Danny Ghosen duikt voor derde seizoen Danny’s wereld in juice kanalen

Danny Ghosen duikt voor het derde seizoen van zijn programma Danny’s wereld onder andere in de werkwijze van juice kanalen. Hij gaat langs bij Farja Farvardin en René Watzema van Roddelloog en bij Dephlin en Kaylee van Juice Channel. Danny’s wereld: De nieuwe paparazzi is zondag 20 februari om 21.05 uur te kijken bij VPRO op NPO 2 en om 17.00 uur al op YouTube.

Juice Kanalen in Danny’s wereld

In de eerste aflevering van het derde seizoen van Danny’s wereld bezoekt Danny Ghosen twee zogenaamde juice kanalen. Via social media brengen zij 24 uur per dag de laatste roddels en geruchten over bn’ers. Daarbij schuwen ze het niet om saillante details uit hun privélevens te openbaren. De werkwijze van deze juice kanalen roept bij bn’ers veel weerstand op terwijl hun alsmaar toenemende volgers smullen van al het sappige nieuws. 

Fawrynotsawry

Farja Farvardin (die je recent nog in First Dates zag) maakt als Fawrynotsawry furore als de roddelkoning van Nederland. Hij is een paar jaar geleden begonnen op social media met het delen van roddels en geruchten en ziet tot zijn eigen verbazing de populariteit van zijn kanaal groeien en groeien. Omdat hij niet per sé verbonden is aan sponsoren voor inkomsten kan hij verder gaan in het brengen van pijnlijke nieuwtjes dan traditionele media. “

Farja Farvardin

Farja Farvardin vertelt: “Ik ga nooit te ver vind ik zelf. Ik hoef geen vrienden te worden met die bn’ers, maar ook zeker geen vijanden te maken.” Hij vertelt dat hij lang niet alle roddels die hij binnen krijgt op zijn kanaal naar buiten brengt, omdat sommige zaken beter onbesproken kunnen blijven: “Ik ben een softie als het gaat om roddels. Ik vraag alles heel netjes. Als je echt goed wil zijn in dit vak, moet je over lijken gaan. Ik heb er geen zin in om schade bij mensen aan te richten. Ik heb een groot empathisch vermogen.”

Juice Channel

Dephlin en Kaylee runnen samen het succesvolle Juice Channel. Zij schrikken soms van de informatie die ze binnen krijgen van de vrienden en familieleden van bn’ers. “Ik heb geleerd dat niemand te vertrouwen is.” Ook staan zij soms perplex van het succes van hun juice kanaal: “Het is voor mensen ook een ontsnapping van het grote nieuws, de ellende van een ander is toch leuker. Op Instagram draait alles om dat perfecte plaatje en wij willen daar een beetje doorheen prikken.”

Derde seizoen Danny’s wereld

Danny Ghosen gaat in Danny’s wereld op zoek naar waar het wringt in de maatschappij. Hij onderzoekt spanningen en problemen in de samenleving en ontmoet mensen die vaak onzichtbaar zijn, de grens opzoeken, daar overheen zijn gegaan of zich buitengesloten voelen. Danny komt overal binnen, hij vraagt door en oordeelt niet. In totaal bestaat het derde seizoen van Danny’s wereld uit twaalf afleveringen.

Dit schreven we eerder al over Danny’s wereld:

  • Eerste seizoen Danny’s Wereld: Danny Ghosen op bizarre plekken
  • Tweede seizoen Danny’s wereld van Danny Ghosen (VPRO)

Danny Ghosen

Danny Ghosen (Beirut, 1978) begon zijn loopbaan bij MTNL maar stapte snel over naar PowNed waar hij opviel door zijn vasthoudendheid. Voor de EO maakte hij onder andere Rot op naar je eigen land. Sinds 2016 werkte Ghosen voor de NTR waar hij het veelgeprezen Danny in Arabistan en De slag om Libanon maakte. Sinds januari 2021 maakt hij Danny’s wereld voor de VPRO, waarin hij de kijker meeneemt naar nieuwe spraakmakende werelden, onzichtbaar voor de meesten, maar toch vlakbij, indringend en actueel.

Foto: VPRO

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

18 februari 2022 /