Alles over Extreme Makeover Vlaanderen seizoen 2 (2023)

Extreme Makeover Vlaanderen seizoen 2 is vanaf donderdag 7 september 2023 om 21.00 uur op Play4 en GoPlay te kijken. James Cooke doorkruist met de welbekende bus en zijn team van experten weer Vlaanderen. Samen met familie, vrienden en buren nemen ze het huis onderhanden van verschillende gezinnen die het moeilijk hebben. Ontdek in dit artikel alles over Extreme Makeover Vlaanderen seizoen 2 en de deelnemers die we in 2023 zien. Het eerste gezin is dat van Jean Pierre en Sharon in Opoeteren.

Extreme Makeover Vlaanderen

James Cooke geeft samen met experten, familie, vrienden en buren gezinnen met een hartverwarmend verhaal een duwtje in de rug met Extreme Makeover Vlaanderen. Simpelweg omdat ze niet het geld, de mogelijkheid of de tijd hebben om hun huis om te toveren tot die perfecte droomwoning. Met de hulp van hun achterban, James en de experten hoeft de familie helemaal niets te doen. In een race tegen de klok gaan ze de bijna onmogelijke uitdaging aan om een compleet huis in een kort tijdsbestek geheel te renoveren. Een gigantische klus, die onder normale omstandigheden maanden in beslag zou nemen. Ze hebben maar één doel voor ogen: het gezin in kwestie eindelijk hét geluk bezorgen dat ze verdienen door middel van een totale makeover van hun huis. Want voor die gezinnen betekent een nieuw huis de start van een nieuw leven.

James Cooke zal binnenkort ook te zien zijn in James de Musical seizoen 3.

Extreme Makeover Vlaanderen kijken

Extreme Makeover Vlaanderen seizoen 2 kijken, kan iedere donderdag vanaf 7 september 2023 om 21.00 uur op Play4 en GoPlay. Op GoPlay kun je ook alle afleveringen terugkijken. Daar vind je ook de aflevering uit seizoen 1. Wil je Extreme Makeover Vlaanderen vanuit het buitenland kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op België zet en ga dan naar de GoPlay site.

Extreme Makeover Vlaanderen seizoen 2

In de vierde aflevering van dit seizoen strijkt de Extreme Makeover-bus neer in De Panne. Thuisverpleegster Ines woont er samen met haar zoon Xyanu in een rijwoning die twee jaar geleden geteisterd werd door een hevige woningbrand. Haar ex-man Geert neemt nu het heft in handen…

Ines en Xyanu in De Panne

Ines is een ‘mensen-mens’. Elke dag is ze als thuisverpleegster bij het Wit-Gele Kruis in de weer voor anderen en ook in haar privé-leven is ze geëngageerd. Samen met haar zoon Xyanu woont ze in een rijhuis in De Panne. Twee jaar geleden brandde hun huis af. Een zware klap voor Ines en haar zoon die ADHD en autisme heeft.

Brandpreventiebezoek

Gelukkig kunnen ze rekenen op een ruime vriendenkring. Maar er zijn ook de broer en zus van Ines, de collega-thuisverpleegsters en de klasgenoten van Xyanu van het Technisch Instituut. En dat zijn duidelijk handige Harry’s. Zij krijgen alvast een uitdagende opdracht bij de verbouwing. Na een brandpreventiebezoek dat heel wat nuttige tips oplevert, gaan ze met man en macht aan de slag. Eerste werk is het installeren van een trap in het huis, want nu moeten Ines en Xyanu zich behelpen met een ladder.

Rust in het hoofd

Bij Ines en Xyanu is er intussen wat tijd voor ontspanning. Ines is een rallyliefhebster en is dit weekend veiligheidschef op de rally van Oostrozebeke. James gaat bij hen op bezoek en wordt getrakteerd op een ‘rustig’ ritje in de rallywagen. Als dat maar goed afloopt… De werken gaan duidelijk goed vooruit en binnenkort kunnen Ines en Xyanu opnieuw hun intrek nemen in hun woning. Wat is dat met die lichtgevende deur in Xyanu’s kamer? Kan hij straks vaarwel zeggen aan zijn zilverpapieren plafond? Waarom is een huisnummer zo belangrijk? En vooral: zal de gerenoveerde woning rust brengen in het hoofd en het leven van Ines en Xyanu?

