Missie MAX 2024; Jan Slagter bezoekt militairen en gasten

Jan Slagter gaat op 2 januari 2024 in Missie MAX op bezoek bij mariniers in Bosnië. Daarnaast gaat hij in gesprek met verschillende gasten, waaronder demissionair premier Mark Rutte. Missie MAX (2024) is te kijken op dinsdag 2 januari om 17.10 uur bij MAX op NPO1.

Missie MAX 2024

Nederlandse militairen zetten zich wereldwijd in voor vrede en veiligheid. In samenwerking met het ministerie van Defensie maakt MAX al meer dan tien jaar het tv-programma Missie MAX, waarin uitgezonden militairen en hun thuisfront centraal staan. Het gemis is vaak groot.

Nederlandse Militairen in Bosnië

Jan Slagter gaat samen met generaal Onno Eichelsheim, Commandant der Strijdkrachten, op missiebezoek in Bosnië. Hier zitten 150 militairen in kamp Butmir. Zij maken deel uit van de Europese EUFOR vredesmacht en zorgen door hun aanwezigheid voor rust en stabiliteit in Bosnië en Herzegovina.

Mariniers in Butmir, Bosnië 

Jan Slagter gaat met de mariniers in gesprek over hun werk tijdens de missie en het missen van hun dierbaren gedurende de zes maanden die ze van huis zijn: gesprekken met een lach en een traan. Hij gaat met de militairen mee op pad, de bergen in waar oefeningen worden gehouden.

Berichten van thuisfront én Nick Schilder

Jan Slagter heeft een aantal verrassingen meegenomen om de manschappen een hart onder de riem te steken. Nick Schilder (die we recent zagen in Beste Zangers 2023) is meegereisd en treedt op voor de militairen met het nummer Realize. Ook worden er persoonlijke berichten mee teruggenomen, naar het thuisfront in Nederland.

Gasten Missie Max

In Nederland gaat Jan Slagter in gesprek met demissionair premier Mark Rutte en in Brussel bezoekt hij de NAVO. Daar spreekt hij met luitenant-admiraal Rob Bauer, de voorzitter van het NAVO Militair Comité.

Missie MAX gemist

Missie MAX is op dinsdag 2 januari 2024 om 17.10 uur te kijken bij MAX op NPO1. Via NPO Start en NPO Plus kun je alle voorgaande afleveringen kijken. Dat zijn er inmiddels al heel wat. Wil je vanuit het buitenland kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding. Zet die eerst op Nederland, voordat je naar NPO Start gaat. 

Foto: MAX

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

2 januari 2024 /