Jensen Baert nieuwsanker Karrewiet (Ketnet)

Jensen Baert is vanaf vandaag – vrijdag 1 september 2023 – te zien als nieuwsanker bij Karrewiet. Hij zal het Ketnet-nieuws voortaan presenteren samen met Jelle Mels, Maurane Proost en Annabel Ampofo. Maak hier alvast kennis met Karrewiet nieuwsanker Jensen Baert.

Karrewiet

Karrewiet, het jeugdjournaal van Ketnet, krijgt versterking van een nieuw gezicht: Jensen Baert. Vanaf 1 september zal hij samen met Jelle Mels (die inmiddels ook presentator is bij Vlaanderen Vakantieland), Maurane Proost en Annabet Ampofo de kinderen door het nieuws van de dag gidsen. Karrewiet is er elke dag voor kinderen, zowel online als op televisie, en dat al meer dan 20 jaar lang. Het jeugdjournaal is uitgegroeid tot een vaste waarde op Ketnet en is de referentie voor nieuws op maat van kinderen in Vlaanderen. Elke dag brengt Karrewiet nieuws en duiding bij de actualiteit op kindermaat, doorspekt met eigen verhalen van de kinderen en aandacht voor hun kijk op de wereld. 

Karrewiet kijk je van maandag tot vrijdag om 17.55 uur op Ketnet, VRT MAX, Ketnet.be, de Ketnet-app en op TikTok. Wil je vanuit Nederland (of een ander land dan België) kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding die je op België zet.

Jensen Baert: Karrewiet

Jensen Baert vertelt over zijn nieuwe job als nieuwsanker bij Karrewiet het volgende: “Ik heb superveel zin om het nieuws voor kinderen te brengen. Zij lijken mij het meest dankbare publiek. Want kinderen zijn van nature nieuwsgierig, en stellen veel vragen. En het voelt goed dat ik hen wat antwoorden mag geven.”

Jensen Baert

Jensen Baert is 27 jaar en woont in Gent, hij is opgegroeid in Slijpe (Middelkerke) en studeerde Taal- en Letterkunde: Nederlands – Latijn aan de UGent. Het Karrewiet nieuwanker behaalde nadien nog een master Journalistiek ​ aan de KULeuven op de campus Brussel. Hij begon bij VRT als redacteur voor Klara en MNM. Daarna stapte hij over naar VRT NWS om het radionieuws te presenteren op MNM en Studio Brussel. De afgelopen twee jaar was hij de vaste nieuwsstem op MNM.

Foto van het Karrewiet team met aan de linkerkant Jensen Baert: VRT

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

1 september 2023 /