Humberto Tan: De Jacht Op De Jaguar – documentaire in Suriname

Humberto Tan heeft in Suriname de documentaire De Jacht Op De Jaguar gemaakt. Deze film – waarin hij het perfecte plaatje hoopt te schieten van de imposante jaguar – is nu te kijken op Videoland.

De Jacht Op De Jaguar

In de documentaire De Jacht Op De Jaguar gaat Humberto Tan met zijn fotocamera de Surinaamse jungle in om zijn droom waar te maken: het perfecte plaatje schieten van de imposante jaguar, die zich maar zelden laat zien. Tijdens zijn reis ontdekt hij echter ook een duistere kant: toenemende wildlife crime die de koning van het bos meer en meer bedreigt in zijn voortbestaan. Zonder jaguar verdwijnt de balans en daarmee dus ook het bos…

Illegale handel

Op indringende wijze neemt Humberto Tan* je niet alleen mee op zijn roadtrip door de overweldigend mooie jungle, maar duikt hij ook in een illegale wereld van de handel in jaguartanden. Met behulp van de lokale bevolking, waaronder reisgids Fred Pansa, jaguar specialiste Vanessa Kadosie en wildlife crime expert Roy Ho Tsoi, gaat hij op zoek naar antwoorden. Lukt het Humberto om niet alleen de jaguar op te sporen, maar ook diegenen die op hem jagen?

Humberto Tan zag je ook in de documentaire Cryptokoorts.

Humberto Tan: De Jacht Op De Jaguar

Over De Jacht Op De Jaguar vertelt Humberto Tan: “Het fotograferen en opzoeken van de jaguar leeft al zo lang in mijn hoofd, ik heb er al zo lang over gedroomd, dat het bijna onwerkelijk voelde toen ik het ineens echt aan het doen was. Ik werd tijdens mijn zoektocht geraakt door de afschuwelijke wildlife handel die inmiddels aan de jaguar verbonden is. Ik hoop daarom oprecht dat de film heel veel mensen bereikt en bewust maakt van het belang van het dier. Dit was een onvergetelijke reis en een droomproject om te doen.”

Makers

De documentaire ‘De Jacht Op De Jaguar’ is geproduceerd door Humberto Tan, Matthijs Kleyn en Dibbes Verbeek namens Huta Media en Het Volk en geregisseerd door Elise Roodenburg. ‘De Jacht Op De Jaguar’ is gemaakt met steun van de Nationale Postcode Loterij en het Wereld Natuur Fonds.

Documentaire De Jacht Op De Jaguar kijken

De Jacht Op De Jaguar: Een film van Humberto Tan is vanaf 21 juni te streamen bij Videoland. Mocht hij later nog op tv komen of toegevoegd worden aan bijvoorbeeld Streamz, dan werk ik dit artikel bij. Blijf me volgen via onderstaande social media en je mist het niet.

Foto: RTL / Videoland

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

23 juni 2023 /