De Volksjury podcast met beeld op Streamz te kijken

Streamz brengt populaire podcast De volksjury met beeld op tv. Laura Scheerlinck en Silke Vandenbroeck zijn vanaf 20 maart – om de twee weken – dus niet alleen te beluisteren, maar ook te bekijken. Geniet van beklijvende gesprekken over (on)opgeloste misdaadverhalen.

De volksjury op Streamz

In De volksjury * nemen twee vriendinnen Laura Scheerlinck en Silke Vandenbroeck je mee in de intrigerende wereld van true crime uit binnen- en buitenland. Ze speculeren over (on)opgeloste moordzaken. Op een onverantwoorde manier met de nodige comic relief. En altijd met een fles cava bij de hand. Streamz kiest hiervoor, omdat er – volgens Hoofd Content Dorien Rausch – ‘een groeiende vraag naar meer audiovisueel entertainment omtrent podcasts’ is.

Laura Scheerlinck en Silke Vandenbroeck

Het succesvolle crime duo Laura Scheerlinck en Silke Vandenbroeck leerden elkaar kennen tijdens hun studententijd aan de VUB, waar ze radio- en televisiejournalistiek studeerden. In 2017 lanceerden ze de eerste true crime podcast van België, De volksjury. Anno 2024 zijn ze met 400.000 luisteraars in België en Nederland per maand de populairste podcast van België

De Volksjury

Enkele jaren later is ‘de volksjury’ uitgegroeid tot een heus universum. In 2021 verscheen hun eerste boek * dat meteen een bestseller werd en een jaar later volgde hun tweede boek *. Momenteel zijn de twee hartsvriendinnen ook aan het touren met live zaalshows en is er geen stoppen aan, want nu is De volksjury dus ook op Streamz te kijken.

True Crime

True Crime is sowieso op dit moment erg populair bij kijkers en luisteraars. Denk bijvoorbeeld aan het succes van de True Crime Belgium reeks op Streamz (waar ook al een samenwerking tussen De volksjury en Streamz bij is). En we konden bijvoorbeeld kijken naar Waar is Elke Wevers.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

20 maart 2024 /