Boer zoekt vrouw 2023: dit zijn Nederlandse boeren in Europa

Boer zoekt vrouw 2023 vindt plaats door geheel Europa. Yvon Jaspers gaat voor de Boer zoekt Vrouw deelnemers Piet, Claudia, Haico, Richard en Bernice op zoek naar de liefde. Anders dan in de andere seizoenen van de afgelopen tijd zijn de deelnemers actief in verschillende landen binnen Europa. Ontdek hier alles over de deelnemers, die in april gepresenteerd werden als de mysterieuze boeren uit Boer zoekt vrouw Europa (2023). Vanaf zondag 17 september 2023 20.20 uur krijgen de boeren nu ook een gezicht.

Update: 9 april 2023 verscheen dit bericht voor het eerst op VlaamsKijken. Het heeft op zondag 17 september 2023 een update gekregen, omdat het programma nu van start gaat… Dat is twee weken later dan bij de presentatie van het programma aangegeven.

Boer zoekt vrouw Europa

In dit dertiende seizoen van Boer zoekt vrouw maken we weer kennis met heel diverse deelnemers, die actief zijn in Europa. De boeren uit Boer zoekt vrouw Europa zijn in de leeftijd van begin 20 tot in de 60 jaar. De een is een paar jaar geleden zijn boerenbedrijf gestart en de ander is als jong kind met het hele gezin geëmigreerd naar het buitenland. De een kan niet zonder zijn paarden en de ander vindt in alle vroegte lopen over de akkers het mooiste wat er is. Eén ding hebben de deelnemers aan Boer zoekt Vrouw Europa (2023) gemeen: het zijn allemaal hardwerkende mensen die iemand missen om hun dag mee door te nemen, samen te genieten en een leven op te bouwen. In de oproepaflevering van 9 april zagen we hun gezicht nog niet. Daar is nu verandering in gekomen.

Ook in België komt er een nieuw seizoen van Boer zkt vrouw aan. Lees hier alles over: Boer zkt Vrouw 2024 (er is recent nog een nieuwe boer toegevoegd).

Deelnemers Boer zoekt vrouw Europa

Ben je nieuwsgierig waar de vijf boeren uit Boer zoekt vrouw Europa 2023 wonen? Dit weten we over deelnemers Haico, Bernice, Claudia, Richard en Piet.

  • Boer Haico uit Denemarken zoekt een ‘lieve, eerlijke vrouw’, die hem accepteert met zijn voor- en nadelen. “Die mij neemt zoals ik ben.
  • Boerin Bernice uit Zweden is op zoek naar ‘iemand om alles mee te delen’. Waar ze veel lol mee kan hebben. “Een echte knuffelbeer. Iemand waar ik samen een toekomst mee kan opbouwen hier in Zweden.
  • Boerin Claudia in Frankrijk zegt: “Ik zoek een ami pour la vie waar ik lief en leed mee kan delen. Dat je samen een team vormt en elkaar steunt, aanvult en lol hebt.”
  • Boer Richard in Slowakije is op zoek naar ‘een maatje voor het leven’. “Iemand die bijvoorbeeld ook internationaal georiënteerd is, en voor werk naar het buitenland moet. En iemand die flexibel is en spontaan.”
  • Boer Piet uit Duitsland zoekt eveneens een maatje voor het leven ‘om lief en leed’ mee te delen. En waar hij samen dingen mee kan ondernemen.

Boer zoekt vrouw Europa (2023) speelt zich dus af in Denemarken, Zweden, Frankrijk, Slowakije en Duitsland. Als ik Zweden lees, moet ik ook denken aan het nieuwe programma van Dionne Stax: Het Hoge Noorden.

Boer zoekt vrouw 2023 op tv

Hoe het de boeren vergaat in hun zoektocht naar de liefde is vanaf 17 september te zien als het vervolg van de serie op tv komt. Aflevering gemist? Geen probleem: je kunt ‘m natuurlijk ook terugkijken via NPO Plus en NPO Start. Wist je dat dat je dat overal ter wereld kunt doen als je gebruik maakt van een VPN Verbinding, die je op Nederland zet?

Nu verder naar Boer zoekt vrouw Europa aflevering 1:

Boer zoekt vrouw 2023 kandidaten

Geïnteresseerden in één van de Boer zoekt vrouw 2023 kandidaten hadden na de oproepaflevering van 9 april 2023 nog twee weken de tijd om een mail of brief te sturen naar hun boer(in) van keuze. Hoeveel brieven dat zijn geworden, ontdekken we in aflevering 1. Dan ontmoeten de boeren elkaar op een mooie plek in Nederland. Een beetje nerveus zijn ze wel. Het is spannend: wie hebben er allemaal geschreven. En zit die ene brief er wel tussen?

Ken jij het nieuwe kookboek van Yvon Jaspers al? Ontdek hier Onze boerderij… en nu zelf*.

