Camping De Wildernis: deelnemers met Johnny de Mol in Afrika

Camping De Wilders met Johnny de Mol is vanaf maandag 1 januari 2024 om 20.30 uur te kijken op SBS6 en aansluitend op Prime Video. De Camping De Wildernis deelnemers gaan oer-Hollands kamperen in Afrika. Ontdek hier meer over het programma en De Camping De Wildernis deelnemers.

Camping De Wildernis (terug)kijken: start nu 30 dagen gratis kijken op Prime Video.

Camping De Wildernis (SBS6)

Je kijkt door het raam van je caravan en ziet in de verte een giraffe grazen. Terwijl je geniet van een boterham met pindakaas, hoor je olifanten trompetteren en hyena’s huilen. Dát is Camping De Wildernis van SBS6. In dit realityprogramma verwelkomt reisleider Johnny de Mol * vier Nederlandse gezinnen die nooit verder zijn geweest dan de camping in Nederland en voor wie er niets boven een lekkere gehaktbal gaat.

Deelnemers Camping De Wildernis

In totaal zijn er vier groepjes deelnemers aan Camping De Wildernis. Dat zijn het charmante echtpaar Dirk en Jolanda. De drie powervrouwen Judith, Melanie en Nathalie. Moeder Katja en dochter Lola. En tot slot de ras-Hagenezen Michel en Annette met dochter Jemaica. Het is een bont gezelschap. Het viertal heeft één ding gemeen: kamperen is hun lust en hun leven. Ze delen in het programma de vreugde van het leven op de camping, maar ook de uitdagingen van het leven in het wild en de unieke ervaring van een reis ver buiten hun comfortzone. De sfeer is goed, ontspannen en vol humor.

Camping De Wildernis in Afrika

Twee weken lang verblijven de deelnemers aan Camping De Wildernis op een oer-Hollandse camping… met één groot verschil: deze camping staat midden in de bush van Botswana *! In dit programma zien we dus de bekende caravans met luifels, vouwwagens, plastic stoelen en tafels, badmintonrackets en jeu-de-boulesballen… maar we zien óók de ongerepte natuur in al haar glorie, vol olifanten, zebra’s, leeuwen en nog veel meer wildlife. De deelnemers gaan namelijk ook op avontuur. Van nachtelijke safari’s tot slapen in het wild: ze staan regelmatig oog in oog met dieren die ze daarvoor alleen uit de dierentuin kenden.

Deelnemers zijn ook concurrenten

De deelnemers aan Camping De Wildernis zijn ook concurrenten. Naast elke caravan staat een groot bord met daarop de namen van alle dieren die rondom de camping in het wild rondlopen; zoals de zebra en de olifant maar ook de leeuw en de hyena.Tijdens de safari’s moeten de gezinnen foto’s maken van deze dieren. Elke geslaagde foto is een bepaald bedrag waard. Wie durft het verst de Afrikaanse savanne in te trekken, op zoek naar dat ene dier dat nog niemand heeft? Na acht afleveringen gaat het gezin dat het meeste geld bij elkaar heeft gefotografeerd met het viervoudige van dit bedrag naar huis!

Camping De Wildernis op Prime Video

Je kijkt Camping De Wildernis op maandagavond om 20.30 uur bij SBS6. Direct na de uitzending is het programma ook op Prime Video te zien. De afleveringen staan daarnaast ook gewoon op Kijk.nl. Hier kun je Camping De Wildernis ook direct na de aflevering kijken.

Prime Video

Die streamingdienst vind ik sowieso een aanrader, want je hebt er ook veel Vlaamse series op en interessante documentaires. Of wat denk je van LOL: Last One Laughing Nederland seizoen 2? Meer weten over het aanbod van Prime Video, klik dan op de link hiervoor.

Afleveringen Camping de Wildernis

  • Aflevering 1: Vier families die hun vakantie normaal gesproken op een Nederlandse camping vieren, gaan kamperen in Afrika, zonder verdere informatie vooraf. Als ze bij hun gastheer Johnny de Mol met al hun koffers aankomen in Botswana is het enige dat ze kunnen uitbrengen: “We hadden alles verwacht, behalve dit!”. En dan moet het spel nog beginnen, want behalve buren, zijn ze ook elkaars concurrenten.
  • Aflevering 2: Kamperen in de Afrikaanse wildernis is al een avontuur op zich. Maar de zussen Judith en Melanie en hun nichtje Nathalie doen er nog een schepje bovenop; voor één nacht zetten zij hun tentje op buiten de camping, midden in de bush, tussen de wilde dieren. De volgende ochtend komt gastheer Johnny de Mol langs en vertellen zij over hun nachtelijk avontuur. Ook komen we te weten wie van de families het goed doet in de safari’s.
  • Aflevering 3: Op de Nederlandse camping in Botswana is iedereen in de ban van een onderbroekenmysterie. De slipjes van Judith zijn bijna allemaal van de waslijn gehaald. Is er een onderbroekendief actief? Of was het een olifant? Het Haagse koppel Michel en Annet krijgen hoogoplopende ruzie over tafeltennis. Uiteraard worden er weer foto’s van dieren gemaakt en laat Johnny de Mol weten hoe ze ervoor staan.
  • Aflevering 4: Johnny de Mol verrast de 16-jarige Lola met een autorijles in het wild in een grote safari-auto. Haar moeder Katja krijgt op haar kop van de buren uit Den Haag en de zussen uit Oosterhout staan ineens oog in oog met hyena’s. En het is tijd voor een Hollands feestje op Camping de Wildernis.
  • Aflevering 5: Johnny de Mol neemt vier dames mee naar de bewoonde wereld om inkopen te doen voor de camping-de-wildernis-bingoavond. Dirk en Michel willen een eindje gaan fietsen over de savanne, maar moeten dan wel eerst alle banden plakken. En Lola krijgt een verwendag van de meiden.
  • Aflevering 6: Er komt een enorme verrassing uit de lucht vallen, vlak naast de Hollandse camping in Afrika. Alle campinggasten zijn er helemaal van door het dolle. Annet blijkt bijgelovig te zijn en verstopt een bijbel in haar bh en komt voor het blok te staan: gaat ze mee kamperen in het wild of laat ze Michel en Jemaica alleen achter?
  • Aflevering 7: Katja en Lola krijgen de schrik van hun leven: ze zien een leeuw die een olifant op eet. Melanie krijgt een brief van haar dochter en op het uitkijkdek wordt een verse drol gevonden. Welk dier waagt zich zo dicht bij de caravans? En kunnen ze die op de foto zetten om punten te halen in het spel?
  • Aflevering 8: De campinggasten gaan voor de laatste keer op safari en dit keer in het donker! Het is de laatste kans om hun score op te vijzelen, want na twee weken vakantie op de Hollandse camping in Afrika is de vraag: Wie heeft het hoogste bedrag bij elkaar gefotografeerd en mag dat bedrag maal vier doen en mee naar huis nemen? Johnny de Mol onthult de uitslag.

Foto: SBS6 – Danny Weijman

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 februari 2024 /