet meteen hoe hij de dames voor zich kan winnen: met een bezoekje aan de kalfjes die amper één dag oud zijn. De diertjes weten onmiddellijk een plekje te scoren in het hart van de kandidaten, nu Martijn zelf nog. 

Brandwond voor boer Niels

In Gierle doet vleesveeboer Niels (32) de harten van Astrid, Lisa en Sylvie sneller slaan. De dames zien stilaan de echte Niels naar boven komen, nu de zenuwen zijn weggeëbd. En dat trekt hen enorm aan, zo blijkt. Niels leert een té speelse Sylvie kennen, met als gevolg een brandwonde op zijn schouder. Of dat een goede zet was… 

Kalfje in Zweden

God morgen Sverige, goede ochtend Zweden! Melkveeboer Robbe (29) en zijn 3 mannen gaan meteen aan de slag want de natuur laat niet op zich wachten: een koe moet kalven. Het kalfje ligt echter in stuit, een eerste keer voor Robbe. Even focus dus en alle hens aan dek.

Hok voor schaap Sanne

In Bocholt is het voor Sanne (30), die al 8 jaar alleen is, aanpassen met 3 mannen in huis. Ze is het zodanig gewoon haar plan te trekken, dat ze moeilijk zaken uit handen kan geven. Maar 1 klusje speelt ze met plezier door: Bernadette, Sannes schaap, moet immers dringend een hok krijgen en Sanne heeft geen kaas gegeten van ‘knutselwerk’. Voor bouwbedrijfleider Robin is dit een uitgelezen kans om zich onmisbaar te maken op de boerderij. Ondertussen zoekt Sanne haar toevlucht tot de koeien, want straks moet ze iemand kiezen voor de 24 uurs-date, en dat blijkt moeilijker dan gedacht. 

Dates van boer Martijn

De 36-jarige boer Martijn heeft gekozen voor

 • Lisanne (Limbricht, NL)
 • Chrissy (Houwaart)
 • Lynnsie (Puurs-Sint-Amands)

24-uurs dates

Ben je nieuwsgierig naar wie de boeren meevragen op 24-uursdate?

 • Sanne kiest voor vrachtwagenchauffeur Jimmy, die haar als een prinses behandelt.
 • Niels gaat met Sylvie, omdat hij twijfelt aan haar interesse – is ze niet te speels?

Aflevering 4 Boer zoekt vrouw België

Hij is vlot, speels, meet 1m96, heeft diepblauwe ogen om in te verdrinken, een uitgebreid sociaal leven en toch is hij nog single. De 30-jarige melkvee- en aardappelboer Thomas Leplae uit het West-Vlaamse Woesten kan dus wel een handje hulp gebruiken. Gelukkig heeft Dina Tersago er nog eentje vrij! In aflevering 4 trapt de Boer zkt Vrouw-gastvrouw Thomas’ zoektocht naar de liefde af door enkele geïnteresseerde dames uit te nodigen, want de aardappelboer droomt van enkele ‘kleine patatjes’. De levendige versie welteverstaan, niet die in zijn opslagplaats. 

Housewarming bij boer Thomas

Thomas’ ouders zijn onlangs verhuisd en dus is de boerderij nu van hem alleen. Maar alleen is maar alleen, en dus zoekt Thomas een toffe vrouw met pit om lief en leed mee te delen. “Ik ben klaar voor de liefde, ik hoop dat vandaag misschien wel mijn leven kan veranderen, met het juiste meisje. Ik heb er zin in”, klinkt het enthousiast maar toch ook lichtjes zenuwachtig bij de vlotte boer. Een nieuw huis vraagt ook om een housewarming, vindt Dina. Dat ze alleen enkele onbekende vrouwen uitnodigt, maakt het alleen maar spannender. “Het is een goed idee om een housewarming te geven. Zo kunnen de meisjes misschien ook al een beetje verder denken of ze zichzelf hier zien wonen op termijn.” Dina zou Dina niet zijn moest ze niet voor hapjes en drank zorgen, maar de gesprekken moeten Thomas en de vrouwen zelf op gang zien te houden. 

