Het Culturele Seizoen: De opening live vanuit Carré op tv kijken

De opening van het culturele seizoen wordt in Nederland al jaren gevierd in het laatste weekend van augustus. Dat gebeurde 45 jaar lang middels de Uitmarkt, die ook altijd op tv te volgen was. In 2023 wordt er in Koninklijk Theater Carré een speciale show georganiseerd: Het Culturele Seizoen – De opening. Op zaterdag 26 augustus 2023 om 22.10 uur kun je live naar deze show kijken, die door Eric Corton wordt gepresenteerd.

Het Culturele Seizoen: De opening

Tijdens Het Culturele Seizoen: De opening komen een uur lang oude bekende, verrassende jonge en gerenommeerde artiesten langs. In een wervelende show met een variatie aan optredens in alle genres: van klassiek tot pop en van cabaret tot dans. Eric Corton is de presentator.

Artiesten show opening culturele seizoen

Een greep uit het programma van Het Culturele Seizoen: De opening. (Programmering o.v.b.)

 • Jett Rebel* is sinds zijn hitsingle “Louise” niet meer weg te denken van de poppodia. In Carré laat hij zien waarom.
 • Zanger Huub van der Lubbezingt een lied uit de musical De man van La Manscha.
 • Cabaretier Claudia de Breij *houdt een mini conference over de stand van het land.
 • Het Groot Omroepkoor komt met 60 zangers sterk.
 • Singer-songwriter Spinvis *betovert met zijn poëtische teksten.
 • Intrigerende en emotionele dans van choreograaf Shailesh Bahoran.
 • Zangeres Naazmaakt een flitsende comeback. In Carré zingt ze in het Koerdisch het prachtige Kche baralla.
 • Dichter Gershwin Bonevaciagaat voor het eerst op een muzikaal avontuur en neemt een kinderkoor mee.
 • Soulvolle klanken van aanstormend talent Kymara.
 • En zangeres Sophie Straat *bewijst dat de smartlap niet dood is.
 • Dit allemaal onder begeleiding van de meest swingende bigband van Nederland: New Cool Collective*De band viert zijn 30-jarig bestaan met een gastoptreden van de fenomenale jonge danser Joshua Markiet.

Geen Uitmarkt maar De opening

De Uitmarkt stopt na 45 jaar in haar huidige vorm. Stichting Uitmarkt presenteert nu een nieuw concept onder de naam De opening van het culturele seizoen dat in het laatste weekend van augustus 2024 landelijk wordt georganiseerd. In dit overgangsjaar opent Koninklijk Theater Carré speciaal haar deuren om de start van komend cultureel seizoen samen met het Nederlandse publiek en diverse artiesten in te luiden onder de nieuwe titel.

Optredens Opening culturele seizoen kijken

Wil je deze show op tv kijken, dan kan dit op zaterdag 26 augustus om 22.10 uur op NPO2. Je kunt de show en optredens ook terugkijken via NPO Start en NPO Plus. Wil je dit vanuit het buitenland doen, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op Nederland zet. Op zondag 27 augustus kun je daarnaast op tv kijken naar de Musical Awards: the Kick-off live vanuit Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De liveshow geeft een feestelijk voorproefje van wat het komende musicalseizoen te bieden heeft.

Foto: NTR

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

26 augustus 2023 /