Documentaire Dag Ma van Marie De Hert en Ellen Pollard op tv

De documentaire Dag Ma van Marie De Hert en Elle Pollard kun je vanavond – woensdag 20 december – om 21.20 uur op tv bij VRT Canvas kijken. In 2023 won deze documentaire de Belgische competitie op het Docville festival. Dag Ma is een verhaal over de unieke band tussen een moeder en haar dochter die samen in een woonzorgcentrum wonen. Het is een verhaal over liefhebben, zorgen voor elkaar en afscheid nemen.

Dag Ma

Irène (102) en haar dochter Yvette (65) wonen samen in Sint Jozef, een woonzorgcentrum te Lier. Irène woont er vanwege haar oude leeftijd. Voor Yvette wordt een uitzondering gemaakt. Zij mag bij haar moeder wonen omdat ze niet zonder kan. Moeder en dochter hebben nog niet één dag zonder elkaar doorgebracht.

Award op Docville

Dag Ma van Marie De Hert en Ellen Pollard wont op Docville de Award voor Beste Belgische Documentaire (geschonken door Sabam for Culture). De jury was unaniem beroerd. ” De ogenschijnlijk moeilijk doordringbare protagonisten werden, dankzij het opmerkzame oog van de makers, mensen die de jury meteen in hun hart heeft gesloten”, lezen we op de Docville site. In 2021 stonden Marie De Hert en Ellen Pollard al op het festival met hun kortfilm Fien, Jip & Fien, toen kregen ze een eervolle vermelding van Sabam.

Documentaire Dag Ma op tv

De documentaire Dag Ma van Marie De Hert en Elle Pollard kun je woensdag 20 december om 21.20 uur op tv bij VRT Canvas kijken. Je vindt ‘m daarnaast ook op VRT MAX. Wil je vanuit het buitenland kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op België zet.

Marie De Hert

Marie De Hert heeft samen met Ellen Pollard het productiehuis Poolhert. Wist je dat deze partij ook achter de VRT MAX-serie Babyproof zit? Deze reeks schreef Marie De Hert samen met Stig Junes (naast schrijvers en co-regisseurs zijn zij ook een koppel). Ze baseerden de reeks losjes op hun eigen ervaringen en verhalen van vrienden en mensen om hen heen.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

20 december 2023 /