Andere Tijden: Triatlonkampioen Gregor Stam: pijn als medicijn

Andere Tijden Sport vertelt vanavond – zondag 16 juli om 22.10 uur op NPO1 – het verhaal van triatlonkampioen Gregor Stam, de sporter die de ene pijn met de andere verdreef. Lees hier meer over de indrukwekkende Andere Tijden Sport reportage Triatlonkampioen Gregor Stam: pijn als medicijn.

Gregor Stam: geweld & misbruik

Na de scheiding van zijn ouders woont de jonge Gregor Stam eerst bij zijn moeder. Daar is het onveilig: hij krijgt klappen van haar en van zijn oudste broer. Op zijn zestiende verhuist hij daarom naar zijn homoseksuele vader en diens vriend. Een veilige plek wordt zijn nieuwe thuis niet, integendeel. Vrijwel meteen begint het seksuele misbruik. De vriend van zijn vader vergrijpt zich jarenlang aan Gregor.

Pijn als medicijn

Gregor Stam reageert zich af met sport, zo extreem mogelijk. Hij gaat voortdurend over zijn eigen grenzen. Alles om die andere pijn maar niet te voelen. Het is dan ook geen verrassing dat hij in 1981 aan de start staat van de eerste triatlon in Nederland, en tevens de eerste buiten de VS.

Triatlonkampioen

De nieuwe duursport lijkt te zwaar en ongezond voor een jongen van 19, maar Gregor Stam wint en wordt zo de allereerste Nederlands kampioen. Het is het begin van een imposante carrière. Dat hij al die jaren met een groot geheim rondloopt weet bijna niemand.

Andere Tijden Sport kijken

Wil je de reportage van Andere Tijden Sport over triatlonkampioen Gregor Stam kijken? Dat kan op zondag 16 juli om 22.10 uur op NPO1. Je kunt Andere Tijden Sport ook terugkijken via NPO Start en NPO Plus. Daar vind je bijvoorbeeld ook de recente reportage over Johnny Hoogerland en zijn val in de Tour de France. Wil je vanuit het buitenland kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op Nederland zet en ga dan naar NPO Start.

Volgende week kun je kijken naar een reportage over Nelli Cooman, diva op spikes. Volg me via onderstaande social media en ontdek daar snel meer over.

Foto: NTR

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

16 juli 2023 /