Martine Tanghe overleden op 67-jarige leeftijd

Martine Tanghe overleden op 67-jarige leeftijd. Het VRT NWS-anker was al enkele jaren ziek en leed aan kanker. Ruim 42 jaar was Martine Tanghe journalist en nieuwsanker bij VRT. In november 2020 ging ze met pensioen.

Martine Tanghe overleden

VRT meldt in hun persbericht: “Met grote droefheid en verslagenheid vernam VRT vanmorgen het overlijden van haar jarenlange boegbeeld en nieuwsanker Martine Tanghe. (…) Ze was ongetwijfeld de bekendste en een van de meest gewaardeerde nieuwspresentatoren van Vlaanderen. Ze was ook het vaste gezicht van de verkiezingsprogramma’s van VRT.” VRT wenst de familie en dierbaren van Martine ontzettend veel sterkte bij dit groot verdriet.

Martine Tanghe: Nederlandse taal

Martine Tanghe was heel haar carrière lang een voorbeeld en een ambassadeur van mooi en helder Nederlands. Voor die verdienste kreeg ze vorige donderdag, 20 juli 2023, het prestigieuze ereteken van Commandeur in de Kroonorde. ​Ze las jarenlang het Groot Dictee der Nederlandse Taal voor, de spellingwedstrijd tussen Vlaanderen en Nederland. ​En maakte bijvoorbeeld ook Jaaroverzicht: 2020 – Het nieuwe normaal.

Boegbeeld Kom op tegen kanker

Daarnaast was Martine Tanghe een boegbeeld van Kom op tegen kanker. ​ Na haar carrière bleef ze actief, onder meer als juryvoorzitter bij de nieuwe Vlaamse prijs voor kinder- en jeugdliteratuur en als theatermaakster.

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

23 juli 2023 /