Aflevering 3 Extreme Makeover Vlaanderen seizoen 2

In de derde aflevering van dit seizoen strijkt de Extreme Makeover-bus neer in Kapellen. ​ ​ Kevin raakte bij een zwaar arbeidsongeval zijn beide benen kwijt. Zijn huis is niet langer aangepast aan zijn fysieke beperking. En nochtans wil hij er zo graag zijn als vader voor zijn twee opgroeiende dochters…

Kevin in Kapellen

Het leven heeft Kevin nog niet gespaard. Op korte tijd verloor hij als kind zijn beide ouders en nog geen jaar geleden kwam daar dat zware arbeidsongeval bij. In de haven van Antwerpen, waar Kevin aan de slag was, werd hij gegrepen door een stacker waardoor hij zijn beide benen verloor. Na zijn ontwaken uit een coma verblijft hij nu al tien maanden in een revalidatiecentrum. Zelf heeft hij de ambitie om binnen twee maanden terug thuis te zijn, want dan zal hij maar één jaar geen vader kunnen geweest zijn in het leven van zijn dochters.

Beide benen verloren

Zijn huis heeft een serieuze make over nodig nadat Kevin beide benen verloor. Maar gelukkig staat Kevin er niet alleen voor. Chrisje, zijn gewezen schoonmoeder heeft hem ingeschreven, maar ook zijn werkmakkers tekenen massaal present. Zelf vinden ze het moeilijk om bij hem op bezoek te gaan in het revalidatiecentrum, dat is te emotioneel. Maar hun steun tonen ze met alle warmte door de handen uit de mouwen te steken.

Havenarbeiders

Met man en macht trekken ze ten aanval. Aannemer Tom keert de rollen nu eens om en stelt architecte Anneke voor een voldongen feit. Het is nu eens aan haar om flexibel te zijn, zo lacht hij. De vrienden en familie van Kevin tonen het beste van zichzelf. De havenarbeiders nemen de tuin onder handen en ook dochters Yoemi en Ella-June weten heel goed wat zij willen en steken de handen uit de mouwen. Een gewezen collega focust zich om de oude muziekinstallatie die Kevin zo dierbaar is, weer aan de praat te krijgen.

Handbiken met James Cooke

Terwijl de manschappen er voluit voor gaan, is er voor Kevin wat tijd voor ontspanning tijdens zijn harde revalidatieproces. Samen met zijn fietsbuddy en James gaat hij met een elektrische handbike fietsen. Iedereen vindt het leuk; alleen James vindt het wat te lastig…

Aangepast huis voor Kevin

Zal de ploeg erin slagen de woning rond te krijgen in twee maanden tijd? Waarom is dat naambordje aan de gevel zo belangrijk? Waarom kwam er post uit Canada? En waar haalt Tom die graffiti-skills vandaan? Maar vooral, zal Kevin zich weer thuis voelen met zijn twee dochters aan zijn zijde?

Aflevering 2 Extreme Makeover Vlaanderen seizoen 2

In de tweede aflevering van dit seizoen strijkt de Extreme Makeover-bus neer in Merchtem. Na het onverwachts overlijden van Joren blijft Dagmar er met haar zoontje Lowie achter in hun onafgewerkt huis. Gelukkig snellen familie en vrienden hen te hulp.

Dagmar en Lowie (Merchtem)

Joren en Dagmar waren een fijn en gelukkig koppel. Beiden levensgenieters, altijd onder vrienden, altijd in voor een leuke drink of feestje. Samen hebben ze ook een zoontje Lowie. Tot het noodlot ongenadig hard toeslaat. Amper vier dagen nadat Joren wat ziekjes van zijn werk was thuis gekomen, wordt een heel acute vorm van leukemie hem fataal. ​ Op drie dagen van zijn dertigste verjaardag…

Weduwe in bouwval

Dagmar blijft achter in het huis dat Joren al twee jaar aan het verbouwen is, maar nog niet kon afwerken. Losliggende kabels liggen nog her en der bloot in de kamers, allesbehalve een veilige omgeving voor een kind van anderhalf jaar oud. Daar moet iets aan gedaan worden, zo besluit onder meer Brent, de broer van Joren. Hij heeft bewondering voor hoe sterk Dagmar in het leven staat na het verlies van Joren. En dat verdient een duwtje in de rug. In de familie en vriendenkring van Joren en Dagmar zitten heel wat handige Harry’s. Broer Axel neemt de broodnodige trapleuning onder handen en twee van zijn beste vrienden toveren de tuin om tot een groen paradijs.

Ontspanning op de kermis

Creatieveling Dieter broedt intussen op een plan: waarom geen heuse zomerbar inrichten bij de woning? Het idee wordt stilaan werkelijkheid… Terwijl er hard gewerkt wordt in het huis, vindt James dat Dagmar en Lowie wat ontspanning verdienen. Samen gaan ze naar de kermis, een van de favoriete bezigheden van Joren en Dagmar. Lowie ontpopt er zich tot een professionele eendenvanger…

Metamorfose woning

Intussen gaat de metamorfose van het huis verder. Waar gaat die discussie tussen interieurvormgever Anneke en de vrijwilligers over? Waar komt de naam Café Blaffetuurken eigenlijk vandaan? En zou Joren ook voor gewaagd groen gegaan zijn? 

