Concert Mell & Vintage Future met Melanie Jonk bij MAX kijken

De muziekspecial Mell & Vintage Future is vandaag – vrijdag 1 september 2023 – om 17.05 uur bij MAX op NPO1 te kijken. De band – bestaande uit Melanie Jonk, Nico Brandsen en Ton Dijkman – brengt een groot aantal nummers ten gehore. In Studio 21 in Hilversum spelen zij onder meer High On Love, Love Train en Too Much Of A Woman.

Concert Mell & Vintage Future

Na ontelbaar veel optredens in de televisie- en radioprogramma’s van MAX, is het hoog tijd voor een eigen muziekspecial. Tijdens het concert brengt Mell & Vintage Future* een keur aan nummers ten gehore. Hun muziekstijl omschrijf je het beste als een mix van rootsy rhythm-and-blues en swingende soul met een uitgesproken en herkenbaar geluid. Het concert start met High On Love. Daarna passeren onder meer Do the 45 en Perfect Day de revue. Halverwege het concert hangt Mell een bijzonder instrument om haar nek: een gitaar van haar bap (Volendams voor opa). Hiermee brengt ze I Was Wrong ten gehore. In het publiek zit de trotse opa Piet Veerman, bekend van The Cats*. Central Station is de knaller waarmee ze afsluiten.

Melanie Jonk

Melanie (Mell) Jonk vertelt: “Al jaren zijn we kind aan huis bij de programma’s van Omroep MAX. Het is fantastisch dat we nu de kans krijgen om een complete muziekspecial te maken. We maken er een feest van voor het publiek in de studio én de mensen thuis op de bank.”

Vintage Future

Nico Brandsen en Ton Dijkman, ook bekend als het producersduo Vintage Future, hebben ruimschoots hun sporen in de muziekwereld verdiend als ze op Mell (Melanie Jonkman) stuiten. Er is meteen een klik en na de kennismaking wordt gelijk gestart met het schrijven van muziek. Sterker nog: binnen twee uur staat het eerste deel van hun debuutsingle Call My Name op de plaat. Een bandnaam is snel bedacht: Mell & Vintage Future. 

Mell & Vintage Future

In korte tijd verwerft het trio bekendheid met singles als Willin’, Brand New Day, Love Trainen Too Much Of A Woman. De band maakt zijn opwachting in diverse televisieprogramma’s (onder andere We Want More en Linda’s Zomermaand), op toonaangevende festivals (onder andere Zwarte Cross, Concert at Sea en Bospop), in theaters door het hele land en verzorgt zelfs het voorprogramma van Eric Clapton in de Ziggo Dome. Dit najaar is Mell te zien in het populaire Beste Zangers en speelt de band weer in de Nederlandse clubs en theaters. 

Wereldwijd beluisterd

Inmiddels staan er drie studioalbums* en verschillende hits in de discografie van Mell & Vintage Future en worden hun nummers over de hele wereld beluisterd; Frozen in Time bereikt in 2022 zelfs een prominente plek in de Oekraïense hitlijst. En Forever is zo succesvol (meer dan vijftien miljoen streams), dat Mell, Nico en Ton hun eerste gouden plaat in ontvangst mogen nemen.

Nico Brandsen stopt met optreden

In 2023 wordt bekend dat Nico ongeneeslijk ziek is en daarom stopt met optreden. De MAX Muziekspecial is eerder opgenomen. Vandaag – vrijdag 1 september 2023 – verschijnt Higher Love, de laatste single van Mell & Vintage Future met Nico Brandsen op de toetsen. 

Concert Mell & Vintage Future kijken

De MAX Muziekspecial: Mell & Vintage Future is te kijken op Vrijdag 1 september om 17.05 uur bij MAX op NPO 1. Op zaterdag 4 november is om 23.00 uur op NPO 3 de MAX Muziekspecial nogmaals te kijken. Daarnaast kun je ‘m terugkijken via NPO Plus en NPO Start. Vanuit het buitenland doe je dat met een VPN Verbinding, die je op Nederland zet.

Foto: Mell & Vintage Future | © Bart van der Putten/MAX

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

1 september 2023 /