Moordzaken: Eeuwige Twijfel van José Masschelin met deze zaken

Misdaadjournalist José Masschelin reconstrueert in Moordzaken: Eeuwige Twijfel zaken waarover nog steeds een waas van onzekerheid hangt. Zo ontdekken we meer over De Parachutemoord, de Oordopjesmoord en de zaak Bernard Wesphael. Moordzaken: Eeuwige Twijfel is te kijken vanaf woensdag 6 september 2023 om 21.40 uur bij VTM en VTM GO.

Moordzaken: Eeuwige Twijfel (VTM)

In Moordzaken: Eeuwige Twijfel? reconstrueert VTM elke woensdag moordzaken die in het collectieve geheugen zitten, maar waarvan het plaatje niet compleet is. Zaken waarbij veroordeelden hun onschuld blijven uitschreeuwen of waarbij misschien wel de verkeerde persoon werd vervolgd. Even goed zijn er zaken waarbij de beschuldigde, ondanks sterke vermoedens, wordt vrijgesproken. De juridische waarheid kennen we: de uitspraak van de rechtbank. Maar het is moeilijk voor nabestaanden en bij uitbreiding het grote publiek om vrede te nemen met die waarheid. Je krijgt believers en non believers.

Misdaadjournalist José Masschelin

In de true crime reeks reconstrueert VTM moordzaken waarbij er ondanks een juridische waarheid twijfel is blijven hangen. Aan de hand van archiefbeelden en interviews met onderzoekers, rechters, verdachten, nabestaanden en journalisten puzzelt misdaadjournalist José Masschelin* het verhaal weer samen.

Zaken Moordzaken Eeuwige Twijfel

Misdaadjournalist José Masschelin reconstrueert onder andere de Oordopjesmoord en de zaak Bernard Wesphael. Op woensdag 6 en woensdag 13 september gaat het programma van start met deel 1 en deel 2 van De Parachutemoord*, een zaak die in het collectief geheugen gegrift staat en waarover nog steeds een waas van onzekerheid hangt. 

Parachutemoord

Els Clottemans is veroordeeld voor het doden van haar liefdesrivaal, maar ze blijft aangeven dat ze onschuldig is. Dat terwijl er toch een berg aanwijzingen is. Maar aan de andere kant ontbreekt ook hard bewijs.

Oordopjesmoord

In de nacht van 1 op 2 juni 1998 wordt de steenrijke Nederlandse zakenman Ran Biemans op gruwelijke wijze vermoord in de slaapkamer van zijn appartement in Meerle. Zijn vrouw, Els Leemans, ligt op het moment van de feiten naast hem te slapen maar zou niets van de moord hebben gemerkt. Wat volgt is een jarenlang onderzoek bol van intriges, affaires en linken met het Nederlandse misdaadmilieu.

Moordzaken: Eeuwige Twijfel en meer true crime

Moorzaken: Eeuwige Twijfel is te kijken vanaf 6 september op woensdag om 21.40 uur bij VTM en VTM GO. VTM Go in Nederland kijken, klik even op de link voor meer uitleg. Liefhebber van het true crime genre? Dan zijn er natuurlijk nog meer interessante zaken terug te kijken, denk aan True Crime Belgium, maar denk ook aan Waar is Elke Wevers en aan documentaires als De regenboogmoorden.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

24 september 2023 /