Waar doen ze het van seizoen 3 met deze gezinnen

Waar doen ze het van seizoen 3 is vanaf donderdag 17 augustus 2023 om 21.30 uur te kijken bij de EO op NPO1. Ontdek in dit artikel alles over de verschillende gezinnen die worden gevolgd, de families Koenjer, Ponsen, Huisraad en Adema.

Waar doen ze het van? (seizoen 3, 2023)

Het EO-programma Waar doen ze het van? volgt vier gezinnen die moeten rondkomen van heel verschillende maandbudgetten. De serie geeft een half jaar lang een kijkje in hun portemonnee en in hun dagelijkse leven. Hoeveel geld komt er binnen en waar geven ze het aan uit? Hoe gaan ze om met financiële dilemma’s en welke keuzes moeten ze maken? En hoe is eigenlijk het om arm of heel rijk te zijn? Deze serie maakt zo herkenbare dilemma’s over geld en armoede voor een breed publiek bespreekbaar.

Deelnemers Waar doen ze het van?

Vier heel verschillende families geven in Waar doen ze het van seizoen 3 een blik op hun bankrekening en nemen de kijker mee in hun keuzes. Wat geeft de familie Ponsen uit aan een luxe babykamer? Wat kost het Quincy en Thura om met alle negen kinderen naar de geitenboerderij te gaan? En terwijl multimiljonair Wesley twijfelt welke luxe auto hij wil toevoegen aan zijn wagenpark vermaakt de familie Koenjer zich uitstekend met een gratis uitje in het tuincentrum.

Waar doen ze het van terugkijken

Waar doen ze het van is iedere donderdag om 21.30 uur te kijken bij de EO op NPO1. Je kunt het programma terugkijken via NPO Plus en NPO Start. Hier vind je ook de eerste twee seizoenen. Als je een VPN Verbinding hebt, die je op Nederland zet, kun je ook vanuit het buitenland kijken. Op NPO Plus kun je zelfs Waar doen ze het van seizoen 3 al vooruit kijken.

Terug naar Waar doen ze het van seizoen 3 (2023)

Gezinnen Waar doen ze het van 2023

We zetten de gezinnen / families uit Waar doen ze het van? seizoen 3 (2023) hieronder voor je op een rijtje:

 • Familie Ponsen
 • Familie Koenjer
 • Familie Huisraad
 • Familie Adema

Wesley Ponsen en familie

Wesley Ponsen is volkszanger en woont samen met Marga en zoon Djani op het kamp in Nootdorp. Hij verdient met zijn optredens gemiddeld 3800 euro per maand. Binnenkort krijgen Wesley en Marga hun eerste kindje samen. Hun doel is om meer financiële zekerheid te creëren en te groeien naar een maandinkomen van zo’n 5000 euro.

Familie Koenjer

Robin Koenjer is huismeester bij een asielzoekerscentrum en met een salaris van 2400 euro kostwinner. Samen met zijn vrouw Bette woont hij in Stevensweert en hebben ze twee kinderen. Doordat alles de afgelopen tijd zoveel duurder is geworden komen Robin en Bette niet meer rond. Ze kunnen al een aantal maanden hun hypotheek niet meer betalen. Om hun schulden af te betalen nemen ze een drastisch besluit; ze zetten hun huis te koop en gaan op zoek naar een camper om tijdelijk in te wonen.

Familie Huisraad

Quincy en Thura Huisraad hebben een samengesteld gezin met negen kinderen. Ze wonen op de veertiende verdieping van een flat in Zaandam. Quincy is glazenwasser, Thura is kleuterjuf en samen hebben ze een inkomen van 3650 euro. Maar omdat ze totaal geen inzicht hebben waar hun geld naar toe gaat, hebben ze ook flink wat schulden opgebouwd. Hun doel voor het komende half jaar is om grip te krijgen op hun financiën.

Familie Adema

Wesley Adema is vastgoedondernemer met een vermogen van 8 miljoen euro en maandelijks zo’n 57.000 euro aan inkomsten. Toen hij 17 was, stopte hij met school en op zijn 30e had hij zijn eerste miljoen euro op de bank. Samen met zijn vrouw Alicja en zijn zoons woont hij in Breda. Hun doel voor het komende half jaar is om voor miljoenen aan panden te verkopen zodat ze binnen een paar jaar naar een vermogen van 30 miljoen euro groeien.

Inhoud afleveringen:

Wie is wie (aflevering 1)

 • Volkszanger Wesley Ponsen woont samen met Marga en zoon Djani op het kamp in Nootdorp. Marga is zwanger en ze gaan shoppen voor de babykamer. Wat gaat dat kosten? Houden ze het onder de 8000 euro?
 • Quincy en Thura Huisraad hebben een samengesteld gezin met negen kinderen. Als ze samen naar hun bankrekening kijken, zijn ze verrast. Er wordt veel geld betaald aan afbetalingen. 
 • Bette en Robin Koenjer doen hard hun best om het huis aan kant te maken, omdat de makelaar op bezoek komt. Ze zijn heel benieuwd wat ze nog aan verbouwingen moeten doen en voor welke prijs ze hun pand op de markt kunnen zetten. 
 • Multimiljonair Wesley Adema is klaar met zijn huidige wagenpark: twee Lamborghini’s en een Mercedes. Met het hele gezin gaan ze naar de dealer om nieuwe auto’s uit te zoeken. Waar kiest hij voor en wat gaat dat kosten?

