Quiz Mensen Kijken met o.a. tiktokkers, moeders en senioren

Je kunt vanaf vanavond – dinsdag 10 oktober – rond 21.10 uur bij de EO op NPO3 kijken naar de quiz Mensen Kijken. In dit spelprogramma draait het allemaal om de eerste indruk; klopt die altijd? De deelnemers aan Mensen Kijken zijn senioren, tiktokkers, studenten, muzikanten, moeders en kappers.

Mensenkennis

De eerste indruk van iemand, klopt die altijd? Het EO-programma Mensen Kijken daagt uit om vooroordelen opzij te zetten en om verder te kijken dan alleen het uiterlijk van mensen. Met een dosis humor laat dit programma verschillende panels de strijd én het gesprek met elkaar aangaan. Wie heeft de beste mensenkennis en beschikt over een sterk inschattingsvermogen?

Wat vooroordelen betreft, vind ik documentaires over BN’ers altijd interessant. Zo is laatst Koen Aandachtsjunk uitgekomen. We hebben allemaal wel een beeld bij iemand, maar als je meer over iemand ziet, wordt dat toch pas wat duidelijker. Verder hebben velen tocht ‘een masker op’.

Mensen Kijken

In Mensen Kijken zetten verschillende panels zich schrap voor een té gekke strijd. Hun inschattingsvermogen wordt op de proef gesteld doordat ze de eerste indruk over een persoon delen. Ze ontdekken dat deze eerste indruk lang niet altijd rechtdoet aan het verhaal dat achter de persoon schuilt. Elke aflevering beantwoorden ze vragen over een onbekend persoon na het zien van een video. Wat volgt is een boeiend levensverhaal dat verrast, verwarmt en soms een traan kan veroorzaken.

Deelnemers Mensen Kijken

De panels die tegen elkaar strijden bestaan uit senioren, tiktokkers, studenten, muzikanten, moeders en kappers. De panels leren, lachen en leven mee met deze persoon naarmate hun levensverhaal wordt onthuld. Aan het eind van de aflevering wint het panel met de meeste punten en dus de meeste mensenkennis.

Tiktokkers

Het panel tiktokkers bestaat uit Jorn van Hooft, Stijn Roovers, Ester van Vugt en Terrie Eisinger. “Dat achter elk persoon een verhaal schuilgaat wist ik al, daar ben ik juist ook altijd geïnteresseerd in. Maar dat ik zo snel, op uiterlijk, al iemand beoordeel had ik niet verwacht. Je hebt toch vaak onbewust een stereotype beeld bij een persoon. Het slaat nergens op maar het zit er onbewust toch ingebakken door bijvoorbeeld media, opvoeding of gebeurtenissen uit je verleden”, aldus Terrie.

Mensen Kijken terugkijken

Mensen Kijken wordt geproduceerd door SkyHigh TV en wordt vanaf dinsdag 10 oktober rond 21.10 uitgezonden bij de EO op NPO 3. Je kunt de aflevering terugkijken via NPO Plus en NPO Start. Wil je dit vanuit het buitenland doen, gebruik dan een VPN Verbinding, die je op Nederland zet.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

10 oktober 2023 /