Boer zoekt vrouw Europa aflevering 1

In het persbericht ter promotie van Boer zoekt vrouw Europa aflevering 1 lezen we de volgende reacties van de kandidaten. Boerin Claudia: “Ik wou dat het al volgende week was. Dat je weet wat er allemaal gaat gebeuren. Of de ware ertussen zit. Wauw!” Boer Piet: “De persoon die je misschien wel leert kennen en je dan ziet of diegene ook bij jouw familie past, of niet. Dat is misschien nog ver weg, maar ja, daar ben ik wel benieuwd naar.” En ook Bernice en Haico zijn vol verwachting en kijken uit naar de brieven die ze gaan lezen: “Merk dat ik er heel veel zin in heb. En ik vind het ook spannend.” Boer Richard: “Ik bekijk het van de positieve kant. Misschien is dit wel mijn laatste kerst alleen. Daar kijk ik wel naar uit!” 

Nieuwe deelnemers Boer Zoekt Vrouw 2023 stellen zich voor

Boer zoekt vrouw Europa wijkt af van de reguliere uitzendingen waar tien boeren aan deelnemen. De vijf boeren die zich nu voorstellen aan het publiek zijn de hele reeks op televisie te zien. De rest blijft hetzelfde: ze ontmoeten tien briefschrijvers tijdens een speeddate in Nederland, gaan op dagdate en vervolgens gaan de drie partners van hun keuze mee naar de boerderij van de boer. Hier leren ze elkaar iedere dag beter kennen. Ze leren over het leven op de boerderij, de omgeving en de cultuur waarin de boer leeft en werkt. Aan het eind van de week spreekt de boer zich uit: wie laat zijn hart sneller kloppen? Met wie ziet hij een toekomst voor zich? Diegene gaat met de boer mee op citytrip in eigen land.  

Yvonne Jaspers over boeren Boer zoekt vrouw Europa 2023

KRO-NCRV presentatrice Yvon Jaspers* vertelde in aanloop naar de oproepaflevering: “In de afgelopen maanden heb ik heel Europa doorgereisd en vijf bijzondere mensen goed leren kennen. Ik heb meegewerkt op hun bedrijf, hun familie ontmoet en hun leven in het buitenland ervaren en gevoeld dat voor hen een ding het allebelangrijkste is. Ze willen niets liever dan hun leven delen met iemand die ook dat buitenlandse avontuur aan durft te gaan. Ik heb bewondering voor ze dat ze hun verhaal, onzekerheid en hoop zo met mij delen. En dat allemaal voor het vinden van de liefde! Ze staan te popelen zich voor te stellen en hopen dat na 9 april die ene brief geschreven wordt van iemand die nu nog niet eens van hun bestaan weet. Dat maakt het weer enorm spannend!”

Partner zoeken via Boer zoekt vrouw

Yvon Jaspers vertelt verder voorafgaand aan de eerste aflevering van het nieuwe seizoen: “Misschien kan je wel zeggen dat het verlangen naar de liefde en de noodzaak dat via Boer zoekt vrouw te proberen van onze boeren in Europa nóg groter is dan bij de Nederlandse boeren. “Als je in je eentje op een bedrijf in Slowakije zit waar je de taal niet of nauwelijks spreekt, of in het zeer dunbevolkte Zweden waar je sociale leven bestaat uit contacten met amper een handvol mensen, of in Frankrijk waar je zo druk bent met het runnen van je bedrijf dat je überhaupt het erf niet zomaar af komt, is een partner vinden een helse klus.”

Briefschrijvers

En ook voor de briefschrijvers is het een grote stap om aan Boer zoekt vrouw Europa mee te doen. “Je weet dat die paar regels op papier je leven voorgoed op z’n kop kunnen zetten. En dat is wat gaat gebeuren. Het is een serie geworden met zo ontzettend veel hoogte- en dieptepunten. Mensen vinden de liefde van hun dromen en anderen krijgen teleurstellingen te verwerken. Ik heb veel bewondering voor het lef van alle deelnemers. Ze laten zich zien zoals ze zijn, met al het mooie en al het kwetsbare. Ze volgen hun hart met maar éen doel, het vinden van de liefde”, aldus Yvon Jaspers*.

boerzoektvrouw.nl

Het hele jaar door is op boerzoektvrouw.nl nieuws over de boeren te vinden. Direct na de uitzending van 9 april staat op de site extra informatie over de vijf boeren van Boer zoekt vrouw Europa. Dat geldt ook na de eerste en daaropvolgende afleveringen van het programma.

Foto’s: Linelle Deunk

Boer zoekt vrouw 2023: dit zijn Nederlandse boeren in Europa
Boer zoekt vrouw 2023: dit zijn Nederlandse boeren in Europa

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

17 september 2023 /