Documentaire ABBA Silver ABBA Gold en Het Beste Van op tv

Goed nieuws voor de liefhebbers van ABBA, want tijdens oudejaarsavond kunnen zij kijken naar een herhaling van Het beste van… (om 20.23 uur) en niet te vergeten naar de documentaire ABBA Silver ABBA Gold (om 21.11 uur). Lees er hier alles over.

ABBA Silver ABBA Gold

In de documentaire ABBA Silver ABBA Gold wordt het vijftigjarig bestaan van de Zweedse popband ABBA * gevierd. De documentaire volgt de groep vanaf de oprichting in 1972 en de winst op het Eurovisiesongfestival in 1974 met het nummer Waterloo tot aan de virtuele concertreeks in Londen (waar ze aan de hand van hologrammen optraden) en het nieuwe album ABBA Voyage *.

Abba documentaire

Niet alleen bandleden Agnetha, Anni-Frid, Bjørn en Benny, maar ook mensen als Cher, Andy Garcia, choreograaf Dame Arlene Phillips en filmregisseur Lasse Halström worden geïnterviewd over de muziek, het succes en de bijzondere prestaties van de band. Speciale aandacht is er voor de musical Mamma Mia! die al 25 jaar overal ter wereld te zien is en één van de succesvolste musicals aller tijden is. Ook is er aandacht voor de totstandkoming en opnames van het meest recente album van de band.

Het beste van Abba

Naast de interviews en archiefbeelden komen in de Abba documentaire van regisseur Chris Hunt natuurlijk ook talloze hits van ABBA voorbij, zoals SOS, Mamma Mia!, Fernando, Dancing Queen, Gimme Gimme Gimme en Thank You For The Music. Hits die we eerder op de avond natuurlijk ook horen in Het beste van… Abba. Liefhebbers als Kees Tol, Koos van Plateringen, Babette Labeij, Dolly Bellefleur, Ad Visser en Andy & Janice bespreken alles wat met Abba te maken heeft: de kleding, de liefdesperikelen, de dansjes en natuurlijk de muziek.

Abba kijken

Je kunt om 20.23 uur kijken naar Het beste van Abba en om 21.11 uur naar de documentaire Abba silver Abba gold. Via NPO Start en NPO Plus kun je deze ook terugkijken. Wist je dat je NPO Start ook vanuit het buitenland kunt kijken? Maak dan gebruik van een VPN Verbinding, die je op Nederland zet.

Take A Chance

Daarnaast kan ik op Prime Video ook de documentaire Take A Chance aanraden. Hierin zie je hoe fanboy Gert van der Graaf de Abba stalker van Agnetha werd. Hij vertelt in deze bizarre documentaire zelf zijn verhaal.

Foto: NTR

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

31 december 2023 /