Bumba 20 jaar: met verjaardagstaart en activiteiten

Bumba bestaat 20 jaar. Wist je dat er inmiddels 120 afleveringen zijn gemaakt van de Studio 100 serie, die nog steeds worden uitgezonden, zowel op tv als via streamingdiensten? Clown Bumba en zijn circusvriendjes hebben miljoenen fans. Dat blijkt wel uit de cijfers! Lees je meer?

Bumba in cijfers

Wist je dat Bumba wereldwijd goed is voor meer dan 720 miljoen views op YouTube. In de Benelux zijn dat er zelfs bijna 550 miljoen (cijfers januari 2024). En jawel, daar zit ik als jullie VlaamsKijken auteur ook bij… Want hier begin het VlaamsKijken avontuur bij de kleinsten altijd met deze gekke clown van Studio 100. Mijn kleine fans zijn niet alleen. Bumba en zijn vrienden hebben meer dan 36 miljoen streams op de streamingdiensten. Er zijn meer dan 7 miljoen merchandising items verkocht en meer dan 2 miljoen boeken.

Ontdek alle Bumba items in de Studio 100 shop (en support met je klik – en eventueel aankoop – direct VlaamsKijken).

Bumba 20 jaar

Het is feest in het circus, want Bumba blaast dit jaar 20 kaarsjes uit en dat zal niet onopgemerkt voorbijgaan. Deze mijlpaal van twee decennia aan vrolijkheid, avonturen en muziek met de circusvriendjes moet gevierd worden. Al generaties lang is Bumba de lieveling van de kleinste Vlaamse en Nederlandse kinderen. 2024 wordt een jaar vol feestvreugde. Bumba en zijn vrienden nodigen iedereen uit om samen te genieten van een jaar vol verrassingen.

Wist je dat Jan Van Looveren in het verleden aan Bumba mee heeft gewerkt? Hij deed de stem van Bumbalu.

Film Bumba: Het Grote Verjaardagsfeest

Wist je dat er een Bumba film is uitgekomen? Lees hier meer over Bumba – Het Grote Verjaardagsfeest: “Het is feest in het circus van Bumba! De circusdirecteur is jarig en nodigt jullie allemaal uit voor een bijzondere voorstelling vol dans, muziek en magie! Wat hij niet weet, is dat Noor, de dirigente van het circus, zijn cadeautje helemaal vergeten is! Hoe zal ze dit oplossen? Zing, speel en dans mee met Bumba, Bumbina, Bumbalu en al hun vriendjes. Samen maken we er een groot feest van!”

Liedje De verjaardagstaart

Daarnaast is er ook een nieuw Bumba liedje uitgebracht. “Daar is de taart. Daar is de taart, want jij bent jarig lieve spruit. Kom blaas de kaarsjes nu maar uit” Door dit aanstekelijke nummer kan ieder verjaardagsfeest met een goede portie taart en vrolijkheid van start gaan. De Bumba fans konden hun foto insturen en kans maken om in de speciale clip te verschijnen. In totaal zijn er bijna duizend inzendingen geweest. Het liedje is nu te beluisteren, de bijpassende videoclip komt uit op vrijdag 23 februari om 17.00 uur op het Bumba YouTube kanaal.

Plopsa

Bumba zal het hele jaar door samen met zijn vriendjes zijn jubileum vieren. De allerkleinsten halen tijdens de maand maart hun hart op in Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Station Antwerp, want ook daar wordt er uitbundig gevierd. Van 1 tot en met 29 maart staan Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Station Antwerp volledig in het teken van Bumba’s verjaardag met een Bumba show, talloze Meet & Greets en speciale verjaardagskorting op de tickets! Er komen ook feestelijke Bumba puzzels en verschillende verjaardagsboekjes aan voor dit bijzondere jubileum. Hou daarvoor de Bumba shop in de gaten

Bumba feestje geven

Wil je zelf een Bumba feestje geven, dan zit je goed op de Bumba website. Vier verjaardagen thuis of in de klas helemaal in Bumba thema. Op de speciale Bumba feestpagina staan de leukste feestkleurplaten, circusversieringen en speelgoed.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

22 februari 2024 /