Frans Bromet op hondencursus voor tv-programma

Documentairemaker Frans Bromet is sinds woensdag 20 september wekelijks om 21.10 uur bij de NTR op NPO3 te zien met zijn nieuwe programma Met Bromet naar hondencursus. Ontdek er hier alles over.

Met Bromet naar hondencursus

De hond woont in zo’n 2 miljoen Nederlandse huishoudens. Daarmee is de viervoeter met stip een van de populairste huisdiersoorten in Nederland. Maar wat komt er allemaal bij de opvoeding kijken? En wat zegt het gedrag van de harige huisgenoten over de hondenbazen zelf? Er wordt wel eens beweerd dat ze een feilloze spiegel zijn van de mens in uiterlijk en gedrag. Maar is dat ook echt zo?

Frans Bromet

Filmmaker Frans Bromet*: “Het programma gaat over iets alledaags, maar daarachter gaat een wereld schuil die veel zegt over ons mens-zijn en ons een blik gunt in onze al dan niet vermeende opvattingen. Het zijn dit soort series waarop ik me het meest verheug, omdat ze ons een spiegel voorhouden. Met Bromet naar hondencursus is een vrolijk en ontroerend programma geworden waarin de onvoorwaardelijke band tussen de mens en de hond centraal staat.” Met Bromet naar hondencursus is een co-productie van de NTR en Witte Geit.

Je kent Frans Bromet onder andere van Waar zijn we mee bezig (over geweld tegen hulpverleners), maar ook De burgerwacht, Legale wiet en Alsof ík Palestina heb gestolen.

Op hondencursus

In Met Bromet naar hondencursus volgt Frans Bromet wekelijks mensen die op cursus gaan met hun hond. Waarom doen ze dat? Van de onvermijdelijke puppycursus tot schapendrijven; van de zachte aanpak van de reikideskundigen tot de harde aanpak van hiërarchische roedelfanaten. Hij treedt ze tegemoet met open vizier om vooral te weten te komen: wie zijn die mensen met een hond, en wat voor een relatie hebben ze nou eigenlijk met elkaar? Ook volgt hij andere hondenbezitters die vertellen over hun bijzondere leven met hun huisdier. Sommigen hebben er wel negen; anderen hebben straathonden uit Oost-Europa met angstproblemen geadopteerd die maar niet willen luisteren. 

Met Bromet naar hondencursus terugkijken

Je kunt dit programma elke woensdag vanaf 20 september tot en met 8 november om 21.10 uur kijken bij de NTR op NPO3. Wil je Met Bromet naar hondencursus terugkijken, dan kan dit via NPO Plus en NPO Start. Wil je dit uit het buitenland doen, gebruik dan een VPN Verbinding, die je op Nederland zet, voordat je naar NPO Start gaat.

Foto: NTR

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

27 september 2023 /