Homo universalis 2024: deelnemers én Linde Merckpoel

Homo universalis 2024 gaat van start op zaterdag 30 maart om 20.50 uur bij VRT1 en VRT MAX. Dat is ook goed voor de Nederlandse liefhebbers van De Alleskunner, want daar vindt op dat moment net de finale plaats. Ze komen dus niet terecht in een zwart gat, maar kunnen gewoon VlaamsKijken. In België krijgen de deelnemers aan de Homo universalis voor het eerst support van Linde Merckpoel. En er is een doorlopende proef… Hier lees je er alles over, net als over de opvallende deelnemers van dit seizoen.

Homo universalis 2024

Wie wordt de alleskunner in België; 100 enthousiaste deelnemers starten daar aan het Homo universalis 2024 avontuur. Tien weken lang kan je volgen wie de meest uiteenlopende spelletjes overleeft en uiteindelijk de nieuwe Homo universalis wordt. De iconische locatie, de legendarische luidsprekerstem van Walter Grootaers en de rode luidsprekers zijn gebleven. En er zijn verschillende noviteiten…

Linde Merckpoel

Nieuw dit seizoen is dat de kandidaten er een extra supporter bijkrijgen in de vorm van de enthousiaste Linde Merckpoel. Zij staat elke aflevering aan de zijlijn om de kandidaten een hart onder de riem te steken of soms ook een schop onder hun kont te geven. En dat leidt tot hartverwarmende, emotionele, maar ook hilarische momenten.

Doorlopende proef Homo universalis

Ook nieuw in de Homo universalis 2024 is de doorlopende proef: aan het begin van elke aflevering krijgen de kandidaten een opdracht waar ze de hele uitzending aan kunnen werken. De verliezer van deze opdracht moet helaas ook het spel verlaten. Zo zullen de kandidaten in de eerste aflevering zoveel mogelijk origamivogels moeten vouwen. Degene die op het einde van de aflevering het minst aantal origamivogels heeft gevouwen, ligt er onherroepelijk uit.

Deelnemers Homo universalis 2024

De VRT heeft een aantal opmerkelijke deelnemers geselecteerd aan het 2024 seizoen van Homo universalis. We zetten ze hieronder op een rijtje.

  • Aan het begin van de eerste aflevering maken we kennis met Diana, de oudste deelnemer ooit. Ze verovert met haar 92 lentes meteen de harten van de andere kandidaten, maar is ze zo kwiek dat ze zich op het einde ook Homo universalis mag noemen?
  • Dan is er ook nog Joeri, de tweelingbroer van Jordi, de winnaar van vorig seizoen. Kan Joeri het succes van zijn broer evenaren en zijn titel overnemen? Hij doet er in elk geval alles aan om de titel binnen de familie te houden. 
  • De familie Ranson heeft een gelijkaardig plan. Moeder, zoon én dochter wagen zich samen aan het spel, met maar 1 doel: iemand van hen moet Homo universalis winnen.
  • Nog een opvallende kandidaat dit seizoen is priester Matthias. Kandidate Amber zorgt voor een bijzonderheid in het spel: zij is zwanger, en dus start Homo universalis eigenlijk met 101 kandidaten. De jongste kandidaat die actief deelnam, was Kas, 17 jaar.
  • Ook dit jaar doen mensen van alle leeftijden en alle provincies mee aan het spel van hun leven. De provincies Antwerpen en Oost-Vlaanderen zijn het best vertegenwoordigd. Er is ook een kandidaat uit Namen en zelfs iemand die in Barcelona woont.

Alleskunner 2024

Voor wie dit nu een leuk programma vindt, kun je ook de Nederlandse edities kijken. Daar verzorgt Frank Lammers het commentaar bij de hilarische opdrachten. Er zijn daar inmiddels vier seizoenen van De Alleskunner VIPS, twee kerstspecials en ook nog eens vijf gewone seizoenen. Die staan allemaal op Kijk.nl. Als je een VPN Verbinding hebt, die je op Nederland zet, kun je via de website van Kijk.nl gewoon vanuit België kijken.

Homo universalis gemist?

Heb je juist de Homo universalis gemist, dan moet je bij VRT MAX zijn. Met een VPN Verbinding, die je op België zet, kunnen Nederlandse kijkers daar ook terugkijken. Op VRT MAX ontdek je afleveringen uit 2022 en vier seizoenen van de Ketnet variant met kinderen. Wil je gewoon op tv kijken, ga dan op zaterdag 30 maart om 20.50 uur naar VRT1.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

28 maart 2024 /