Aflevering 1 Extreme Makeover Vlaanderen seizoen 2

In de eerste aflevering van seizoen 2 van Extreme Makeover Vlaanderen neemt James Cooke samen met een team van experten, familie, vrienden en buren het huis van Jean Pierre en Sharon in Opoeteren onder handen. Jean Pierre heeft nierkanker waardoor hij de renovatie van zijn huis niet op eigen kracht kan verder zetten.

Jean Pierre en Sharon (Opoeteren)

Jean Pierre en Sharon leerden elkaar kennen op Cyprus. De vonk sloeg ondanks het leeftijdsverschil meteen over. Intussen hebben ze samen drie kinderen Bryan, Aaron en Chloe. En een hele nest vrienden en familie, want Jean Pierre en Sharon, dat zijn sociale dieren. Sharon, van Indische afkomst, richtte haar eigen dansgroep de Funbees op. En Jean Pierre, die ademt voetbal, net als zijn zonen. Hij is niet alleen fervent KRC Genk-supporter, hij is ook actief in het jeugdvoetbal van Niel. Die grote vriendenkring, dat merkt James meteen als hij onder de begeleiding van heus Bengaals vuurwerk met de bus neerstrijkt in Opoeteren. 

Goede thuis achterlaten

Samen met Anneke, Dieter en nieuw gezicht Tom ontmoet hij er onder meer Melissa en Kim, buren en intussen beste vrienden van Jean Pierre en Sharon. Het zijn zij die hen inschreven voor het programma. “Niks is Jean Pierre en Sharon ooit teveel, dus verdienen ze het even hard om nu zelf uit de nood geholpen te worden.” En die nood is er sinds op 14 juli 2021 een tumor is vastgesteld bij Jean Pierre. Hij heeft een vergevorderde vorm van nierkanker, wat hem sterk beperkt in zijn fysieke mogelijkheden. Zo kon hij de renovatie van zijn gezinswoning niet afmaken. Gevraagd naar zijn grootste zorg, antwoordt Jean Pierre (niet de grootste prater over gevoelens): “Dat ik een goede thuis kan achterlaten voor mijn vrouw en kinderen.”

Uitdagingen aflevering 1

Samen met een enthousiaste menigte vrijwilligers gaan James, Anneke, Dieter en Tom het huis te lijf. Er zijn dan ook heel wat uitdagingen aan te pakken. Wat is het verhaal achter de luster in de inkomhal? Hoe moet het verder als de werkmannen plots vaststellen dat er geen beton onder de vloer ligt? Wat is het verhaal achter de locker van Wesley Sonck in de slaapkamer van de kinderen? En waarom verschijnt de lijnschilder van KRC Genk in de tuin van het gezin? Je ontdekt het allemaal in de eerste aflevering van Extreme Makeover Vlaanderen.

Extreme Makeover Vlaanderen experten

In Extreme Makeover Vlaanderen seizoen 2 mogen ook experten niet ontbreken. Vorig jaar kon iedereen al kennis maken met de enthousiaste en gedreven interieurarchitecte Anneke Crauwels, en creatieve duizendpoot Dieter Meul. Daar komt dit jaar ook aannemer Tom Van Doninck bij.

Anneke Crauwels

Interieur designer Anneke Crauwels vertelt: “Huizen gewoon mooier maken is niet mijn ambitie. Ik wil mensen laten thuiskomen in hun eigen huis. Bij Extreme Makeover Vlaanderen zijn dat stuk voor stuk prachtige mensen die het om allerlei redenen even wat moeilijker hebben. Hen een plekje geven om tot rust te komen is nu belangrijker dan wat dan ook.”

Dieter Meul

Vakman Dieter Meul zegt: “Mijn creatief proces kan ik het best vergelijken met een droom… de hele rit zijn het project en ik 1. En net zoals uit je bed stappen, stap ik op het einde ook uit om mijn creatie voor het eerst te aanschouwen. Hiermee iemand z’n dromen kunnen vervullen is de brandstof die mijn motor draaiende houdt!”

Tom Van Doninck

De oplettende kijker had de nieuwe Extreme Makeover Vlaanderen expert Tom Van Doninck al gespot in het eerste seizoen, toen hij bij enkele werven over de vloer kwam. Toen hij gevraagd werd, twijfelde hij geen moment om één van de experten van Extreme Makeover Vlaanderen 2023 te worden. Hij zegt: “Extreme makeover Vlaanderen = zuurstof! Een waanzinnige 6 maanden durende rollercoaster waar alle emoties zich aan een sneltempo afwisselden: ​ hondsvermoeiend zowel fysiek als mentaal maar je krijgt er zoveel energie, liefde, vriendschap en dankbaarheid voor in de plaats en net dat maakt het voor mij met stip het mooiste project waar ik ooit aan heb meegewerkt.”

Foto:Play4

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

28 september 2023 /