Louisa & Rowan: Op De Camping samen met nicht Johanna

Louisa & Rowan zijn terug te zien op TLC met een eigen show. Vanaf donderdag 17 augustus 2023 kun je om 20.30 uur kijken naar Louisa & Rowan: Op De Camping. Samen met nicht Johanna gaan Rowan & Louisa naar Frankrijk om te ontdekken of het runnen van een eigen camping iets voor hen is.

Louisa & Rowan: Op De Camping

Samen met nicht Johanna reist het TLC-stel Louisa & Rowan deze zomer af naar het zonnige Frankrijk. Daar willen de drie namelijk ontdekken of het runnen van een eigen camping iets voor hen is. Dit originele idee komt voornamelijk van Louisa, die met haar reizigers-achtergrond een vakantieverblijf op wielen altijd kan waarderen. Zij ziet het plan, een bestaan als campingeigenaresse, al helemaal voor zich…

Keihard werken op de camping

Rowan van de Bovenkamp, die altijd iets kritischer is op de ideeën van vrouwlief Louisa Janssen. En Louisa’s familie proberen haar in de eerste aflevering van Louisa & Rowan: Op De Camping wel in te laten zien dat het campingleven voornamelijk keihard werken en écht niet alleen maar lang leve de lol. Gelukkig staan ze er niet alleen voor! Bas, Manon, Janny en Niek zijn de Nederlandse eigenaren van de Franse familiecamping, die hen de fijne kneepjes van het vak leren. Krijgen de drie het reilen en zeilen van de camping onder de knie? Of wordt het één grote Franse catastrophe? 

Sowieso is Louisa Janssen deze zomer hard aan het werk. Je ziet haar ook op Videoland in Michella en Louisa werken mee. Ze leerde Michella Kox kennen bij Echte Meisjes In De Jungle.

Louisa & Rowan: Op De Camping kijken

Louisa & Rowan: Op De Camping is vanaf donderdag 17 augustus om 20:30 uur te zien bij TLC en vanaf dan wekelijks vooruit te kijken op discovery+. Je kunt dit platform vanaf 3,99 euro per maand toevoegen aan je Prime Video abonnement. Prime kijk je de eerste 30 dagen gratis en kost vervolgens 2,99 euro per maand). 

Terug naar de inhoud van de afleveringen van Louisa & Rowan: Op De Camping

Voorbereiding op Franse avontuur

Het drietal wil goed voorbereid beginnen aan het Franse camping-avontuur. Daarom zien we in de eerste aflevering hoe de EHBO-skills van Louisa, Rowan en Johanna worden opgefrist met een opfriscursus reanimeren. Hoe de drie een crash course Franse taal krijgen om toch met de lokale bewoners te kunnen communiceren. En wie Frankrijk zegt, zegt natuurlijk cuisine française! wat staat daar op het menu? Waarderen onze Limburgers een portie cuisses de grenouilles wel?… 

Camping in Frankrijk

Eenmaal in Frankrijk aangekomen, leidt campingeigenaar Bas de drie rond over zijn camping. Langs het zwembad, de jeu de boule-baan, de plekken voor de stacaravans en de bell-tenten komen ze bij het bescheiden vakantiehuisje aan waar de drie deze zomer mogen verblijven, maar… waar is de TV?!  Wat ze zich dan nog niet zo lijken te beseffen is het feit dat er voor TV-kijken waarschijnlijk weinig tijd is.

Boodschappen doen

Na de rondleiding worden ze namelijk direct op pad gestuurd voor een boodschap. Met een Frans(!) boodschappenlijstje naar de plaatselijke markt. Van de Franse taalcursus in Nederland lijkt er dan weinig te zijn blijven plakken…Maar met handen en voeten lijken ze er toch uit te komen. Gelukkig maar! Want de boodschappen zijn ingrediënten voor het camping diner die avond dat, jawel, ook zij zelf moeten voorbereiden. Bij het vervolgens opdienen en vermaken van de gasten tijdens het diner komen dan gelukkig echt de gastronomische-talenten van Louisa naar boven. Laat dat maar aan haar over!

Poetsen, poetsen, poetsen

Overige klussen op de camping gaat hen gelukkig goed af. Voor wat poetswerk in de toiletblokken draaien Louisa en nicht Johanna hun hand natuurlijk niet om. Vroeger op het kamp was het immers ook poetsen, poetsen en nog eens poetsen. Ook Rowan manoeuvreert de zitmaaier over de grasvelden van de camping alsof hij dit al jaren doet.

Vertier op de camping met Rowan & Louisa

Buiten al dit schoonmaak- en onderhoudswerk om is er gelukkig ook tijd voor sport en vertier op en om de camping. We krijgen te zien hoe Louisa de campinggasten trakteert op een lesje auqa-gym, de drie bereiden een kinderdisco en halloween-speurtocht voor om ook de jongste gasten van de camping te entertainen en zo zien we bijvoorbeeld hoe ze ook wat tijd voor zichzelf nemen en stoom afblazen op een Wipe-out parcour in een nabijgelegen meer. 

Bell tent

Louisa weet niet wat ze hoort als de campingeigenaar tijdens de rondleiding vertelt over de ‘bell’ tent. Toch iets anders dan Louisa in gedachten had, maar ze zou in ieder geval wel raad weten met zo’n onderkomen! Dit zien we in aflevering 2 van Louisa & Rowan: Op De Camping.

‘Echte mannenklus’

Het drietal heeft hun draai al aardig weten te vinden en ze beginnen het runnen van de Franse camping al behoorlijk onder de knie te krijgen. Camping-eigenaren Manon en Bas sturen Louisa en haar nicht Johanna er dit keer op uit om brood te gaan halen bij de Boulangerie. Daar vallen de twee goed in de smaak bij de Franse bakker Jean-Marc die hen trakteert op een lekker taartje en zijn onverdeelde aandacht. Ondertussen is Rowan op de camping druk met het schoonhouden van het zwembad. Wanneer de dames zich weer bij hem voegen is het meteen tijd voor de volgende klus: vuil ophalen. Een echte ‘mannenklus’ volgens Johanna dus ‘écht iets voor Louisa’ vindt Rowan… We zien het in aflevering 3 van Louisa & Rowan: Op De Camping.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

31 augustus 2023 /