Documentaire over Jelle Bakker; wereldberoemd met knikkers

Documentaire over Jelle Bakker; wereldberoemd met knikkers vanavond – donderdag 31 augustus – om 21.27 uur bij Powned op NPO3 te kijken. Jelle Bakker ken je van Jelle’s Marble Runs; zijn knikkerbanen zijn dankzij dit YouTube kanaal in de hele wereld bekend.

Jelle Bakker: documentaire

In de 3Doc Jelle: wereldberoemd met knikkers volgen we het leven van Jelle Bakker, de autistische YouTube-sensatie met zijn indrukwekkende knikkerbanen. Na Amerikaanse tv-aandacht explodeert zijn kanaal. Als vervolgens John de Mol aan de lijn hangt, lijken meerdere dromen uit te komen. Maar is de kwetsbare Jelle bestand tegen de keerzijde van zijn onverwachte wereldfaam?

Jelle’s Marble Runs

Met zijn onuitputtelijke passie en vastberadenheid om knikkerbanen te creëren, betoverde Jelle Bakker tijdelijk de wereld. In Jelle: wereldberoemd met knikkers zijn we van dichtbij getuige van zijn bewogen reis naar bekendheid. Een periode waarin zijn YouTube-kanaal Jelle’s Marble Runs de wereld overgaat na een lovende bespreking in een Amerikaans tv-programma. Een keerpunt komt wanneer hij wordt uitgenodigd als gast bij BEAU, waar hij openlijk zijn droom deelt van een eigen knikkermuseum.

Marble Mania

Als de invloedrijke John de Mol persoonlijk contact opneemt, lijken meerdere dromen tegelijkertijd werkelijkheid te worden. Toch zien we Jelle Bakker, kwetsbaar maar uitzonderlijk getalenteerd, worstelen om al deze uitdagingen het hoofd te bieden. Naarmate het tv-programma (dat is Marble Mania geworden, red.) in samenwerking met De Mol echter niet zonder strubbelingen verloopt en de volgersaantallen van Jelle’s Marble Runs afnemen, ervaart Jelle ook de keerzijde van zijn roem. Kan hij deze obstakels overwinnen?

Documentaire Jelle: wereldberoemd met knikkers

De 3Doc Jelle: wereldberoemd met knikkers is een productie van Fish to Fish. Je kunt ‘m op donderdag 31 augustus om 21:27 uur kijken bij PowNed op NPO 3. Terugkijken kan via NPO Plus en NPO Start. Vanuit het buitenland doe je dat met een VPN Verbinding, die je op Nederland zet.

Foto: PowNed

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

31 augustus 2023 /