Maarten van der Weijden: live Elfstedentocht volgen

Wil je Maarten van der Weijden live volgen tijdens zijn Elfstedentocht, die hij zwemt, fiets en loopt? Dat kan, zowel via tv, radio als online. Hier lees je alles over de Elfstedentriatlon van Maarten van der Weijden en hoe je die live kunt kijken.

Maarten van der Weijden: Elfstedentriatlon

Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden* gaat rond de overgang naar de zomer opnieuw de Elfstedentocht afleggen om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Dit keer niet alleen zwemmend, maar ook fietsend en lopend. In zijn Elfstedentriatlon legt hij, met zo min mogelijk rust, 600 kilometer af. Om hem te steunen, nodigt Van der Weijden de mensen uit om een stuk van de route met hem mee te zwemmen (volgens planning de eerste vier dagen), te fietsen (de vijfde dag) en te wandelen (van de vijfde tot en met de zevende dag). 

Maarten van der Weijden: live Elfstedentocht

De NOS en KRO-NCRV doen multimediaal verslag van de nieuwe Elfstedentocht van Maarten van der Weijden. Zo hoeft niemand ook maar een seconde van de Elfstedentriatlon van Maarten van der Weijden te missen. Je kunt het live volgen online, maar er zijn ook dagelijks programma’s op zowel tv als radio.

Maarten van der Weijden livestream

De kijker kan via de NOS.nl een zelf te bedienen 360-gradencamera elke minuut van de tocht meemaken. Met de blik gericht op Maarten van der Weijden, of naar keuze gericht op de kant van het water of de weg om te kijken hoeveel mensen hem toejuichen.

Elfstedentriatlon 2023 op tv

Op televisie wordt elke dag, aan het begin van de avond in een programma van ruim drie kwartier op NPO 1, verslag gedaan de vorderingen van Maarten Van der Weijden en de sfeer langs de route. Herman van der Zandt presenteert en praat met gasten die een band hebben met Friesland of die vanuit verschillende invalshoeken iets kunnen vertellen over het thema kanker. Joris Linssen maakt portretten van mensen die meedoen en heeft Hello Goodbye-achtige gesprekken met het publiek. Langs de route staat Eline de Zeeuw, elke dag vergezeld door een social influencer die een deel van de route adopteert en deelt op zijn of haar social media-account. Van het programma is de volgende ochtend een herhaling te zien, eveneens op NPO 1.

  • Zaterdag 17 juni, 19.13-19.51 uur NPO 1
  • Zondag 18 juni, 18.10-18.51 uur, NPO 1
  • Maandag 19 juni t/m zaterdag 24 juni, 19.00-19.50 uur, NPO 1

Elfstedentriatlon Estafette met BN’ers

Van 18 t/m 24 juni is op het YouTube-kanaal van NPO 3 dagelijks een aflevering te zien waarin zeven bekende Nederlanders in een grote estafette meedoen aan de Elfstedentriatlon. De eerste deelnemer is Donny Roelvink, die zelf ook getroffen werd door teelbalkanker. We zagen Donny Roelvink eerder in Special Forces VIPS seizoen 2. Ze nemen allemaal een deel van de route voor hun rekening door mee te zwemmen, fietsen of wandelen.

Verhalen van jongeren

In deze video-serie volgen we de estafette en daarnaast zijn portretten te zien van jonge mensen die langs de route staan, die zelf getroffen zijn door kanker of er juist van genezen zijn. Of van bijvoorbeeld een groep vrienden die samen in actie komt voor een zieke klasgenoot. Uiteraard komen in iedere aflevering ook de hoogte- en dieptepunten van de dag voorbij, met een update van de triatlontocht van Maarten van der Weijden. Ook gaan we langs bij de grappigste ludieke acties van jongeren die zich inzetten voor het goede doel. De presentatie is in handen van Danny Simons.

Bert Op5 met Elfstedentriatlon

Op NPO Radio 5 besteedt KRO-NCRV-presentator Bert Kranenbarg in zijn programma BertOp5 (iedere maandag tot en met vrijdag tussen 16.00 en 18.00 uur) ruim aandacht aan de Elfstedentriatlon van Maarten van der Weijden. Op zaterdag 24 juni doet Kranenbarg tussen 14.00 en 16.00 uur live verslag van de finish van de Elfstedentriatlon op locatie in een speciale uitzending van BertOp5.

Foto: Raymond van Olphen: https://www.mvdwfoundation.nl/

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 juni 2023 /