Documentaire KANE – A Story Recorded op Videoland

Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen vertellen voor het eerst hun verhaal in Videoland documentaire KANE – A Story Recorded. Deze docu is nu op de Nederlandse streamingdienst te zien. Maar Kane presenteerde niet alleen deze Videoland documentaire; ze hebben ook een nieuwe single en gaan weer in de Ziggo Dome optreden. In 2014 stopte de band met Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen, maar bijna tien jaar later kunnen we dus weer volop van ze genieten. Lees hier alles over de Kane documentaire op Videoland.

Kane documentaire Videoland

Aan de hand van nooit eerder vrijgegeven privé-opnames wordt in de nieuwe Videoland documentaire KANE – A Story Recorded het verhaal verteld van één van Nederlands grootste muziekbands aller tijden: KANE*. De ruim 100 uur aan privé-opnames van oprichters Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen vormen het centrale hart van deze vierdelige documentaireserie gemaakt in Kane-stijl: rauw, eerlijk en intens. Een jongensdroom waar geen einde aan lijkt te komen. Een verhaal over wilskracht, ongelimiteerd succes, heilig vuur, intens verdriet, vriendschap, ambacht, onophoudelijke media-aandacht en chemie.

Nationale poplegendes

De serie toont de rise to fame van KANE die van de oprichters nationale poplegendes maakte. Een avontuur dat op een haar na tot internationaal succes leidde, ontelbare awards in binnen- en buitenland opleverde en in 2014 na vijftien jaar zeer abrupt eindigde.

KANE – A Story Recorded

In KANE – A Story Recorded geven Dinand en Dennis voor het eerst tekst en uitleg over het waarom achter het stoppen, iets wat tot de dag van vandaag een groot vraagteken is gebleven voor hun fans. Ook blikken betrokkenen en hoofdrolspelers uit die tijd terug, waaronder voormalig manager Edwin Jansen, oud-bandleden zoals Cyril Directie en Martijn Bosman, oud-TMF DJ’s Isabel Brinkman, Bridget Maasland, Daphne Bunskoek, radio DJ’s Rob Stenders, Eric Corton en Giel Beelen, internationale topproducer Tim Palmer, platenbazen Tony Berk en Sara Silver en ook de vrouw van Dinand, Lucy Woesthoff* komt uitvoerig aan het woord.

De zanger van Kane en zijn vrouw Lucy zagen we een tijd geleden in Boeddha in de polder met Joris Linssen.

Dinand Woesthoff

Dinand Woesthoff vertelt over de Kane documentaire op Videoland het volgende. De mede-oprichter en zanger zegt: “Deze vierdelige documentaireserie is een bijzondere manier om met trots en verbazing achterom te kijken naar een soms bijna ongelooflijk avontuur vol passie, vuur, ups en downs. Een rollercoaster ride onderweg naar dromen en zoveel meer. Een verhaal dat nu voor het eerst van binnenuit verteld wordt.”

Dennis van Leeuwen

Ook gitarist en eveneens mede-oprichter Dennis van Leeuwen vertelt: “Meer dan 25 jaar geleden startte het Kane avontuur. Ik weet niet meer exact wát ons dreef maar we besloten vanaf dag één echt alles te filmen onder het mom van: ‘’leuk voor later’. En later is nu. Ik ben echt heel trots dat we ons verhaal, zeg maar gerust videodagboek, kunnen delen met onze fans en Videoland kijkers.”

Comeback Kane

Met de documentaire KANE – A Story Recorded – die is geproduceerd door FORESEE – is op maandag 25 september 2023 ook het startsein gegeven voor de comeback van Kane. De band heeft namelijk weer een single gelanceerd: What Are You Waiting For. Daarnaast gaat de comeback van Kane in ieder geval gepaard met twee shows in de Ziggo Dome op 4 en 5 juni 2024.

Concert in Ziggo Dome

Bij 3FM vertelt Dinand Woesthoff het volgende: “Had me dit 1,5 jaar geleden verteld en ik had je waarschijnlijk niet geloofd. Maar 25 jaar na start en 10 jaar na stop heeft ons doen beseffen dat we ontzettend veel te vieren hebben en we daar nu echt klaar voor zijn. Het oude samen met iets nieuws. Niet voor altijd, maar een celebration vooral voor nu. Ik kijk ernaar uit iedereen te zien in de Ziggo Dome.”

Foto: Videoland

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

26 september 2023 /