Zo verlopen de 24-uurs dates

In Bocholt is Sanne (33) nog steeds op 24 uurs-date met Jimmy (32). De vrachtwagenchauffeur doet enorm zijn best om indruk te maken op de melkveeboerin, ook wanneer ze samen de kalfjes medicatie geven. Het wordt een krachtmeting voor Jimmy, want de kalfjes hebben er weinig zin in en willen vooral van wel heel dichtbij checken welk vlees ze met hem in de kuip hebben. Melkveeboer Niels (32) koos Sylvie (36) voor de 24 uurs-date. Haar speelse karakter deed hem twijfelen of ze er wel echt voor hém was, en wanneer je een dag en nacht samen bent, kan je je moeilijk verstoppen. Sylvie laat in haar kaarten kijken en kan Niels zelfs verleiden tot een dansje.

4 dates van boer Thomas

Thomas Leplae uit Woesten heeft niet drie, maar zelfs vier dates uitgekozen. De gelukkigen zijn:

 • Silke (26, Elverdinge)
 • Chloë (26, Baarle-Hertog)
 • Fien (26, Brugge)
 • Amber (24, Westende)

Aflevering 5 Boer zoekt vrouw België

Terwijl boer Thomas voor het eerst ontwaakt in nabijheid van 4 dames en de strijd om zijn hart nog maar net losbarst, eindigt in de vijfde aflevering van Boer zkt Vrouw (op zondag 31 maart 2024) het Zweedse avontuur al voor Joffrey, Wesley of Branco. Melkveeboer Robbe (29) worstelt met de keuze die hij moet maken om iemand terug op het vliegtuig naar België te zetten. En ook de mannen tasten nog in het duister naar zijn voorkeur.

Branko verliefd op Robbe

Vooral Branko heeft stress. Hij ziet het écht zitten met Robbe, maar vreest dat die hem iets te jong vindt. “Vanaf de eerste ontmoeting hadden we meteen oogcontact, en dat was wel heel speciaal. Van mijn kant zijn er al wat kriebels. Ik denk wel dat Robbe de man van mijn leven zou kunnen zijn”, biecht hij met fonkelende ogen op aan Dina. De eerste verliefdheid in dit 16de seizoen van Boer zkt Vrouw, is een feit. 

Dialect Thomas

In het West-Vlaamse Woesten zijn er zoveel kalfjes geboren dat extra hulp meer dan welkom is. Alleen zijn de instructies van melkvee- en aardappelboer Thomas (30) niet altijd even duidelijk. Zeker voor Chloë, die op de grens woont met Nederland, is het moeilijk om Thomas’ dialect in combinatie met een stevige portie vakjargon te begrijpen. De taal van de liefde is dus toch niet zo universeel. 

Concurrentiestrijd voor boerin Sanne

In Bocholt ligt de boerderij er opvallend rustig bij. Voor één keer laat Sanne (33) het werk voor wat het is, en neemt ze Jimmy, Robin en Boris mee op date. Als er ergens een concurrentiestrijd heerst, is het hier wel. “Je moet de kleine kansen die je krijgt, pakken, voor het te laat is”, zegt Robin. Maar voor hij het goed en wel beseft, toont Jimmy dat hij er ook zo over denkt. Op een onbewaakt moment laat hij een boodschap achter voor Sanne. 

Voorkeur van familie

En terwijl Sanne niet weet wat ze aan moet met zo veel mannelijke aandacht, schakelt Niels (32) de hulp in van zijn broer Lars en diens vrouw Lotte. Na een gezellige avond met z’n allen, heeft het koppel een duidelijke voorkeur wie zij binnenkort in de familie hopen te verwelkomen.

In deze aflevering zagen we ook het eerste moment, waarop één van de dates moest afvallen. Bij Robbe deze keer.

