Dakar 2024 op tv kijken o.a. via RTL GP op Videoland

Dakar 2024 is vrijdag 5 januari van start gegaan in Al-Ula. Wil je Dakar 2024 op tv kijken, dan kan dat bij RTL GP. De uitzendingen zijn vanaf 5 januari live én terug te streamen bij Videoland. Daarnaast is er een samenvatting op RTL7 te zien.

Dakar 2024

De Dakar-Rally is toe aan z’n 46e editie. En voor de vijfde keer vormt Saudi-Arabië het decor van deze zwaarste rally ter wereld. De start is op 5 januari in Al-Ula, de finish twee weken later in Yanbu, aan de Rode Zee. 5.000 kilometer aan klassementsproeven ligt er voor de wielen van de deelnemers, waaronder vele Nederlanders, Volgens race directeur David Castera wordt de rally minstens zo uitdagend als de afgelopen editie.

Dakar 2024 kijken

Alle uitzendingen van RTL GP: Dakar 2024 zijn vanaf 5 januari live én terug te streamen bij Videoland. Daarnaast kun je ook op RTL 7 kijken naar een verslag van de Dakar 2024 racedag. Na 19.00 uur (volgens mij start-ie om 19.25 uur als ik het goed in de tv-gids zie) zie je een nieuwe aflevering. Rond vijven en rond tien uur kun je een herhaling kijken. Andere opties om Dakar 2024 te kijken, is Eurosport. Het tijdstip is daar wel wat vervelender, namelijk om 23.30 uur of om 7.30 uur (de herhaling). Daarnaast kun je natuurlijk via de Dakar website ook van alles op de voet volgen.

Loop je ergens tegen een landenbeperking op, dan kun je een VPN Verbinding gebruiken en zetten op het land van de uitzender, waardoor je gewoon kunt kijken. Kies daarbij bijvoorbeeld voor VPN Nederland, Nord VPN, AtlasVPN of Surfshark – vergelijk even de tarieven met elkaar om de beste deal te hebben.

Koen Wauters in Dakar

Wist je dat Vlaming Koen Wauters ook aan de Dakar Rally heeft meegedaan; in 2024 is hij niet van de partij. Over zijn belevenissen schreef hij het boek Koen in Dakar * over. Daarnaast zag je ‘m in de documentaire Wauters in de Woestijn. Koen Wauters en zijn kompaan Pascal Feryn doen beide mee aan de Africa Eco Race, die ook begin januari 2024 wordt verreden. Na drie van de twaalf ritten is het deelnemersveld al flink uitgedund; Pascal Feryn staat aan kop en Koen Wauters tweede. Kortom: team Feryn Dakar Sport doet dat goed.

Foto: RTL persinformatie

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

5 januari 2024 /