Nonkel Jef acteur Ivo Pauwels overleden

De 85-jarige Nonkel Jef acteur Ivo Pauwels is afgelopen nacht overleden, nadat hij met hartproblemen naar het ziekenhuis werd gebracht. Zijn weduwe Diana meldt aan HLN dat hij nog is geopereerd, maar het helaas niet heeft gehaald. Je kent Ivo Pauwels van Nonkel Jef. 

Ivo Pauwels overleden

Acteur Ivo Pauwels* – bekend van de tv-serie Nonkel Jef- is op 85-jarige leeftijd overleden. Hij speelde bijvoorbeeld ook in tv-series als Kapitein Zeppos, Axel Nort, Zomerrust, bompa en Zomerrust. Maar denk ook aan gastrollen in Witse, Flikken, De kotmadam, Lili en Marleen en Mega Mindy. Je zag ‘m recent nog in Fair Trade als Leon Wilson, de vader van Wally (het karakter dat werd gespeeld door Kevin Janssens). 

Nonkel Jef

Maar zijn bekendste rol blijft toch die van Nonkel Jef in de gelijknamige serie, die tussen 1995 en 2001 te zien was bij VTM. Zijn karakter – Jef Melkenbeek – was een eigenwijze, gierige en vloekende boer. Nonkel Jef en zijn handpop Modest waren in de serie onafscheidelijk. De sitcom was razend populair en is menig keer in herhaling uitgezonden. Je kunt de reeks nog steeds op VTM GO kijken en er zijn nog steeds dvd’s van Nonkel Jef* verkrijgbaar.

Opa van Nona ’t Jolle

Ivo Pauwels is daarnaast ook de opa van actrice en Ketnet-wrapper Nona ’t Jolle. Momenteel is ze in de hoofdrol te zie in de nieuwe serie Hilly Skate. In een interview met HLN zei ze over het feit dat ze beide acteren het volgende. “Dat ik nu acteer heb ik volledig aan mezelf te danken, hoor. Mijn bompa en ik hebben nooit samen sketches gespeeld op familiefeesten. Ik heb hem ook nooit als acteur bekeken. Voor mij is hij gewoon mijn grootvader die lekkere roereieren kan bakken. (lacht) Ik herinner me ook dat ik als kind vaak met zijn kippen speelde”, aldus de actrice in HLN.

Foto: VTM

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

8 september 2023 /