Bij Ons Op De Boerderij: deelnemers geven kijkje in boerenleven

Ken je Bij Ons Op de Boerderij al? Dit nieuwe programma van RTL5 is sinds donderdag 18 mei wekelijks om 20.30 uur op tv te zien. Daarnaast kun je de afleveringen van Bij Ons Op De Boerderij ook terugkijken op Videoland. Hier lees je meer over Bij Ons Op De Boerderij, deelnemers en meer…

Bij Ons Op De Boerderij – RTL5 / Videoland

Het boerenleven: door de één geïdealiseerd en door de ander verguisd. Zelf kijken hoe het is? Dat kan in het nieuwe programma Bij Ons Op De Boerderij waarin de deelnemers ons een echt kijkje geven in het enerverende en verrassende leven op een boerenbedrijf. Van Groningen tot Zuid-Holland en van Friesland tot Brabant: in alle vijf boerenfamilies die gevolgd worden werkt de oudere met de jongere generatie samen aan een goede toekomst. Het programma doet ons een beetje denken aan het Vlaamse Boerenjaar.

Programma voor de liefhebbers van Onze boerderij in Europa en Boer zoekt vrouw. Wist je dat in België het nieuwe seizoen Boer zkt vrouw is aangekondigd?

Deelnemers Bij Ons Op de Boerderij

Wie de deelnemers zijn aan Bij Ons Op De Boerderij? Maak kennis met de families:

  • Arendz uit Oudega (koeien)
  • Doff uit Uithuizen (spruiten, uien en suikerbieten)
  • Van den Dool uit Langerak (koeien en schapen)
  • Van den Hurk uit Heeswijk-Dinther (zij moesten afscheid nemen van driehonderd koeien, maar hebben nu 200 waterbuffels)
  • Van der Zon uit Lisse (varkens en koeien – de knappe dochters staan in de laatste editie van de Boerinnenkalender)

Leven op boerderij

Oude en nieuwe generatie werken op deze boerenbedrijven samen aan de toekomst. De jongeren op de bedrijven zijn niet bang om vies te worden, en draaien hun hand er niet voor om, om vóór het uitgaan of het naar school gaan de dieren te verzorgen, of op een andere manier hun steentje bij te dragen. Van elke ochtend opstaan om vijf uur om de koeien te melken tot het traditionele carbidschieten; op de boerderij wordt door alle generaties hard gewerkt, maar zeker ook voldoende genoten.

Spruit Loerjen

In de eerste aflevering maken we kennis met akkerbouwer Johan, die zijn liefde voor spruiten al vroeg probeert over te brengen op zijn eigen spruit: zijn tweejarige dochter Loerjen. Hij neemt haar mee op de trekker om het nodige werk op het land te verzetten en laat vol trots zijn hypermoderne high-tech oogstmachine zien. Wil je jouw kindje ook meer over boeren laten ontdekken; er zijn veel kinderboeken over de boerderij*.

Koeienmelken

Op het erf van de familie Van den Dool start de dag al vroeg: om vijf uur ’s ochtends zijn de 21-jarige Arie en zijn twaalf jaar oude broertje Mark druk in de weer met het melken van de koeien. Voor de jongeren blijft het vroeg opstaan pittig, hoewel een leuke verrassing in de schapenstal voor hen deze ochtend veel goed maakt.

Geboorte kalfje & carnaval

De ouders van de familie Van den Hurk staan op het punt om weg te gaan naar een carnavalsvoorstelling om hun kinderen voor het eerst als dansmarieke en jeugdprins in actie te zien, tot de geboorte van een kalfje roet in het eten dreigt te gooien. Wanneer de bevalling niet wil vlotten en de dierenarts gebeld moet worden, moet zoon Youri van 16 jaar alles op alles zetten om de situatie tot een goed einde te brengen.

Drukke boeren

Aflevering 2: De familie Van der Zon heeft het druk. In de afgelopen periode zijn er meer dan honderd biggetjes geboren. De familie Van Dool uit Langerak heeft naast de zorg voor hun driehonderd schapen en honderdvijftig koeien nog een nieuwe uitdaging gevonden: kaas maken. Op de boerderij van de familie Arendz heeft opa Joop het moeilijk met de verhuizing van het melkveebedrijf.

Onderwerpen Bij Ons Op De Boerderij

Wat we in aflevering 3 zien? Bij de familie Arendz wordt zoon Jordy 22. De familie heeft een verrassing voor hem in petto. In Brabant gaat vader Jan op mollenjacht en vertelt zijn 12-jarige zoon een verdrietig verhaal. En bij de Familie Doff is het spruitenseizoen ten einde. En dat vieren ze met een spruitenstamppot!

Melkrobot stuk

Jasmijn en haar vriend Thijs maken een echo om erachter te komen welk geslacht de kleine wordt. De Brabantse Wessel en Marith gunnen vader en moeder Van den Hurk een avondje festival, dus doen zij nu al het werk op de boerderij. Maar dan gaat de melkrobot stuk. De 14-koppige familie Van den Dool gaat samen sporten in de polder. En iedereen krijgt een nat pak, zo zien we in aflevering 4 van Bij Ons Op De Boerderij.

Tractors kijken

In aflevering 5 van Bij Ons Op De Boerderij zien we dat vader Johan Doff de zorg over zijn vier jongste spruitjes heeft, terwijl moeder Dinah een dagje gaat shoppen. Johan heeft het ultieme dagje uit: tractors kijken in de showroom. Na een avondje stappen heeft de zwangere Jasmijn het druk met een zware bevalling bij de varkens. En bij de familie Arendz heeft zoon Jordy twee grote hobby’s: zijn getunede auto en de zuipkeet.

Boerinnenkalender

De knappe dochters Van der Zon staan in de laatste editie van de Boerinnenkalender. Maar er moet naast de shoot ook gewoon gewerkt worden. Bij de familie Van den Hurk mogen de waterbuffels voor het eerst naar buiten en dat wordt een grote happening. De jongste zoon van de familie Arendz, Mitchell, heeft als hobby motorcrossen. Maar dat gaat tijdens een wedstrijd op Texel flink mis.

Wist je dat er ook een Boerinnen Kalender verjaardagskalender is?

Tractorrijbewijs, shovel en meer…

Moeder Dinah Doff komt oorspronkelijk van Aruba en dat viert de familie ieder jaar op Arubadag. De Brabantse Youri van den Hurk heeft zijn tractorrijbewijs gehaald. Zijn eerste echte rit gaat niet zonder commentaar van vader Johan. De familie Dool kan niet wachten tot de nieuwe shovel arriveert en gaan barbecueën en watersporten op de Lek. Je ziet het allemaal in aflevering 7.

Nieuwe ‘spruiten’ in Bij Ons Op De Boerderij

Jasmijn van der Zon is bevallen van zoon Gijs en komt terug op de boerderij; zo zien we in aflevering 8. Bij de Groningse familie Doff worden de spruitenplantjes geplant voor een nieuw seizoen. De familie Van den Dool zet alles op alles om het gras binnen te halen voor de regen komt. De familie Arendz is eindelijk verhuist naar hun nieuwe boerderij. Tijdens de housewarming heeft vader Petrus een grote verrassing voor moeder Corina.

Bij Ons Op De Boerderij gemist?

Je kunt Bij Ons Op De Boerderij sinds donderdag 18 mei wekelijks om 20.30 uur kijken bij RTL5. Heb je de aflevering gemist, kijk dan op Videoland.

Foto: RTL

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

6 juli 2023 /