Danny Ghosen en The Americans: rafelranden samenleving

Danny Ghosen reist in Danny & The Americans langs de rafelranden van de Amerikaanse samenleving op zoek naar waar het wringt. Dat doet hij op zijn eigen manier: onbevooroordeeld en nieuwsgierig. Je kunt dit nieuwe programma kijken vanaf vrijdag 28 juli om 21.05 uur bij VPRO op NPO2 en YouTube.

Danny & The Americans

Het nieuwe programma van Danny Ghosen – Danny & The Americans – bespreekt in zijn afleveringen steeds pittige onderwerpen. Denk aan de killerdrug Fentanyl, maar ook beruchte gangs, de haat tegen Aziatische Amerikanen en het feit dat veel studenten in Amerika dakloos zijn. Hieronder lees je meer over de inhoud per aflevering van Danny & The Americans.

Ook interessant: Beau van Erven Dorens en Michiel Vos onderzoeken Amerika en Ondersteboven van de Amerika’s met Waldemar Torenstra.

Killerdrug Fentanyl

Danny Ghosen gaat in San Francisco in gesprek met gebruikers van Fentanyl. Nooit eerder had Amerika te maken met een drug die zo goedkoop, verslavend en verwoestend is. Deze aflevering is te kijken op vrijdag 28 juli.

Cowboys, gangs en guns

Danny Ghosen gaat op pad met de mannen van Urban Saddles in Los Angeles. Zij trekken op paarden de buurten van LA in om jongeren te behoeden voor het verkeerde pad en uit de handen van beruchte gangs te houden. De aflevering Cowboys, gangs en gunt is te kijken op vrijdag 4 augustus.

Aziatische Amerikanen haat

Sinds corona en voormalig president Trump die corona ’de Chinese griep’ noemde, worden Amerikanen met een Aziatische achtergrond genegeerd, uitgescholden en aangevallen. Inmiddels zijn deze Amerikaanse Aziaten de snelst groeiende groep onder wapenbezitters. De aflevering De haat tegen Aziatische Amerikanen is te kijken op vrijdag 11 augustus.

Student en dakloos in Amerika

Danny Ghosen struint parkeerplaatsen langs de westkust af waar studenten in auto’s leven omdat ze geen geld hebben voor een huis. De aflevering Student en dakloos in de VS is te kijken op vrijdag 18 augustus.

Danny Ghosen

Danny Ghosen (Beirut, 1978) begon zijn loopbaan bij MTNL (Multiculturele Televisie Nederland) maar stapte snel over naar PowNed waar hij opviel door zijn vasthoudendheid. Voor de EO maakte hij onder andere Rot op naar je eigen land. Sinds 2016 werkte Ghosen voor de NTR waar hij het veelgeprezen Danny in Arabistan en De slag om Libanon maakte. Sinds januari 2021 maakt hij Danny’s wereld voor de VPRO, waarin hij de kijker meeneemt naar nieuwe spraakmakende werelden, onzichtbaar voor de meesten, maar toch vlakbij, indringend en actueel.

Danny & The Americans kijken

Danny & The Americans is vanaf vrijdag 28 juli, 21.05 uur bij VPRO op NPO 2 en YouTube te kijken. De afleveringen zijn ook terug te kijken via NPO Start en NPO Plus. Wil je dit vanuit het buitenland doen, gebruik dan een VPN Verbinding, die je op Nederland zet, voordat je naar NPO Start gaat.

Foto: VPRO

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

28 juli 2023 /