Flower Parade Rijnsburg en Bloemencorso Sint Jansklooster op tv

Flower Parade Rijnsburg en Bloemencorso Sint Jansklooster kun je deze week (maandag 21 en dinsdag 22 augustus) om 17.00 uur te kijken bij Omroep MAX op NPO1. Ontdek meer over de bloemencorso’s, die je op tv kunt volgen.

Bloemencorso op tv kijken

Heb jij zin om een bloemencorso op tv te kijken? Dat kan bij Omroep MAX. Deze zomer zenden ze op maandag 21 augustus 2023 de 76e Flower Parade Rijnsburg uit. De volgende dag – dinsdag 22 augustus 2023 – kun je kijken naar de kleurrijke dahliareuzen tijdens het Bloemencorso Sint Jansklooster. Een paar jaar geleden zag je ook al het bloemencorso van Zundert bij MAX op tv.

Als je op NPO Start zoekt naar Bloemencorso dan kun je nog meer parades terugkijken op tv. Dit kan ook vanuit het buitenland. Zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op Nederland zet, voordat je naar NPO Start gaat.

Flower Parade Rijnsburg

De 76e Flower Parade Rijnsburg heeft dit jaar het thema: wonderen van de natuur. Dit thema wordt doorgevoerd in de praalwagens, muziekwagens, personenauto’s en muziekkorpsen Meer dan honderd figuranten ondersteunen het thema. Carrie ten Napel doet verslag van het zomerse bloemencorso en samen met Carla Kieft verzorgt ze het commentaar. Fleurige Flower Parade Rijnsburg te zien bij MAX.

Carrie ten Napel over bloemencorso

Carrie ten Napel: “Het is een lust voor het oog om al die kleurrijke wagens voorbij te zien rijden. Zoveel handwerk, het is ontzettend knap gemaakt en prachtig om naar te kijken.” De Flower Parade Rijnsburg is een van de oudste corso’s van Nederland. Jaarlijks trekt dit event meer dan 350.000 bezoekers.

Bloemencorso Sint Jansklooster

Bloemencorso Sint Jansklooster staat bekend om de dahliareuzen: reusachtige, metershoge creaties die bedekt zijn met dahlia’s in alle kleuren. Wat allemaal begon met een optocht met boerenwagens, is inmiddels uitgegroeid tot een theatercorso: een bloemencorso compleet met figuranten, choreografieën, rook, licht- en geluidsshows. De artistieke bouwwerken die het parcours door Sint Jansklooster afleggen, zijn ontworpen door verschillende kunstenaars. Het commentaar wordt verzorgd door Teun van der Velden van RTV Oost en Wim Odink van de corso-organisatie. 

Foto: Flower Parade Rijnsburg

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

22 augustus 2023 /