Alloo in de buitenlandse gevangenis seizoen 3 (2024 op tv)

Alloo in de buitenlandse gevangenis seizoen 3 is vanaf donderdag 25 januari 2024 wekelijks te kijken op VTM en VTM GO. Zoals in de voorgaande seizoenen bezoekt journalist en tv-maker Luk Alloo Belgische gevangenen die ver van huis in een buitenlandse cel hun straf uitzitten. Alloo in de buitenlandse gevangenis seizoen 3 start om 21.50 uur.

Alloo in de Buitenlandse Gevangenis seizoen 3

Argentinië, Brazilië, Cambodja en Chili. In Alloo in de Buitenlandse Gevangenis seizoen 3 reist Luk Alloo opnieuw de wereld rond om er de verborgen facetten van het gevangenisleven te onthullen. In de buitenlandse gevangenissen praat hij met mensen die al jaren achter de tralies zitten. Van hallucinante taferelen tot bikkelharde getuigenissen: wat speelt er zich af achter de imposante gevangenismuren?

Tanguy Taller 

In de eerste aflevering reist Alloo naar Cambodja. Hij ontmoet er Tanguy Taller, een Bruggeling die veroordeeld werd tot levenslang voor cocaïnesmokkel. Al vijf jaar lang zit hij opgesloten in de Cambodjaanse gevangenis samen met 6500 andere gedetineerden. Zélf ontkent Tanguy de feiten. “David, een kennis van mij, heeft me ervan beschuldigd de mastermind te zijn inzake cocaïnevervoer van één kilogram, maar ik wist van niets”, getuigt Tanguy. “Hij heeft achteraf ook getuigd dat ik er niets mee te maken heb. Toch is er twijfel en als er twijfel is, ben je schuldig.”

Gevangenis Cambodja

De levensomstandigheden in de gevangenis zijn schrijnend. Samen met 60 medegevangenen zit Tanguy 20 uur per dag opgesloten in een cel van 60 vierkante meter. “Per persoon is dat één vierkante meter bij een temperatuur van 34 graden”, benadrukt Luk Alloo. De vier overige uren mag Tanguy binnen de muren van de overbevolkte gevangenis rondwandelen. “De ene dag gaat het makkelijker dan de andere”, getuigt hij. “Ik moet me sterk houden voor mijn familie, maar soms is de hoop ver zoek. Ik hoop al vier jaar op vrijheid, maar je wordt bang om te hopen. Het is telkens een nieuwe klap.”

Gevangenen Alloo in de Buitenlandse Gevangenis

In seizoen 3 van Alloo in de Buitenlandse Gevangenis ontmoet Luk Alloo verschillende gevangenen. We werken dit artikel het hele seizoen bij. Eerder kon je Alloo en tot ziens al zien hoe hij deelnemers uit zijn vorige seizoenen ontmoette. Daarin ontmoette hij bijvoorbeeld Benjamin Feys, die in Bolivië vast zat voor cocaïnehandel. De voormalig drugssmokkelaar woont in België en schreef het boek Meer dan coke over zijn turbulente leven. 

Guido Goossens in Chili

In aflevering 2 trekt Luk Alloo naar Chili waar hij Guido Goossens ontmoet. Guido Gossens vertrok 50 jaar geleden naar het land om zich toe te wijden aan pastoraal werk. Hij werkt in de mannengevangenis van Talca en wordt er op handen gedragen. Alloo praat met gevangenen die veroordeeld zijn voor moord, gewapende overvallen, homejackings en diefstal.

Johan Cools (Turnhout): Argentinië

In Argentinië komt Luk Alloo in contact met Johan Cools, die in de cel zat voor drugsfeiten. Luk heeft hem eerst in de Argentijnse gevangenis geïnterviewd en later na zijn vrijlating ook thuis in Turnhout. We zien het in de derde aflevering van Alloo in de buitenlandse gevangenis.

Vrouwengevangenis Brazilië

Luk Alloo bezoekt in de vierde aflevering van Alloo in de buitenlandse gevangenis de vrouwengevangenis in São João del-Rei (Brazilië). De Vlaamse tv-maker interviewt vrouwen die veroordeeld werden voor medeplichtigheid aan moord, drugshandel, gewelddelicten en diefstal.

Jan De Cock

Jan De Cock is een auteur die in meer dan 160 gevangenissen wereldwijd de nacht heeft doorgebracht. Hij schrijft nu een boek over de nieuwe APAC-gevangenis in Brazilië. Luk Alloo bezoekt hem ter plaatse en interviewt enkele gedetineerden.

Nieuwsgierig naar de boeken van Jan De Cock, klik op link hiervoor. *

Alloo in de Buitenlandse Gevangenis op tv

Wanneer is Alloo in de Buitenlandse Gevangenis weer op tv? Nou daar hoef je niet meer op te wachten vanaf donderdag 25 januari 2024 is het om 21.50 uur zover. Op VTM Go kun je de aflevering al kijken. Daar kun je ook de eerste twee seizoenen terugkijken. Wil je vanuit het buitenland kijken, lees dan Vlaamse tv: VRT MAX, GoPlay, VTM Go, Streamz in het buitenland kijken.

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

22 februari 2024 /