Het leven is duur (aflevering 2)

 • Bij de familie Koenjer gaat het huis in de verkoop voor drie ton. Robin hangt het Te Koop-bord aan het hek. Verder valt de post op de mat. Daar wordt Bette altijd nerveus van, omdat er meestal rekeningen bij zitten die ze heel moeilijk kunnen betalen.
 • Volkszanger Wesley Ponsen heeft een nieuwe single en bij een nieuwe single hoort een videoclip. Die wordt vandaag opgenomen in een chique garage, met een professionele crew, met veel licht en twee danseressen. Het mag wat kosten. Nu maar hopen dat het lied ook veel gestreamd wordt.
 • Wesley Adema is miljonair en hoeft niet op de kleintjes te letten als hij sinterklaascadeautjes gaat kopen. Of doet hij dat wel als het om zijn twee zoons gaat? Wat geven Wesley en Alicja uit als ze naar de speelgoedwinkel gaan?
 • Het is vakantie en de familie Huisraad gaat een dagje uit. Om de kosten binnen de perken te houden gaan ze niet met z’n elven naar een pretpark, maar naar geitenboerderij. Maar dat is ook niet helemaal gratis. Wat is hun budget en houden ze zich eraan?

Feest (aflevering 3)

 • In Breda bij Wesley en Alicja Adema is het pakjesavond, maar voor het zover is, moet Wesley eerst nog een klus klaren. Hij wil een hotelpand verkopen voor zo’n 1,6 miljoen euro en doet de laatste check. Is alles in orde?
 • Op het kamp bij Wesley en Marga wordt Kerst gevierd. Marga en Wesley doen de laatste boodschappen en willen cash afrekenen. Maar kan dat wel bij de supermarkt?
 • Bij Thura en Quincy Huisraad is het feest, omdat Quincy 30 jaar wordt. En dat wordt groots gevierd. Er wordt gezellig drank in geslagen en er komt een verrassing die zo’n 500 euro kost.
 • Bij de Koenjers hebben ze geen geld voor dure uitjes. Maar dat is geen probleem, want Liv en Ben vermaken zich ook uitstekend in het tuincentrum dat in de kerstsferen is. En een bezoek daaraan kost niets.

Stand van zaken (aflevering 4)

 • Er is nog steeds geen bod op het huis van de familie Koenjer uitgebracht, maar ze gaan zich wel oriënteren op het kopen van een camper. Ze denken aan een budget van rond de 20.000 euro, maar komen uiteindelijk toch hoger uit.
 • Miljonair Wesley Adema heeft stress. De deal die hij heeft gesloten om zijn leegstaande hotelpand te verkopen dreigt serieus niet door te gaan. Dat is een flinke aderlating.
 • Quincy en Thura Huisraad hebben geen idee hoe ze ervoor staan qua financiën. Om wat meer zicht te krijgen, nemen ze een moment om de schulden op een rijtje te zetten en schrikken zich een hoedje. Kunnen ze het zelf oplossen of gaan ze hulp zoeken?
 • Volkszanger Wesley Ponsen treedt op op een groot muziekfeest voor Omroep Brabant. Daar verdient hij niets mee, maar het levert hem wel de nodige PR op. Bovendien kan hij mooi even bijpraten met Mart Hoogkamer.

GTST (aflevering 5)

 • Multimiljonair Wesley Adema heeft zaken te doen in Zuid-Spanje en vliegt met een groep businessvrienden naar Alicante. Dat doet hij met een privéjet, met alle feestelijke luxe.
 • Een van de auto’s van Bette en Robin Koenjer moet naar de garage voor de APK. Dat is altijd spannend. Hoe groot is de schade en kunnen ze dat betalen of moeten ze uitstel vragen?
 • Marga Ponsen is bevallen van een wolk van een dochter, Melody. Alleen het beste is goed genoeg voor hun baby, dus vol trots laten ze de babykamer zien, die uiteindelijk rond de 10.000 euro heeft gekost.
 • De familie Huisraad heeft besloten hulp van een budgetcoach in te roepen. En dan blijkt dat ze nog veel meer schulden hebben dan de 12.000 euro die ze zelf hadden geteld. Het is voor Quincy een donderslag bij heldere hemel.

Financiële doelen (aflevering 6)

 • De familie Huisraad heet inmiddels inzicht in hun financiële situatie, maar die is niet positief. Er is een grote schuld. De vraag is nu: wat doet dat met hun relatie? Is die bestand tegen deze tegenslag?
 • Wesley Adema doet goede zaken in Zuid-Spanje en verkoopt een van zijn appartementen aan de golfbaan. Vervolgens wordt dat uitgebreid gevierd door de mannen. Maar of hij het afgelopen half jaar voor 4 miljoen euro aan panden heeft verkocht?
 • De familie Koenjer krijgt de mogelijkheid om eventueel een camper te huren of te lenen. Neef Dik heeft er een staan op zijn terrein en dus gaan ze erop af. Verder hebben ze een financiële meevaller en wat betekent dat voor de toekomst?
 • Het doel van volkszanger Wesley Ponsen was om zijn gage te verhogen om zo in plaats van 3800 euro per maand naar 5000 euro te gaan. Is dat gelukt? Gelukkig zijn ze sowieso, want het is feest voor baby Melody, waar Wesley voor het allereerst zingt voor zijn dochter.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

24 augustus 2023 /