Nurdys: Studio 100 animatiereeks voor kinderen van 0 tot 5 jaar

Nurdys is de nieuwe animatiereeks voor kinderen van 0 tot 5 jaar van Studio 100 naar een idee van Ellen Langendam. Deze vrolijke en educatieve reeks brengt kleur en plezier in de wereld van jonge kinderen. Nurdys seizoen 1 is nu te kijken via VTM GO, Streamz en het Studio 100 GO Pass; in het najaar volgen vervolgens nieuwe seizoenen.

Ken jij de webshop van Studio 100 al?

Nurdys: Ellen Langendam & Studio 100

De Nederlandse designer Ellen Langendam* heeft op vijftienjarige leeftijd haar eerste nurdy-personage gecreëerd. En er zijn er nog meer bijgekomen… We leren ze allemaal kennen in de serie Nurdys, die Studio 100 in samenwerking met Ellen Langendam heeft ontwikkeld. Met deze animatie serie brengt Studio 100 een kleurrijke wereld tot leven die jonge kinderen zal betoveren, en hen helpt de wereld om hen heen beter te begrijpen.

Wist je dat er jaren geleden al twee Nurdys boekjes zijn uitgekomen?

Nurdys

Elke aflevering is een compilatie van korte items die bekende elementen uit de echte wereld integreert, zoals vormen (cirkel, vierkant en rechthoek) en concepten als groot & klein, stapelen & bouwen, voor & achter, en nog veel meer. Deze herkenbare elementen stimuleren het leerproces van de allerkleinsten en maken de ervaring van Nurdys zowel leuk als leerzaam. Nurdys is een 2D animatiereeks, bestaande uit 3 seizoenen van 13 afleveringen. Elke aflevering is een compilatie van korte items en duurt in totaal ongeveer zes minuten.

Studio 100

Studio 100 Director Content Distribution & Partnerships Piero Cavaliere vertelt: “Met Nurdys voegen we een unieke animatiereeks toe aan de rijke Studio 100 catalogus. We mikken zowel op een lokaal als internationaal publiek. In België en Nederland lanceren we de reeks bij onze bestaande partners. De rest van wereld zal Nurdys later dit jaar kunnen ontdekken via YouTube.”

Nurdys kijken

Op dit moment is het eerste seizoen van Nurdys in België te kijken via VTM GO, Streamz en de Studio 100 GO Pass. Later komt de reeks op YouTube en ook in Nederland zal hij dan beschikbaar zijn. Natuurlijk passen we dit bericht aan als we weten op welk platform of zender deze animatie serie in Nederland te kijken is. De twee resterende seizoenen volgen later dit najaar.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

7 juli 2023 /