Martine Tanghe overleden op 67-jarige leeftijd

Martine Tanghe overleden op 67-jarige leeftijd. Het VRT NWS-anker was al enkele jaren ziek en leed aan kanker. Ruim 42 jaar was Martine Tanghe journalist en nieuwsanker bij VRT. In november 2020 ging ze met pensioen.

Martine Tanghe overleden

VRT meldt in hun persbericht: “Met grote droefheid en verslagenheid vernam VRT vanmorgen het overlijden van haar jarenlange boegbeeld en nieuwsanker Martine Tanghe. (…) Ze was ongetwijfeld de bekendste en een van de meest gewaardeerde nieuwspresentatoren van Vlaanderen. Ze was ook het vaste gezicht van de verkiezingsprogramma’s van VRT.” VRT wenst de familie en dierbaren van Martine ontzettend veel sterkte bij dit groot verdriet.

Martine Tanghe: Nederlandse taal

Martine Tanghe was heel haar carrière lang een voorbeeld en een ambassadeur van mooi en helder Nederlands. Voor die verdienste kreeg ze vorige donderdag, 20 juli 2023, het prestigieuze ereteken van Commandeur in de Kroonorde. ​Ze las jarenlang het Groot Dictee der Nederlandse Taal voor, de spellingwedstrijd tussen Vlaanderen en Nederland. ​En maakte bijvoorbeeld ook Jaaroverzicht: 2020 – Het nieuwe normaal.

Boegbeeld Kom op tegen kanker

Daarnaast was Martine Tanghe een boegbeeld van Kom op tegen kanker. ​ Na haar carrière bleef ze actief, onder meer als juryvoorzitter bij de nieuwe Vlaamse prijs voor kinder- en jeugdliteratuur en als theatermaakster.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

23 juli 2023 /