Klusklauwen met Arwin, Ed en Richard op Veronica kijken

Bloed, zweet, grappen, herkenbare discussies, zelfspot, maar bovenal passie voor klussen en vakmanschap: dat zijn de ingrediënten van het nieuwe Veronica-programma Klusklauwen. Maak kennis met klussers Arwin en Ed en projectcoördinator Richard. Klusklauwen is wekelijks te kijken vanaf vrijdag 25 augustus om 20.30 uur bij Veronica.

Klusklauwen

Vrienden en professioneel klussers Arwin en Ed trekken voor Klusklauwen door heel Nederland om te helpen met uitdagende, stoere klussen waarbij ze keer op keer verrassen door ongevraagd een creatieve en eigenwijze twist toe te voegen aan het project. Een touringcar ombouwen tot tiny house? De mannen draaien hun handen er niet voor om. Een schuur omtoveren tot mancave? Geen probleem! Projectcoördinator Richard draagt de klussen aan, levert materialen… En geeft zijn ongezouten mening over de voortgang en het resultaat van het gezwoeg van de klussers in Klusklauwen.

Dat is wat anders dan Help, mijn man is klusser! Ook leuk voor liefhebbers van Huis Gemaakt.

Klussers Arwin en Ed

Twee vrienden die samen klussen … zoals overal leidt dit ook in Klusklauwen tot de nodige frustraties en ongemakkelijke discussies. De één weet het altijd beter dan de ander. Ed is de oudste van het stel en de man met het scherpe oog; altijd in voor een grap. Hij doet het op zijn leeftijd wat rustiger aan en valt graag terug op zoals ze het ‘altijd al gedaan hebben’. Arwin is de creatieveling, de aanjager die het liefst dag en nacht doorgaat, graag een praatje met de klant maakt en altijd op zoek is naar een creatieve twist. Met hun Rotterdamse karakter en directheid schuwen ze de confrontatie niet. Tegelijkertijd kunnen ze niet zonder elkaar, hebben ze de grootste lol en zijn ze vooral samen in staat om lastige klusvragen op handige, kwalitatieve en creatieve wijze op te lossen. 

Projectcoördinator Richard

Klusklauwen klussers Arwin en Ed kunnen in principe alles zelf. Maar gelukkig is Richard ook daar; letterlijk een reus van een vent, die werkt bij een grote projectbouwmarkt. Superhandig voor het leveren van al het benodigde materiaal. Maar ook vanwege zijn uitgebreide kennis die hij met plezier inzet om Arwin en Ed waar nodig te helpen. Richard draagt de Klusklauwen klussen aan en komt gedurende de projecten geregeld langs om te kijken hoe het met de klussen gaat. Daarbij geeft hij graag zijn ongezouten mening en drinkt hij een biertje met de mannen mee als de dag ten einde is. 

Creatieve twist

Gek en creatief als ze zijn, voegen Arwin en Ed wekelijks een opvallend, stoer en verrassend element toe aan hun opdracht. Iets wat je normaliter nooit zou doen, maar stiekem wel heel tof is om te hebben! 

Klusklauwen kijken

Klusklauwen is een productie van DTV en wordt mede mogelijk gemaakt door HORNBACH. Te kijken vanaf 25 augustus om 20.30 uur bij Veronica. En terug te kijken op Kijk.nl. Wil je dit vanuit het buitenland doen, zorg dan voor een VPN Verbinding die je op Nederland zet.

We zetten de inhoud van de afleveringen voor je op een rijtje:

Autosloperij

Allround klussers Arwin en Ed gaan op een bijzondere kluslocatie aan het werk. Richard, projectmanager en broer van Arwin, heeft geregeld dat ze het kantoor annex kantine bij een autosloperij gaan verbouwen. Wat Richard daar niet bij heeft verteld, is dat de dochter des huizes, Sherien, de verbouwing graag wil, maar dat haar vader Leo dat totaal niet ziet zitten. Toch gaan de klusklauwen hier vol enthousiasme aan de slag. Ze struinen over de autosloperij langs alle afgedankte, opgestapelde auto’s.

