Stagiairs volgt deelnemers tijdens stage in Curaçao

Demi, Chaima, Bart, Ralph en Wktoria zijn de deelnemers aan het nieuwe programma Stagiairs. Zij worden gevolgd tijdens hun stage in Curaçao. Je kunt dit programma vanaf donderdag 14 september 2023 wekelijks om 22.15 uur kijken bij NPO3. De reeks staat in zijn geheel op NPO Plus.

Voor de liefhebbers van Ik Vertrek en Au Pairs.

Stagiairs op Curaçao

Ieder jaar vertrekken er honderden jongeren vanuit Nederland richting Curaçao om stage te lopen. Het nieuwe KRO-NCRV programma Stagiairs volgt vijf jongvolwassenen tijdens hun avontuur aan de andere kant van de wereld. De zesdelige serie laat zien hoe Demi, Chaima, Bart, Ralph en Wiktoria omgaan met de nieuwe omgeving en de stageperikelen. Ze ontdekken al snel dat het eiland veel meer is dan alleen zon, zee en strand.

Tip voor wie naar Curaçao gaat: de nieuwste ANWB Extra reisgids Curaçao, Aruba en Bonaire.

Deelnemers Stagiairs

De vijf jongeren in het programma volgen uiteenlopende stages, die stuk voor stuk persoonlijke uitdagingen met zich meebrengen. Zo blijkt het stagebedrijf van Wiktoria (24) niet zoals verwacht en besluit ze over te stappen naar een nieuwe plek, viert Chaima (20) voor het eerst het Suikerfeest zonder haar familie en heeft Bart (19) het zwaar tijdens zijn afscheid van het thuisfront en ontdekt hij de LHBTI+ gemeenschap op het eiland. De plotselinge zelfstandigheid zorgt ervoor dat de stagiairs in een korte tijd volwassen moeten worden. Demi (19) loopt stage bij de marine op Curaçao en is benieuwd wat haar te wachten staat: “Ik verwacht dat de komende tijd een hele leuke, leerzame, maar ook drukke periode gaat worden. Ik hoop door deze stage zelfstandiger te worden, vriendschappen te sluiten en alle ervaringen mee terug te nemen naar Nederland.”

Romie loopt stage in Curaçao

Naast de vijf jongeren in het programma wordt er nog een zesde stagiair gevolgd in een extra online serie: Romie. Haar avontuur als stagiair op Curaçao is te zien vanaf 14 september op het YouTube-kanaal van NPO 3. 

Stagiairs kijken

Stagiairs is vanaf donderdag 14 september wekelijks te zien bij KRO-NCRV om 22:15 uur op NPO 3 en op NPO Start (kijken vanuit het buitenland is mogelijk met een VPN Verbinding, die je op Nederland zet) en is geproduceerd door Tuvalu Media. De reeks is compleet te kijken op NPO Plus.

Meer over de inhoud van Stagiairs:

Stage op Curaçao

Aflevering 1: We ontmoeten vier van de vijf stagiairs: Wiktoria gaat stagelopen in een hostel, maar ontdekt al snel dat de stage niet is wat ze had gehoopt. Ralph gaat aan de slag bij een evenementenbureau, maar al bij de eerste rit in hun partybus gaat alles mis. Chaima is thuis altijd omringd door familie en vraagt zich af hoe ze het gaat redden in haar eentje op Curaçao. Tot slot is Bart benieuwd hoe er op Curaçao gereageerd gaat worden op zijn homoseksualiteit.

Kamer op Curaçao

Aflevering 2: We ontmoeten de laatste stagiair: feestbeest Demi gaat aan de slag bij defensie. Verder bezoekt Chaima de enige moskee op het eiland, neemt Wiktoria een drastisch besluit over het vervolg van haar stage en blijkt Bart z’n kamer op Curaçao totaal niet wat hij had gehoopt.

Enige gaybar in Curaçao

Aflevering 3: Wiktoria heeft een loodzware eerste dag bij haar nieuwe stage. Ralph staat als dj op het grootste podium van zijn leven. Demi gaat mee op een spannende schietoefening van de landmacht. Chaima scheurt het eiland over op een quad. Bart ontdekt de enige gaybar op het eiland.

Ieders stage loopt anders

Aflevering 4: Ralph heeft het zwaar met zijn schoolwerk. De ramadan zit erop en dus viert Chaima het suikerfeest. Wiktoria stort zich op de nieuwe conceptstore van haar stagebedrijf. Demi ziet haar leven aan zich voorbijflitsen en Barts grote liefde Rienk komt eindelijk naar Curaçao.

Er gaat heel wat mis…

Aflevering 5: Chaima maakt een cruciale fout bij het abseilen, Demi gaat stuk bij een crossfit-challenge, het beachfestival van Ralph loopt helemaal mis, Bart gaat op veldonderzoek en Wiktoria belandt onverhoopt in het ziekenhuis.

Stage in Curaçao eindigt

Aflevering 6: Voor alle stagiairs eindigt hun tijd op Curaçao. Bart krijgt verdrietig nieuws over zijn oma, Demi schrikt van het aantal bezoekers op de open dag, Wiktoria is klaar met alle drama in haar leven, Ralph maakt zich grote zorgen over zijn stagebegeleider en Chaima verrast haar familie thuis.

Foto: KRO-NCRV

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

14 september 2023 /