30 en nooit meer… Vera Verzijl onderzoekt trends onder dertigers

PowNed volgt nieuwe generatie dertigers in de vijfdelige docuserie 30 en nooit meer… van programmamaker Vera Verzijl. Een goede baan, een mooi koophuis en een auto voor de deur. Voor de meeste dertigers was dit lange tijd het ideaalplaatje. Maar dit is veranderd… Veel dertigers gooien het over een andere boeg. Van leven zonder bezittingen tot nooit meer werken voor een baas of naar een dokter gaan. Dat geldt voor de deelnemers aan 30 en nooit meer; te kijken in de herhaling vanaf dinsdag 20 februari 2024 om 22.35 uur op NPO3.

Auteur Patricia de Ryck schreef dit artikel op VlaamsKijken op 23 juli 2024; het is dinsdag 20 februari 2024 bijgewerkt, omdat de reeks in herhaling weer wordt uitgezonden.

Vera Verzijl

Vera Verzijl vertelt over haar nieuwe programma: “30 en nooit meer is een portret van een generatie die gelooft in de maakbaarheid van het leven en zijn eigen weg zoekt naar geluk.” Een reeks die past bij Dertig en nooit meer werken, die eerder al op PowNed te zien was.

30 en nooit meer

In vijf afleveringen onderzoekt Vera Verzijl de huidige trends die spelen onder dertigers. Zo lijkt deze generatie steeds ongelukkiger te worden: lifecoaches schieten als paddenstoelen uit de grond en iedereen lijkt zoekende naar een quick fix. Hoe kijken dertigers hier zelf tegenaan en hoe ziet hun zoektocht naar geluk eruit? We volgen Mara naar een Rainbow Gathering in Wales, waar men uit heel Europa samenkomt in de natuur om even los te zijn van de maatschappij. Pauline bereidt zich voor op een truffelceremonie en Shinta doet aan microdosing met truffels om een extra goede moeder te zijn, een trend die over is komen waaien uit de VS.

Leestips voor dertigers: Twintigerstwijfels & dertigersdilemma’s, Lekker laten lullen – En dan ben je dertig en Dan ga ik nu maar eens lekker van mezelf zitten houden.

Deelnemers 30 en nooit meer

Naast Mara, Pauline en Shinta zien we in 30 en nooit meer nog meer deelnemers. Zo volgt Vera Verzijl millennials die kiezen voor een leven met vrijwel geen bezittingen. Want een groot huis en spullen in overvloed, daar zijn lang niet alle dertigers meer in geïnteresseerd. Simone is een van hen en leeft permanent in een tentje in het bos. Een leven dat in schril contrast staat tot dat van Dzanella. Ze is manifestatie-influencer en leert andere vrouwen hoe ze universele wetten kunnen inzetten om hun droomleven te creëren. Met haar trainingen verdient ze 100.000 euro per maand en heeft ze ondertussen een villa in Thailand.

Dertig en nooit meer…

Maar dat is nog niet alles: naast carrière, geluk en uiterlijk proberen we ook gezondheid in toenemende mate naar onze hand te zetten. Waar we vroeger ontzag hadden voor de huisarts, gaan de dertigers anno 2023 steeds vaker op zoek naar alternatieven. Waar komt dat gevoel vandaan en wat zijn de gevolgen? We gaan langs bij ex-verslaafde Marlot, die zweert bij een speciale sportles die ze als haar religie ziet. Celeste lijdt aan een zeldzame aandoening en zoekt crowdfunding voor een alternatieve behandeling in het buitenland.

30 en nooit meer kijken

30 en nooit meer is een productie van ITV Studios in samenwerking met PowNed. Terugkijken kan via NPO Start en NPO Plus. Wist je dat je NPO Start ook in het buitenland kunt gebruiken, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op Nederland zet.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

20 februari 2024 /