Robbe en Branko?

Twee jongemannen zijn één stapje dichter bij het hart van melkveeboer Robbe uit Boer zkt Vrouw: de 25-jarige sous-chef Joffrey uit Dilsen-Stokkem en de 23-jarige Branko, bediende in een tuincenter, uit Emblem. Sterker: er leek zelfs een kus met Branko in de lucht te hangen… In aflevering 5 stuurde Robbe na een moeilijke keuze de 34-jarige Limburger Wesley terug naar België, ondanks hun goede klik. “Ik ben er immers niet zeker van of Wesley hier zou kunnen aarden in Zweden, en dan wil ik dat die jongen niet aandoen”, verduidelijkte Robbe. Teleurgesteld pakte de immer sociale Wesley zijn koffers, terwijl Joffrey en Branko terug gerust konden ademhalen. 

Aflevering 6

In Boer zkt Vrouw aflevering 6 maken we dan eindelijk kennis met onze boer uit Geraardsbergen: de sympathieke Michiel Dubucq (27)! “Go with the flow is normaal altijd mijn motto, maar vandaag is het toch wel even stress”, vertrouwt de melkveeboer Dina Tersago toe. Michiel gelooft in liefde op het eerste gezicht, benieuwd of zijn droomvrouw erbij is vandaag…

Boer Michiel in Geraardsbergen

Michiel runt samen met zijn familie de grootste melkveeboerderij van Geraardsbergen en omstreken. Het is een echt familiebedrijf en iedereen draagt er zijn steentje bij. Michiels huis is nog in aanbouw en dus woont hij voorlopig nog bij zijn ouders. Dina is dan ook benieuwd waar zijn uitverkoren dames vanavond zullen slapen. Dat Michiel best romantisch is, blijkt al snel… Na een rondleiding op het bedrijf en een eerste kennismaking met Michiels grootvader Etienne, vader Kurt en broer Jonas – van een doop gesproken! -, is het tijd om zijn dates beter te leren kennen. Insert cocktail workshop, ideaal om het ijs te breken. 

Ouders Robbe over Branko en Joffrey

Ondertussen komen ook in Zweden de tongen los. Meer bepaald die van Robbes ouders. Nog twee mannen willen het hart van hun zoon veroveren, en nadat Robbe een romantisch moment deelde met Branko, groeit hij ook steeds meer toe naar Joffrey, zo blijkt tijdens een privédate van de twee. Robbe vindt de mening van zijn ouders erg belangrijk en dus maken Nicole en Jan, die 300 kilometer verderop wonen in Zweden, kennis met Branko en Joffrey. In wie zien zij de ideale schoonzoon?

Gooit Lynnsie haar ruiten in?

In Bree zijn Martijn en zijn dames vroeg uit de veren om aan het werk te gaan in de koeienstallen. Zoals steeds neemt de Nederlandse boerendochter Lisanne het voortouw, wat stilaan tot frustraties leidt bij Lynnsie en Chrissy. Wanneer Martijn merkt dat Lynnsie het moeilijk heeft met het haantjesgedrag van Lisanne, neemt hij haar even apart. Gooit Lynnsie hiermee haar eigen ruiten in, nu Martijn moet kiezen met wie hij op 24-uursdate wil?

Sanne heeft het moeilijk

In Bocholt kunnen Robin, Boris en Jimmy het wél goed met elkaar vinden, maar is het melkboerin Sanne zelf die het moeilijk heeft. Het samenleven met drie mannen valt haar best zwaar en dus heeft ze haar vriendinnen Wendy en Ellen uitgenodigd. “Het was al heftig, ik had niet verwacht dat dit zo’n impact zou hebben op mij”, vertelt ze hen. Nadat Sanne haar hart heeft gelucht, maken Wendy en Ellen kennis met de drie mannen want Sanne kan wel wat goede raad gebruiken. Gelukkig hebben de dames dezelfde voorkeur…

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

31 maart 2024 /