Het creatieve brein van de mannen draait overuren; ze vinden tussen alle oude meuk fantastische accessoires die ze op sublieme wijze verwerken in de kantine. Met de nodige humor, inbraakalarmen, gemopper van baas Leo, stunten met een grijpkraan en heel veel hard werken, lijkt het een toffe verbouwklus te worden. Maar het gemopper van baas Leo loopt zo hoog op dat Arwin er helemaal klaar mee is en er de brui aan wil geven. (aflevering 1)

Klussen voor kinderen

Richard weet de klussers op het verkeerde been te zetten, als hij ze meeneemt naar het zuiden, naar het dorpje Neerlangel. Daar wonen Inge en Stijn met hun twee kinderen in containers, naast het huis dat ze aan het verbouwen zijn. Bij de eerste (én tweede, én derde) aanblik slaat de schrik gelijk toe bij de professionele klussers Arwin en Ed. ‘Wat heeft Richard nu weer bedacht’? Dit tienjarig huis verbouwplan-project is echt niet te doen in een paar dagen, hoe geweldig deze beide mannen ook kunnen klussen. Maar gelukkig, het gaat om het stuk grond bij het huis. Of de mannen daar iets leuks voor de kinderen van kunnen maken? Nou en of de klussers dat kunnen. Maar het zit aan alle kanten tegen, vooral de regen die met bakken uit de lucht komt, gooit roet in het eten. (aflevering 2)

Touringcar wordt tiny house

Niets is de klussers te gek, maar van een vervallen, aan alle kanten lekkende touringbus een tiny house maken… daarvan gaat niet gelijk bij beide mannen het hart sneller kloppen. Klusser én kampeerliefhebber Ed kan niet wachten om te beginnen, maar het creatieve brein van maatje Arwin heeft een error. Zijn broer Richard kan dit wel met een zeer goede reden geregeld hebben, maar dat gaat er bij Arwin niet in. De touringcar is gekocht door Jaap en Conny, zij hebben een mini-kinderboerderij en runnen een dagopvang voor honden. (aflevering 3)

Tuin voor stoere mannen

Projectmanager Richard heeft weer wat geinigs bedacht voor de professionele klussers Arwin en Ed. Hij stuurt ze naar barbier Simon. Zijn zaak ziet er spic en span uit, maar de achtertuin is het tegenovergestelde; de enige die hier gebruikt van maakt, is hond Maas. Arwin en Ed mogen geheel naar eigen inzicht dit stukje grond aantrekkelijk maken voor stoere mannen. (aflevering 4)

Zitkuil

Wie heeft er nou nog een cementen silo in de achtertuin? Projectmanager Richard heeft er eentje gevonden voor de klusklauwen. En daar worden beide mannen meteen blij van, ondanks dat Arwin en Ed dit oude zwembad eerst helemaal open moeten breken. Want wat zullen ze aantreffen onder de vlonders? Na een ellenlange klusdag vol slopen en veel puin sjouwen, kunnen de professionele klussers zich helemaal uitleven. Een middeleeuwse zitkuil gaan ze ervan maken, maar de nieuwsgierige familie gooit roet in het eten. (aflevering 5)

Mancave in oude varkensstal

De klusklauwen reizen naar Brabant. Richard heeft voor hen een oude varkensstal gevonden, waarin ze helemaal los mogen gaan. En dat hoef je de mannen maar een keer te zeggen. Het enige is dat de gescheiden vader Stan en zijn beide kinderen alle drie wat anders willen. Creatief als de klussers zijn, hebben ze daar een geweldige oplossing voor bedacht: ze maken het gewoon allemáál. Maar zijn ze niet iets te enthousiast geweest? (aflevering 6)

Motorschuur

Projectmanager Richard heeft voor de allround-klussers Arwin en Ed een fantastisch motorschuur-project geregeld. Beide mannen toeren zelf graag op hun eigen motor, tenminste als het mooi weer is. Nu mogen zij hun motorpassie combineren met hun kluspassie. Maar deze opdracht loopt compleet anders dan Richard had gehoopt en bedacht. De mannen beginnen de klus in Velp bij een jong stel, maar eindigen noodgedwongen in Boskoop. Dan wél weer bij een aanstormend motorrace-talent (aflevering 7)

Foto: Veronica – Wessel de Groot

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

6 oktober 2023 /