Karin Bloemen & Metropole Orkest: voorstelling op tv kijken

De voorstelling Karin Bloemen & Metropole Orkest: 40 jaar de allermooiste liedjes is op zaterdag 29 juli en zaterdag 5 augustus om 22.30 uur bij omroep MAX op NPO1 te kijken. Karin Bloemen zit veertig jaar in het vak en laat het publiek genieten van prachtige liedjes. Daarnaast zet ze ook de mensen om haar heen in de schijnwerpers. Ontdek hier meer over de voorstelling Karin Bloemen & Metropole Orkest: 40 jaar de allermooiste liedjes die nu op tv te kijken is.

Karin Bloemen & Metropole Orkest

Dit jaar viert Karin Bloemen* dat ze veertig jaar in het vak zit. In een bijzondere jubileumvoorstelling ter ere van deze mijlpaal en met het onvolprezen Metropole Orkest aan haar zijde laat ze het publiek genieten van haar grootste liefde: muziek! Een aantal prachtige songs uit haar repertoire komen voorbij in deze registratie vanuit Koninklijk Theater Carré.

Wist je dat Karin Bloemen tegenwoordig ook druk met haken is? (Er komt zelfs weer een nieuw boek aan.)

Liedjes Karin Bloemen

In de afgelopen vier decennia heeft Karin Bloemen heel veel bijzondere liedjes gezongen. Een selectie van deze nummers is speciaal voor deze gelegenheid gearrangeerd voor het Metropole Orkest* onder leiding van dirigent Maurice Luttikhuis. Karin Bloemen zingt bekende songs als Zuid-Afrika, Lef en Geen kind meer. Maar ook andere juweeltjes uit haar repertoire zoals Kameleon en Het lied van een moeder brengt zij voor haar trouwe publiek ten gehore.

Theater maken doe je niet alleen

Karin Bloemen grijpt dit jubileumconcert tevens aan om de mensen om haar heen ook eens in de schijnwerpers te zetten. Van liedtekst-schrijvers tot haar kledingontwerper en van conference-schrijvers tot een trouwe vriendin. “Theater maken doe je immers niet alleen”, aldus Karin Bloemen, die we eerder al samen met Cor Bakker op het podium zagen.

Karin Bloemen en Marnix Busstra

Haar partner en de liefde van haar leven Marnix Busstra mag natuurlijk ook niet ontbreken bij dit hoogtepunt. De gitarist kwam in 1992 in Karins leven en schrijft vrijwel alle muziek voor haar liedjes. Met Karin naast hem op het podium speelt hij dit concert mee met het prachtige I will.

Karin Bloemen & Metropole Orkest terugkijken

Karin Bloemen & Metropole Orkest: 40 jaar de allermooiste liedjes is in twee delen te zien op zaterdag 29 juli en 5 augustus om 22.30 uur bij MAX op NPO 1. Daarnaast kun je de voorstelling ook terugkijken via NPO Start en NPO Plus. Wil je dit vanuit het buitenland doen, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op Nederland zet en ga dan naar NPO Start.

Foto: Karin met partner Marnix Busstra | © Reinout Bos/MAX

 

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

29 juli 2023 /