You never walk alone: deelnemers en Jamie Trenité

Jamie Trenité presenteert het nieuwe wandelprogramma You Never Walk Alone. Dit programma is achteruit gezet in de programmering van SBS6. Eerst zag je ‘m namelijk om 21.30 uur, maar vanaf zondag 17 september 2023 om 23.59 uur. In deze competitie nemen drie teams van vijf fanatieke wandelaars het tegen elkaar op. Ze maken uiteindelijk kans op 50.000 euro. Ontdek hier meer over You Never Walk Alone, deelnemers, Jamie Trenité en meer…

Op het oorspronkelijke tijdstip van You Never Walk Alone kijk je nu verder naar het vierde seizoen van Het Roer Om.

Jamie Trenité

We kennen Jamie Trenité ken je van Special Forces VIPS. Hij is presentator en was zelfs enkele keren tafelheer bij De Wereld Draait Door. Je kunt hem kennen van Jules Unlimited, Pech op de piste en RTL Boulevard. Wist je dat hij de zoon is van actrice Linda van Dyck*? Hij is voormalig topsporter; hij was namelijk een professioneel tennisser.

Terug naar You Never Walk Alone:

You Never Walk Alone

Spanning, avontuur en adembenemende landschappen komen samen in de wandelcompetitie You never walk alone. In drie teams van vijf nemen fanatieke wandelaars het tegen elkaar op in de wandeluitdaging van hun leven. De teams leggen zes verschillende, loodzware etappes af door de mooiste Nederlandse landschappen. Elke etappe duurt twee dagen en telt minimaal 25 kilometer. De teams moeten zélf – door een beroep te doen op de gastvrijheid van de mensen die ze onderweg tegenkomen – hun eten, drinken en overnachting regelen.

Wandelen voor 50.000 euro

Daarnaast moeten de You Never Walk Alone deelnemers ervoor zorgen dat ze alle opdrachten voltooien en geen stempelpost missen. Geen gemakkelijke opgave, want gedurende de race moeten de teams drie van hun eigen teamleden elimineren zodat er per team twee deelnemers overblijven. Alleen het duo dat in de finale etappe als eerste over de finish loopt, wandelt naar huis met maar liefst 50.000 euro.

Regels You Never Walk Alone

Op de eerste dag van de competitie ontmoeten de geoefende wandelaars elkaar en starten ze aan hun uitputtende tocht. Die kan alleen slagen als de deelnemers aan You Never Walk Alone samenwerken. Het team is letterlijk zo goed als hun zwakste schakel: ze moeten bij elkaar blijven, want de laatste deelnemer die finisht bepaalt de tijd. Wáár in Nederland de etappes precies zijn uitgestippeld, horen ze pas op de ochtend van vertrek. De deelnemers moeten zich aan speciale wandelregels houden, voeren opdrachten uit en passeren onderweg een aantal stempelposten. Hoe sneller een team een etappe aflegt, hoe groter hun voorsprong in de finale etappe.

Deelnemers You Never Walk Alone

Wie de deelnemers zijn aan You Never Walk Alone? In totaal starten er vijftien kandidaten, die strijden in drie teams. We zien:

