Documentaire The Trouble With KanYe kijken op tv

De documentaire The Trouble with KanYe over Kanye West is donderdag 14 september 2023 om 21.15 uur te kijken op VRT Canvas. Je kunt deze documentaire over Ye – zoals Kanye West – tegenwoordig genoemd wil worden ook terugkijken via VRT MAX en in Nederland op NPO Plus.

Dit bericht verscheen voor het eerst op VlaamsKijken medio juli 2023; ik heb het bericht een update gegeven, omdat The trouble with KanYe nu ook op VRT Canvas te kijken is.

Documentaire The Trouble With KanYe

In oktober 2022 krijgt Ye (voorheen Kanye West*) veel kritiek als hij een White Lives Matter T-shirt draagt tijdens zijn modeshow in Parijs. Die kritiek neemt toe wanneer hij vervolgens een aantal antisemitische uitspraken doet op social media en opruiende onwaarheden verkondigt tijdens interviews. In deze documentaire, die zich afspeelt tegen de achtergrond van Ye’s recente gedrag en de geruchten over zijn nieuwe presidentiële campagne, reist de prijswinnende journalist Mobeen Azhar* naar de Verenigde Staten om te ontdekken hoe één van Amerika’s populairste artiesten een uithangbord is geworden voor haat en verdeeldheid. 

Wist je dat Kanye West ook een miljoenenhuis in België heeft? (Klik en lees er alles over).

Kanye in Cody

Mobeen Azhar bezoekt onder meer Cody in Wyoming, waar Kanye in 2019 een enorme boerderij kocht. In Cody veranderde Ye van een provocerende rapper in een wedergeboren christen. Ook wilde Ye banen creëren in zijn nieuwe woonplaats, door de productie van zijn modellijn naar Cody te halen. 

Ye for president (in 2024)

In Los Angeles onderzoekt Mobeen Azhar vervolgens hoe de presidentiële campagne van Ye voor de verkiezingen van 2024 vorm lijkt te krijgen. Tot zorgen van velen bundelt Ye zijn krachten met een extreem rechtse online streamer, bekend om zijn antisemitische uitspraken. Ye uit steeds meer onverdraagzame overtuigingen.

Rapper (Kan)Ye

Ook duikt Mobeen Azhar dieper in Ye’s bijna twintigjarige carrière als succesvolle rapper en producer. Hij spreekt ondermeer met Malik Yusef, met wie Ye jarenlang samenwerkte aan muziek. Van hem hoort hij hoe de muziek die zij maakten een middel was om ‘mensen wakker te maken en te leren over de ware benarde situatie van Afrikaanse mensen in deze tijd’. Malik Yusef kan niet begrijpen waarom Ye zich nu juist hard maakt voor de ‘white supremacy beweging.  De documentairemaker vraagt zich af of een deel van Ye’s uitspraken al dan niet terug te voeren is op de ideologie van een zwarte supremacistische beweging. 

Mobeen Azhar & Ye

Uiteindelijk krijgt Mobeen Azhar een direct lijntje met Ye en hoopt hem te kunnen confronteren met zijn bevindingen. Of dat lukt zie je in de documentaire The Trouble with KanYe, die te kijken is op donderdag 14 september 2023 om 21.15 uur bij VRT Canvas. In Nederland kun je ‘m nog terugkijken via NPO Plus. in België kun je ‘m vermoedelijk ook terugkijken via VRT MAX. Via een VPN Verbinding, die je op België zet, kan dit dan ook vanuit het buitenland.

Foto: Forest

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

14 september 2023 /