Lowlands 2023 live op tv met deze artiesten in line-up

Lowlands 2023 vindt plaats van vrijdag 18 augustus tot en met zondag 20 augustus met in de line-up onder andere Billie Eilish, Florence + The Machine, Nothing Out Thieves, Charlotte De Witte en Underworld. Ben je er niet bij, maar wil je niets missen van de optredens van deze artiesten? Dan kun je Lowlands 2023 ook op tal van manieren live kijken. Zo is er een livestream en zijn er zelfs twee Lowlands tv uitzendingen. Hier het overzicht.

Lowlands 2023 line-up

Eva Koreman, Sagid Carter en Roel Maalderink (Plakshot) laten muzikale hoogtepunten, nieuwe ontdekkingen en het ongeremde festivalleven zien in twee tv-uitzendingen op NPO 3. Lowlands 2023 presenteert in de line-up optredens van grote artiesten zoals Billie Eilish, Nothing But Thieves en Underworld naast Nederlandse sterren als De Jeugd van Tegenwoordig, John Coffey en S10.

Lowlands 2023 op tv kijken

Wil je Lowlands 2023 op tv kijken, dan kan dat op de volgende momenten:

  • Zaterdag 19 augustus, 22.05 uur bij VPRO op NPO3
  • Zondag 20 augustus, 21.10 uur bij VPRO op NPO 3

Deze aflevering kun je ook terugkijken via NPO Start en NPO Plus. Daar vind je ook nog beelden van voorgaande jaren. Als je een VPN Verbinding gebruikt, kun je zo ook Lowlands terugkijken vanuit het buitenland. Want het kan zo maar zijn dat jij dit weekend zelf op Pukkelpop staat.

Lowlands 2023 livestream

3voor12, het muziekplatform van de VPRO neemt thuisblijvers mee naar Lowlands 2023 middels de livestream met hoogtepunten van de belangrijkste podia, concertvideo’s, sfeerverslagen en recensies. Vanaf vrijdag 18 augustus is de livestream te volgen op de 3voor12 site en NPO 2 Extra. De Lowlands 2023 livestream start op vrijdagmiddag om 14:00 uur en eindigt maandag om 17:00 uur. Zo kun je in totaal 75 uur live Lowlands kijken. Op 3voor12 vind je daarnaast ook interviews met optredende artiesten, tiplijsten, video’s en achtergrondverhalen bij deze editie van Lowlands.

VPRO Tegenlicht in Echo tent

VPRO Tegenlicht is drie dagen lang in de Echo tent op Lowlands in gesprek met inspirerende gasten over de toekomst van drie verschillende thema’s: kunstmatige intelligentie, voedsel en de natuur. Naderhand zijn deze gesprekken terug te zien op het YouTube-kanaal van Tegenlicht en te beluisteren als podcast. Met onder andere: digideskundige Laurens Vreekamp*, voedselwetenschapper Sigrid Wertheim-Heck* en Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg.

Meer festivals op tv

Dit weekend vindt niet alleen Lowlands plaats. In België zijn festivalliefhebbers te vinden bij Pukkelpop. Ook dit festival kun je op tv kijken. Lees er hier meer over: Pukkelpop 2023 live op tv kijken met deze artiesten in line-up.

Foto: VPRO – Jelmer de Haas

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

20 augustus 2023 /