 1. Daniël van den Hooven uit Etten-Leur is met zijn 75 jaar de oudste deelnemer van het programma. Hij is echte Rotterdam, die voor de liefde naar Brabant is verhuisd. De ondernemer is inmiddels met pensioen. Zijn droom als hij wint? Met zijn zoons de Kilimanjaro beklimmen.
 2. Judith van Bilsen (42) uit Herten. Ze is de enigste deelnemer uit Limburg in dit wandelprogramma. In het dagelijkse leven is ze reisjournalist en organiseert ze wandelreizen.
 3. Aad Frings (60) uit Oud-Beijerland behoort ook tot de deelnemers. Hij is oud-marinier en werkt inmiddels als vestingsmanager bij een autodealer. Dagelijks wandelt hij vijftien kilometer. Als hij wint, wil hij een camperreis door Scandinavië maken.
 4. Glasten Krapels kun je ook kennen als para-dressuurruiter; nu doet hij ook mee aan dit programma.
 5. Eva Spigt uit Haarlem. Ze is werkzaam als freelance PR Manager en copywriter.
 6. Anja Vonk uit Delf.
 7. Shadeska Nicolina uit Amsterdam.
 8. Gerwin
 9. Jolanda Callieri komt uit Amsterdam. Ze is werkzaam als vertegenwoordigster.
 10. Lourdes Hamer (24) uit Amersfoort is model en deed mee aan Miss Beauty of Overijssel.
 11. Yves Dufoor komt volgens mij eigenlijk uit België, maar woont nu in Veghel. Je kunt hem ook kennen van het platform Taboe Degout. Hij heeft sinds hij een klap met een golfclub op zijn hoofd kreeg last van hersenletsel.
 12. Frank van Rooijen uit Amsterdam is in het dagelijkse leven filmmaker en content creator.
 13. Maaike Spruijt uit Vinkel. Ze is werkzaam als powerwalkdogtrainer en biedt verschillende programma’s ter ondersteuning van een sportievere en gezonderen levensstijl.
 14. Shazan Haidar Qureshi (27) is Kizomba en salsa danser volgens zijn Instagram profiel. Hij noemt dit programma ‘by far the craziest shit I have ever done’.
 15. De laatste deelnemer heb ik nog niet kunnen spotten online…

Dit werken we natuurlijk bij als we meer weten over de deelnemers aan You Never Walk Alone.

You Never Walk Alone kijken

You never walk alone is een format van Talpa Concepts en wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Productions. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Loterij, supporter van Uniek Sporten en de ANWB. Te kijken in de nacht van zondag op maandag en aansluitend op Kijk.nl. Vanuit het buitenland kun je ‘m met een VPN Verbinding die je op Nederland zet, daar ook terugkijken.

Meer over de afleveringen van You Never Walk Alone:

Aflevering 1:

De aftrap van een uitdagende wandelcompetitie waarin 15 ervaren wandelaars strijden om een grote geldprijs. Ze bewandelen de mooiste paden van ons land en de aftrap is in de Achterhoek, waar ze beginnen aan de kastelenroute. In twee dagen moeten ze maar liefst 61 kilometer afleggen. Onderweg moeten de wandelaars hun eigen eten en slaapplaatsen regelen. Maar het allerbelangrijkste: ze moeten het als groep met elkaar zien te rooien: You never walk alone!

Kastelenroute (aflevering 2):

Dag een van de kastelenroute loopt ten einde en de teams moeten op zoek naar een slaapplaats. De eerste 25 kilometer zit in de benen en dat wordt door iedereen gevoeld. Ook de eerste blaren zijn een feit. Niets is zo wisselvallig als het weer in Nederland en daar komen de teams achter, als ze midden op een lange dijk worden overvallen door een stortbui. Het is afzien en Jolanda, die op haar slippers loopt, gaat tot het gaatje. Overleeft zij de eerste etappe? En wie mag zich de winnaar noemen van de Kastelenroute?

Hunebeddenroute (aflevering 3):

De teams lopen deze week de Hunebeddenroute in het mooie Drenthe. Een fikse wandeling door bos en over de hei. Na het vertrek van Jolanda staat het witte team als herboren aan de start. Bij de rode tornado’s is ook een grote verandering in het team, want Hein lijkt ineens bevangen door het wandelvirus. En team blauw heeft een enorm probleem met kaartlezen. Houden de goed getrainde wandelaars het 58 kilometer vol? En van wie nemen ze aan het einde van deze etappe afscheid?

Friesland (aflevering 4):

De wandelaars lopen door het mooie Friesland en dat betekent dat ook zij de Friese wateren moeten trotseren. Het wordt een echte uitputtingsslag, want het kwik stijgt tot ver boven de 30 graden. Alleen de gevoelstemperatuur op de open, geasfalteerde paden is nog vele malen hoger! Dit kost een van de wandelaars uiteindelijk de kop, maar ook de anderen ervaren de tocht door de mooie Noordelijke provincie als de hel van 23.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

17 september 2023 /