Cabaret voorstellingen – zoals van Wim Helsen – op NPO Start

Goed nieuws voor de liefhebbers van cabaret; er zijn tal van voorstellingen te vinden op NPO Start. Kijk naar shows van Paulien Cornelisse, Stefano Keizers, Jawad Es Soufi, Alex Ploeg, Lisa Osterman, Tim Fransen en Wim Helsen. De voorstelling Niet mijn apen, niet mijn circus van Wim Helsen is op zondagavond 10 maart 2024 om 21.58 uur op NPO3 te kijken.

Voor de liefhebbers van humor op tv, kijk ook LOL: Last One Laughing Nederland.

Cabaret op NPO Start

Je kunt op NPO Start verschillende cabaret voorstellingen kijken. Kun je vanuit jouw locatie niet kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op Nederland zet. Zo kun jij ook genieten van de nieuwe voorstellingen van Paulien Cornelisse, Stefano Keizers, Hans Teeuwen, Jawad Es Soufi, Alex Ploeg, Lisa Osterman, Tim Fransen en Wim Helsen. Hieronder lees je meer over de voorstellingen. We beginnen daarbij met Wim Helsen, die je vanavond op tv ziet.

Wim Helsen: Niet mijn apen, niet mijn circus

Wat heeft de wereld nodig, wat heeft een mens nodig én wat hebt u nodig? Eenvoudige vragen. Eenvoudige vragen vragen om ingewikkelde antwoorden. Dat treft – Wim Helsen* bulkt van radicale, geheimzinnige en willekeurige antwoorden. Hij deelt die graag met u – omdat hij uw vriend is. Uw eerlijke, echte, beste vriend. 

Paulien Cornelisse: Aanstalten

‘Zullen we maar eens aanstalten maken?’ is een vraag die iedereen begrijpt, maar waar ‘aanstalten’ begint en eindigt, is volstrekt onduidelijk. We leven in onzekere tijden, waarbij onduidelijk is wanneer die ’tijden’ precies begonnen. Paulien Cornelisse* vermoedt 50.000 jaar geleden, om drie uur ’s middags, want dat is het onzekerste moment van de dag. 

Stefano Keizers: Hans Teeuwen

Stefano Keizers derde en laatste voorstelling heet Hans Teeuwen, ook al komt Hans Teeuwen zelf niet. Al weet je het met Stefano maar nooit. Als je één ding vooraf van hem weet, is het zijn onvoorspelbaarheid. In zijn eerste voorstelling schonk hij zijn lichaam. Zijn ziel volgde in de tweede. In Hans Teeuwen is de rest aan de beurt. En daarna ben je van hem af, want in de show nemen we definitief afscheid van Stefano Keizers*. 

Hans Teeuwen: Nou lekker dan

Je kunt niet alleen naar de Hans Teeuwen voorstelling van Stefano Keizers kijken; ook Hans Teeuwen zien we op NPO Start met zijn stuk Nou lekker dan. Cabaretier Hans Teeuwen* geeft in deze show een verontrustende blik in zijn geest. Nat vlees, likes, liefde, medium Gonnie, kunst, cultuur, inclusiviteit, diversiteit, bistro’s en gedupeerde vrijwilligers. Het voelt allemaal niet goed maar is wel grappig en daar komen de mensen toch op af dus er is geen reden om te veranderen wat eigenlijk diep en diep triest is voor zijn directe omgeving maar de betalende toeschouwer is spekkoper.

Jawad Es Soufi: Waarom ben jij zo?

Via zijn alter ego; Sloegie laat Jawad Es Soufi zien hoe opvoeding, omgeving en onderwijs een grote rol hebben gespeeld in zijn leven. Hoe hebben deze drie factoren ervoor gezorgd dat hij de persoon is geworden die hij vandaag de dag is? Jawad maakt een hilarische en toch bijzondere achtbaan mee in zijn middelbareschooltijd die doorslaggevend is geweest in zijn ontwikkeling. 

Alex Ploeg: EGO

In EGO schakelt Alex Ploeg weer op naar de hoogste versnelling. Harde grappen, liedjes en bizarre sketches vliegen je om de oren. Het onderwerp? Ons ego. Een voorstelling over de strijd aangaan met jezelf en onzekerheid verkiezen boven zekerheid. 

Lisa Osterman: Met z’n allen

In Met z’n allen laat Lisa Osterman zien hoe we uit alle macht proberen de sfeer erin te houden: soms vol enthousiasme, maar regelmatig ook uit pure wanhoop. Veel zin heeft het echter niet, want de sfeer trekt zich er weinig van aan. Gelukkig weet Ostermann met scherpe humor, muzikale intermezzo’s en de nodige danspasjes zelf wel de stemming hoog te houden. 

Tim Fransen: De Mens en Ik

De mens is een hoogst eigenaardige diersoort. Een zoogdier, weliswaar. En een primaat. Maar wel een zoogdier dat de stoommachine heeft uitgevonden, en de dickpic. De uitvinder van vaccins én van complottheorieën. Van beschaving en van de waterstofbom. Homo sapiens hebben we onszelf genoemd, oftewel: de wijze mens. Maar hoe zit nou het precies met die wijsheid? Op komische wijze maakt Tim Fransen* ons deelgenoot van zijn worsteling met de mensheid, en zijn eigen gedwongen lidmaatschap daarvan. 

Foto: BNNVARA / Julie Hrudova

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

10 maart 2024 /