Alles over Project Dans: presentator Redo begrijpt deelnemers

Project Dans is vanaf donderdag 1 februari wekelijks om 20.30 uur te kijken bij NPO1. Wie van de dertig deelnemers aan Project Dans wordt de beste allround danser van Nederland? Met presentator Redo, coaches Natascha Dejong en Nicholas Singer, maar ook met juryleden Ed Wubbe en Jennifer Romen. Lees hier alles over Project Dans.

Project Dans

In Project Dans 30 danstalenten, variërend van gepassioneerde amateurs tot opkomende professionals, uitgedaagd om zich te bewijzen als de beste allround danser van Nederland. Zij ondergaan een intensieve training waarin zij diverse dansstijlen, van ballet tot hiphop en van African dance tot jazz dance, meester moeten worden totdat er in de finale één winnaar overblijft. Project Dans wordt gepresenteerd door professioneel breakdancer Redo (Redouan Ait Chitt), die als geen ander begrijpt wat de deelnemers doormaken en hoe zwaar deze topsport zowel fysiek als mentaal is.

Project Dans presentator Redo

Redouan Ait Chitt alias Redo won in 2019 zelf De Zwaan, de hoogste onderscheiding in de Nederlandse danswereld. Redo: “Ik voel wat de dansers voelen. Ik weet wat ze doormaken als het lastig is. De danswereld is keihard. Ik kan ze helpen als ze er doorheen zitten en ze komen ook vaak naar mij toe voor feedback. Dit dansprogramma geeft een realistische kijk op de wereld van een danser.”

Deelnemers Project Dans

De deelnemers aan Project Dans delen allemaal de droom van een succesvolle danscarrière. Sommigen hebben al enige podiumervaring, terwijl anderen nu pas serieus werk willen maken van hun danspassie. Uiteindelijk gaan 10 geselecteerde kandidaten dit dansavontuur aan, waarbij ze keer op keer worden uitgedaagd hun grenzen te verleggen en op het hoogste niveau te presteren.

Coaches Natascha Dejong en Shaker

De tien geselecteerde deelnemers in Project Dans werken onder begeleiding van de bevlogen coaches Natascha Dejong en Nicholas Singer aka Shaker. Shaker vertelt: “Ik vind dat dansen als professie behoorlijk ondergewaardeerd is, het hoort thuis in de topsport. In dit programma laten we zien wat er allemaal bij komt kijken.” 

Dansstijlen

Elke aflevering staat één dansstijl centraal, waarbij steeds een vooraanstaand choreograaf de deelnemers en de kijkers meeneemt in de oorsprong en achtergrond van die stijl. Natascha Dejong: “Het programma leert je ook welke soorten dansen er zijn en geeft een kort kijkje in de geschiedenis achter die stijlen.” De technische opdracht omvat het aanleren van 3 iconische moves die de dansers onder de knie moeten krijgen. Daarnaast voeren de deelnemers in de vrije opdracht duo-, trio- of groepschoreografieën uit.

Jury Project Dans

De vaste vakjury bestaat uit artistiek leider van het Scapino Ballet Ed Wubbe en 3-voudig wereldkampioen Hiphop Jennifer Romen. Zij beoordelen samen met een onafhankelijke publieksjury de uitvoeringen en kiezen iedere week weer één danser die de danswedstrijd moet verlaten totdat er in de finale één winnaar overblijft. 

Winnaar

De kers op de taart voor de winnaar is de titel Beste allround danser van Nederland en een rol in de nieuwste dansvoorstelling van ISH Dance Collective, waar ook Alida Dors bij heeft gedanst.

Project Dans gemist

Deze nieuwe danswedstrijd is een productie van de makers van Project Rembrandt. Iedere donderdagavond vanaf 1 februari (tot en met 21 maart 2024) kun je om 20.30 uur naar de reeks bij de NTR op NPO1 kijken. Terugkijken kan via NPO Start en NPO Plus. Wil je dit doen vanuit het buitenland, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op Nederland zet. 

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

1 februari 2024 /