Acda en De Munnik concert Ziggo Dome op tv kijken

Het concert dat Acda en De Munnik voor hun reünie in de Ziggo Dame gaven, is vanavond – zaterdag 30 december 2023 – om 22.45 uur bij BNNVARA op NPO3 te kijken. Het concert van Acda en De Munnik is net als de documentaire reeks Woorden van een ander ook terug te kijken via NPO Start en NPO Plus. Hier lees je meer over het concert en de documentaire.

Acda en De Munnik

Acda en De Munnik * veroverden als cabaretduo sinds 1998 de Nederlandse muziekwereld. In maart 2015 gaven zij hun laatste optreden samen, in het Koninklijk Theater Carré. Nu, acht jaar later komt het bekende duo weer samen voor een optreden in de Ziggo Dome. De bedoeling was één keer, misschien twee keer, maar de vraag blijkt zo groot dat ze maar liefst zes shows uitverkopen.

Ontdek hier AEDM – het nieuwe album met boek. *

Acda en De Munnik in Ziggo Dome

Thomas Acda en Paul de Munnik komen weer bij elkaar als ze samen schrijven aan een nummer voor De Vrienden van Amstel Live. Tijdens een trip in Amerika pakken ze met hun oude bandje de draad weer op wanneer ze samen oude én nieuwe nummers inspelen. Ze maken hun reünie bekend, brengen hun nieuwe nummer Morgen wordt fantastisch uit en bereiden zich voor op hun shows in de Ziggo Dome. Dat concert kun je nu op tv kijken. De weg daar naar toe zie je in de documentaire Woorden van een ander, die terug te kijken is via NPO Start en NPO Plus.

Acda en De Munnik: Ziggo Dome concert op tv

Wil je het concert Acda en De Munnik – de Reünie vanuit De Ziggo Dome op tv kijken, dan kan dat op 30 december 2023 om 22.45 uur. Daarnaast kun je ‘m terugkijken via NPO Start en NPO Plus. Dat geldt ook voor de documentaire Woorden van een ander. Wil je dit vanuit het buitenland doen, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je eerst op Nederland zet, voordat je naar NPO Start gaat.

Nu terug naar de documentaire over Acda en De Munnik:

Woorden van een ander

De zesdelige-documentaire reeks Acda en De Munnik: Woorden van een ander volgt Thomas Acda en Paul de Munnik op de voet vanaf het moment dat ze besloten om weer bij elkaar te komen. Als (bas) gitarist staat David Middelhoff ook wel bekend als de ‘en’ in Acda en De Munnik. Deze man, die overal bij was deelt de verhalen uit eerste hand. Net als J.B. Meijers en Dave van Beek, mannen die tot het laatste optreden in Carré, en nu weer tot de vaste begeleidingsband horen. Collega’s Joost Prinsen, Bianca Krijgsman, Ellen ten Damme en Frank Lammers (die we natuurlijk beter kennen als Ferry) kennen Thomas en Paul al van de Kleinkunstacademie en zagen daar hun liefde ontstaan, voor het kleinkunstvak en elkaar. Ze geven een inkijkje hoe het er in die tijd op school aan toe ging.

Documentaire

Van Dik Hout-zanger Martin Buitenhuis en gitarist Sandro Assorgia halen herinneringen op aan de hilarische periode met De Poema’s. Mensen die achter de schermen het hele epos hebben gevolgd en een inkijkje geven in hoogte- en dieptepunten tijdens hun carrière, zijn bijvoorbeeld regisseur Ruut Weissman en platenbaas Daan van Rijsbergen. En jongere collega’s Typhoon en Maan mochten recenter met de mannen samenwerken en delen hoe zij van dichtbij zagen hoe Thomas en Paul heel voorzichtig weer Acda en De Munnik werden.

Foto: BNNVARA/HEUS Fotograaf Tim Toorman

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

30 december 2023 /