Documentaire Alleen thuis met een dienstwapen (PTSS bij politie)

De documentaire Alleen thuis met een dienstwapen kun je vanavond (donderdag 8 juni 2023) om 22.20 uur kijken bij KRO-NCRV op NPO2. In de 2Doc wordt voormalig undercoveragent Peter Paul gevolgd door filmmaker Hester Overmars. Met de documentaire wil KRO-NCRV een lans breken voor de politiemensen die door hun werk in psychische problemen zijn geraakt (en PTSS hebben).   

Lees ook: Als de sirenes blijven loeien – Politie en PTSS

Alleen thuis met een dienstwapen

De avontuurlijke Peter Paul werkt zich eind jaren ’90 van politieagent op straat op tot zijn droombaan: specialist bij de Dienst Speciale Recherche Toepassingen (DSRT), beter bekend als de ‘sectie stiekem’ Als undercoveragent plaatst hij afluisterapparatuur. Maar dan komt hij in een vrije val terecht en zit hij alleen thuis, vol dwanggedachtes, onder andere over zelfmoord. Na behandelingen en opnames volgt de diagnose ‘beroeps gerelateerde PTSS’.

PTSS bij agenten

Naar aanleiding van wat filmmaker Hester Overmars met Peter Paul heeft zien gebeuren stelt ze zich in KRO-NCRV 2Doc: Alleen thuis met een dienstwapen de vraag: wat maakt ons gek? Hoe normaal is het leven van een succesvolle undercoveragent? En wanneer steek je de dunne lijn over van normaal naar gek? Hoe kan een onbevreesde politieman verworden tot een bang vogeltje op de bank? De kijker speurt rond in de wereld van Peter Paul waarin flashbacks en nachtmerries zich opdringen in het heden. Meegenomen in Peter Pauls beleving kijken we ook in de spiegel: Is het idee dat we controle hebben over ons leven een illusie?

Voor de kijkers naar programma’s als Andy op Patrouille seizoen 2

Hester Overmars

Alleen thuis met een dienstwapen is een productie van Tangerine Tree in samenwerking met KRO-NCRV, met steun van het NPO-fonds. De film ging onlangs op het Movies that Matter festival in première. Hester Overmars maakte eerder voor KRO-NCRV onder andere Verboden Vlucht (Gouden Kalf 2015) en De Hoofdvrouw.

Documentaire Alleen thuis met een dienstwapen kijken

2Doc: Alleen thuis met een dienstwapen is op donderdag 8 juni om 22.20 uur te kijken bij KRO-NCRV op NPO 2. Je kunt deze documentaire ook terugkijken via NPO Plus en NPO Start. Wil je dit vanuit het buitenland doen, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op Nederland zet, voordat je naar NPO Start gaat.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

8 juni 2023 /