Ontdek deelnemers Het Spaanse Dorp: Zarra (RTL4)

Vier Nederlandse stellen verruilen in Het Spaanse Dorp: Zarra hun leven in Nederland om hun dromen na te jagen en in Spanje een geheel nieuw leven op te bouwen. Op zondag 27 augustus 2023 om 21.30 uur kijk je de eerste aflevering; daarna volgt iedere maandag om 20.30 uur een nieuwe aflevering waarin we de avonturen volgen van de deelnemers aan Het Spaanse Dorp Zarra. In dit artikel meer over de stellen die meedoen aan Het Spaanse Dorp: Zarra.

Het Spaanse Dorp: Zarra

De deelnemers aan Het Spaanse Dorp: Zarra pakken hun koffers en laten álles achter, behalve hun passie om aan te pakken en hun ongekende creativiteit. Gezamenlijk werken ze aan de verbouwing van een huis en zetten alle koppels een bedrijf op waarmee ze het bijna verlaten dorp Zarra weer op de kaart gaan zetten. In de finale kiezen de dorpsbewoners welk stel ze het best vinden passen in het dorp en wie daarmee het opgeknapte huis wint.

Voor de liefhebbers van Kasteelvrouwe Emmy en Eviva España. En natuurlijk nog helemaal in de buitenlandse sfeer van B&B Vol Liefde en B&B zoekt Lief.

Deelnemers Het Spaanse Dorp Zarra

De deelnemers aan Het Spaanse Dorp Zarra zijn de volgende vier stellen:

  • Matthew en Sabrina uit Den Bosch
  • Jaap en Jochem uit Leusden
  • Bastiaan en Melissa uit Groenekam
  • Raymond en Bianca uit Lochem

Hier onder lees je meer over de koppels uit Het Spaanse Dorp Zarra.

Matthew en Sabrina

Matthew (41) en Sabrina (42) zijn al jaren een gezellig stel uit Den Bosch. Ze delen veel passies, waaronder hun grote droom om een B&B te openen met een muzikale touch en naar het buitenland te vertrekken. Het is dan ook niet verrassend dat ze graag naar Spanje willen verhuizen en daar willen werken aan hun toekomst. Matthew is als ZZP’er een harde werker en heeft al 25 jaar ervaring in de bouw. Hij kan alles bouwen en verbouwen wat nodig is om hun droom waar te maken. Sabrina is werkzaam als een verzorgende IG’er in een verpleeghuis zorginstelling en past ook buiten haar beroep het zorgen voor anderen graag toe. Dit avontuurlijke stel is een perfecte match: samen staan ze te popelen om hun dromen na te jagen en hun plan uit te voeren.

Jaap en Jochem

Jaap (37) en Jochem (37) wonen samen met hun twee honden sinds een jaar in Leusden. De twee hebben elkaar ruim tien jaar geleden leren kennen in Amsterdam en er was meteen een klik. Het getrouwde stel is toe aan een nieuw avontuur en een omkeer in hun leven. Met hun creatieve ideeën en altijd lachende gezichten willen ze het dorp Zarra levendiger maken en anderen inspireren met hun ludieke acties. Jaap houdt ervan om ‘out of the box’ te denken en past dit dan ook graag toe in zijn werk als woningstylist. Jochem is een behulpzame man en als bedrijfsleider in de horeca bezorgt hij zijn gasten graag een topervaring. Beide mannen zijn bloedfanatiek en als ze ergens hun tanden in zetten, gaan ze er volledig voor. 

Bastiaan en Melissa

Bastiaan (33) en Melissa (31) komen uit Groenekan en dromen al geruime tijd van een emigratie naar het zonnige Zuid-Europa. Het klimaat en de cultuur spreken ze enorm aan en ze hopen er hun gezamelijke passies te kunnen verwezenlijken. Het programma biedt ze de kans om samen een nieuwe start te maken en geeft ze een kans om samen te gaan ondernemen. Bastiaan heeft zijn hobby omgezet in zijn werk en heeft nu een eigen bedrijf als bierbrouwer. Melissa heeft ook haar eigen bedrijf en werkt voor verschillende opdrachtgevers. Samen hebben ze een gepassioneerde inzet en tomeloze energie om dit avontuur aan te gaan. Naast creatief en ondernemend zijn ze ook een hecht stel dat elkaar altijd ondersteunt en inspireert.

Raymond en Bianca

Raymond (58) en Bianca (50) zijn een vers getrouwd stel uit Lochem, die van plan zijn voorgoed te emigreren naar Spanje. Ze dromen van een mooie plek waar ze voor de rest van hun leven kunnen wonen en werken. Raymond heeft in de afgelopen twintig jaar zijn eigen onderneming gehad en nu is het tijd voor een nieuw avontuur in het buitenland. Bianca is een bedreven kunstenares en kan niet wachten om in Spanje haar creativiteit de vrije loop te laten. Als echte doorzetters zullen ze samen hard werken om hun droom waar te maken. Ze zijn optimistisch en zitten vol energie en zijn vastbesloten om hun eigen, unieke draai aan deze nieuwe fase van hun leven te geven.

