Documentaire Vijf Jaar Na De Stint met verhaal van de ouders

Humberto Tan en RTL Nieuw brengen vanavond de indrukwekkende documentaire Vijf Jaar Na De Stint: Het Verhaal Van De Ouders. Deze documentaire gaat over het Stint-ongeluk in Oss, waarbij op 20 september 2018 vier kinderdagverblijf kinderen om het leven kwamen en een kind en begeleidster gewond raakten. De documentaire Vijf Jaar Na De Stint: Het Verhaal Van De Ouders is om 22.25 uur te kijken bij RTL4 en aansluitend op Videoland.

Documentaire Stint ongeluk Oss

20 september 2018, een datum die bij veel mensen in het geheugen gegrift staat. Om half negen in de ochtend naderde een roze Stint de spoorwegovergang bij Station Oss-West. De bellen rinkelden, maar het voertuig met vijf kinderen aan boord minderde geen vaart en schoot onder de spoorbomen door, waar net een trein aan kwam. Een ongeluk met catastrofale gevolgen, vier kinderen (twee van vier jaar, één van zes en één van acht) overleefden het ongeluk niet en een elfjarig meisje en de begeleidster van de Stint raakten gewond. Humberto Tan en RTL Nieuws komen nu met een documentaire over het Stint ongeluk in Oss.

Ik moet hierbij zelf ook denken aan de indrukwekkende Vlaamse documentaire reeks: Niets gaat over.

Vijf Jaar Na De Stint – Het Verhaal Van De Ouders

In september is het vijf jaar geleden dat het ongeluk met de Stint in Oss plaatsvond. RTL Nieuws en Humberto Tan gingen terug naar Oss en spraken met de ouders van de overleden kinderen. Twee gezinnen verloren een kind, één gezin verloor twee kinderen en had een gewonde dochter. Hoe gaat het nu met de ouders? Welke impact heeft dit ongeluk gehad op het gezin en hoe ga je met zulk verlies om? Zij spreken in de documentaire Vijf Jaar Na De Stint: Het Verhaal Van De Ouders voor het eerst over de tragische gebeurtenis en over hun leven daarna. Ook het meisje dat het ongeluk overleefde vertelt voor het eerst over de impact hiervan. Dat maakt deze documentaire een indrukwekkend verhaal over rouw en veerkracht.

Humberto Tan over Stint documentaire

Humberto Tan* over het opnemen van de documentaire: “De gesprekken met de ouders hebben intens veel indruk op mij gemaakt. Hun veerkracht, pas vijf jaar na het ongeluk, is buitengewoon bewonderenswaardig. Daardoor is dit document niet alleen een verhaal van verdriet en verlies, maar ook juist een verhaal van hoop en kracht.”

Ouders overleden kinderen Stint ongeluk Oss

RTL Nieuws-verslaggever Eelco Hiltermann was vijf jaar geleden verslaggever ter plaatse en betrokken bij de opnames van de documentaire: “Als verslaggever ga je van hot naar her en kom je met de meest uiteenlopende onderwerpen in aanraking. Maar geen onderwerp heeft zoveel indruk op me gemaakt als het ongeluk in Oss. Ik was heel erg benieuwd hoe het vijf jaar later met de ouders gaat en hoe ze dit verlies verwerkt hebben. De ouders hebben me verrast met de openheid waarmee ze spreken over het ongeluk en de periode erna. Het is indrukwekkend om te merken dat ze ondanks hun eigen verdriet andere mensen willen laten zien dat je altijd je leven weer op kunt pakken, hoe zwaar dat soms ook is.”

Documentaire Vijf Jaar Na De Stint: Het Verhaal Van De Ouders kijken

Vijf Jaar Na De Stint: Het Verhaal Van De Ouders is naar een idee van RTL Nieuws, samen ontwikkeld met Humberto Tan en geproduceerd door Het Volk en Huta Media. De documentaire is zondag 20 augustus om 22.25 uur te zien bij RTL 4 en daarna terug te kijken via Videoland of tot zeven dagen na uitzending via TV Gemist. Op Videoland zag je recent een heel ander programma van Humberto Tan: De Jacht Op De Jaguar.

Foto: Het Volk/Huta Media

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

20 augustus 2023 /