Het Spaanse Dorp: Zarra kijken

De eerste aflevering van Het Spaanse Dorp Zarra is op zondag 27 augustus om 21.30 te zien bij RTL. Vanaf 28 augustus is het programma wekelijks op maandagavond om 20.30 te kijken. Het is een productie van RTL Creative Unit in samenwerking met Blue Circle.

TV Gemist

Wist je dat je daarnaast tegenwoordig 7 dagen gratis kunt terugkijken via de TV Gemist optie van Videoland? Je kijkt tot zeven dagen je favoriete RTL programma’s terug. Dat kan zowel via de website als de app. Wil je dit vanuit het buitenland doen, dan vermoed ik dat je wel een VPN Verbinding nodig hebt, die je op Nederland zet. Je kunt het altijd eventjes testen. Sowieso: werkt het niet met een VPN, dan kun je je abonnement meteen weer opzeggen. Ze hebben namelijk een gratis testperiode.

Afleveringen

Aflevering1: In Het Spaanse dorp: Zarra volg je de belevenissen van Nederlandse koppels die een nieuw bestaan proberen op te bouwen in een verlaten, ingedut Spaans dorp. Eerder waren er al series uit Polopos en het Italiaanse dorp Ollolai. In de eerste aflevering leren we de nieuwe deelnemers kennen.

Aflevering 2: De pas verkozen penningmeesters Melissa en Raymond hebben zich opgeworpen om het verbouwplan van de stellen te presenteren aan de burgemeester. Alle stellen zijn in het huis van Matthew en Sabrina samengekomen om de verbouwplannen nog eens goed door te spreken. Een vergadering loopt volledig uit de hand. Bekijk deze aflevering van Het Spaanse Dorp: Zarra hier terug.

Aflevering 3: Alle stellen hebben van de dorpsraad de opdracht gekregen om een reclamebord voor hun toekomstige bedrijf in Zarra te maken. De afgelopen dagen hebben de stellen hard gewerkt om de dorpsopdracht uit te voeren. Na de grote ruzie van een paar dagen geleden gaan Matthew en Sabrina bij Raymond en Bianca langs om de lucht te klaren.

Slechte sfeer onderling

Aflevering 4: Jaap en Jochem hebben een afspraak bij de lokale tatoeëerder. Ze willen allebei een hele persoonlijke tattoo laten zetten. Melissa en Raymond beheren het verbouwbudget van Casa el Premio, maar Raymond twijfelt of hij nog wel zin heeft in het penningmeesterschap vanwege de moeizame relatie met Matthew en Sabrina.

Aflevering 5: Zoals iedere ochtend zijn Matthew en Sabrina alweer vroeg aan het werk. In het buurthuis van Zarra wordt een keer per maand een gezellige bingo georganiseerd. En dat lijkt Melissa en Bianca een uitgelezen kans om te integreren met de bewoners van het dorp. Raymond en Bianca storten zich op de kunstroute die ze willen organiseren in Zarra.

Aflevering 6: De slechte sfeer tussen Sabrina en Matthew en Raymond en Bianca blijft Jaap en Jochem dwars zitten. Daarom besluiten ze langs te gaan bij het kunstenaarsstel om te proberen te bemiddelen. Het is een belangrijke dag voor Matthew en Sabrina, want zoon Lenny komt aan op het vliegveld van Valencia.

Aflevering 7: Dorpsraadleden Rosane en Raúl komen onverwachts kijken bij Casa el Premio en zijn in shock nu ze zien dat er door een van de stellen wel heel weinig is gedaan. Jaap en Jochem hebben via via een Nederlandse makelaar leren kennen en zij heeft mogelijk het perfecte huis voor de mannen in de verkoop.

Drastisch besluit

Aflevering 8: Raymond is woedend over de staat van Casa El Premio en neemt een drastisch besluit. De derde dorpsopdracht staat voor de deur. Jaap en Jochem hebben met Gay Zarra Zarra een duidelijk thema aan hun feest gegeven. Matthew en Sabrina kiezen voor vermaak met hét symbool van Spanje: de stier en een open bar.

Aflevering 9: Raymond en Bianca hebben met de burgemeester afgesproken dat ze de andere stellen zelf informeren over hun drastische besluit. Verder horen de stellen van de dorpsraad wie het beste straatfestival heeft georganiseerd en duizend euro verdient.

Aflevering 10: Afgelopen weken is er keihard gewerkt in het klushuis en de laatste loodjes wegen het zwaarst. De overgebleven koppels hebben nog maar een paar dagen voordat ze El Premio moeten opleveren. Er zal een speciale jury langskomen om het eindresultaat te beoordelen en één stel uit te roepen tot winnaars van de laatste dorpsopdracht.

Finale Het Spaanse Dorp Zarra

Aflevering 11: Het is tijd voor de finale. Alle inwoners van Zarra zijn uitgenodigd om vandaag naar het plein te komen en te stemmen op hun favoriete stel. Er staat heel wat op het spel, want de winnaar wordt eigenaar van Casa el Premio.

Foto: RTL4 – Tom Cornelissen

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

30 oktober 2023 /